• FreNi

    Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!

    Det är just nu ett år kvar till den stora dagen, och jag tänkte att vi brudar som ska säga ja till våra älskade i augusti 2013 kan samlas i en grupp för att prata av sig om allt från tidig planering, jobbiga släktingar, klänningsletande, dekoration, mat, tårta och allmänt skitsnack däremellan Flört

    Alltid skönt att kunna prata med andra som sitter på samma ställe  planeringen, fråga om tips & råd, svära över jobbiga saker och glädjas åt varandras lycka. Hoppas vi får många roliga stunder här i tråden! {#emotions_dlg.flower}

  • Svar på tråden Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!
  • Karolajia
    Sjörå skrev 2013-05-31 07:53:15 följande:
    Jag försöker bestämma vilken typ av frisyr jag vill ha. Har alltid tänkt att jag ska ha halvuppsättning men nu börjar jag tveka och kanske ska ta en heluppsättning istället. Tänker att det kan bli varmt med halvuppsatt hår. Nåja, jag har två veckor på  mig att fundera innan jag ska träffa frisören för en konsultation.

    Våra ringar är klara så det som återstår nu är att åka till Stockholm och hämta dem. Funderade på att ta en dagstur dit nästa helg men kom på att det är väl då det är kungabröllop. Känns som om man borde hålla sig från staden då om man kan.  
    Oj! Väldigt bra poäng med värmen. Det hade jag inte ens tänkt på... Jag får nog sätta mig och tänka över detta lite till innan jag bestämmer mig jag med. Har konsultationen om ca 3 veckor så får väl bestämma mig tills dess. 
  • sommaren13

    Jag vill ha en halvuppsättning, men vill ha så att den faller över ena axeln, då blir det lite friare i nacken...
    Idag köpte vi barnens skor, så nu har vi allt för deras klädsel. Äldsta killen har 40 i skor (han är 11½ år) och 5½ åringen har 28. Hoppas att inte fötterna växer så mycket i sommar nu bara, vågade inte vänta för länge innan jag köpte... 

  • confuzed86

    så här blev min vigselring till förlovingsringen. dock måste förlovningsringen putsas upp.


  • Wardelli

    Jag blev lite positivt överraskad häromdagen när vi fick hem både vigselintyg från församlingen, samt hindersprövningen bara två dagar efter att vi skickat in ansökan. Vi har skjutit på det ett tag, då vi ville vara säkra på att det fortfarande skulle gälla tills det att vi kommer hem från bröllopsresan (gifter oss i Grekland). Men det var ju inget att oroa sig över ^^ 

    Nu är det skor till mig som står som nästa punkt på listan. Vill inte ha klackar, då jag redan nu är 3 cm längre än m2b (jag är ca 1,80 lång), så det får bli ett par fina sandaler eller ballerinor. Har dock inte haft tid att leta än, då jag jobbat natt väldigt mycket det senaste, så börjar stressa upp mig över att jag inte hittat dem än. Vill ju gå in dem så man slipper skavsåren och haltandet..

    Jag har även haft planer på att införskaffa mig en låda, typ en söt hattlåda, till alla papper och tillbehör som hör till bröllopet. Så man har allt samlat på ett och samma ställe. Hur har ni organiserat upp det?  


    2013-08-31 Rhodos, Grekland
  • 7011e gången gilt
    hoppar in här 31 agusti blir det å vi har nyss bästemt oss för dettta så käns lite panik.. kyrka å lokal klar men hon i telefonen kyrk värdinna eller vad hon är värkar förvirad hon skulle ringa tillbax för hon behövde våra person nr å hade inte penna å papper när hon ringde jag behöver ju en präst har hon bokat in det elelr måste jag välja sj eller ja jag förstår inte vimmel tant hehhe har köpt organska påsar såpbubblor och diamant nålar till buketten å apsolut inge mera.. stress
  • Lakinna

    Misstänker att jag är först ut, men jag blev hippad i helgen!! Jag hade verkligen inte förväntat det och blev uppritktigt superöverraskad. Hade en helt underbar dag och jag får tårar i ögonen bara av att skriva detta. :)


    Inga förnedringsuppgifter utan bara saker som var roliga, mysiga och passade mig bra. Tog mig nog halva dagen att faktiskt förstå att MIN möhippa pågick och sedan gick dagen allt för snabbt! Men minnena kommer jag leva på läääänge! njut av att ni har det framför er!

  • Längtandsfull

    Lakinna: va roligt. Va fick du göra?? Jag tänker på det ganska ofta att det snart bara är 2 månader kvar till bröllopet så en möhippa kan ju egentligen ske när som helst.

  • Helipa

    Hej!

    Jag hoppar också in här, om det är ok :)
    Vi gifter oss den 24 augusti och i helgen skickade vi inbjudningarna så de borde komma fram idag och imorgon. Nu känns det som att det är på riktigt! 
    Jag tyckte att vi var så tidiga med inbjuningar tre månader innan, men vi verkar vara i senaste laget, haha!

    Kyrka är fixat sedan ett år tillbaka, lokal är klar (i m2b's morfars trädgård som ligger nära kyrkan), partytält, bord, stolar, porslin och dukar är klara. Våra kläder är i princip klara (vill nog byta ut skorna), marsalkernas flugor är klara, tärnorna letar klänningar för fullt (vi delar på priset så de får välja själva), sonens kläder är klara, alkohollistan är klar (svärföräldrarna handlar i Tyskland), tårta är i princip klar, likaså smink och hår och fotograf. Nu fattas bara maten och sen att få ihop all logistik, program, arbetsuppgifter, bordsplacering, dekorationer, etc.

    Hur ser era tidsscheman ut? Några fler som ska ha festen utomhus? 

    Sen undrar jag en sak till: ni som har toastmaster/toastmadame, vilket ansvar tar de? och vad är deras vanliga uppgifter? Mer än att hålla ordning på talen? Har varit på två bröllop där toastmastern blev som den traditionella "värden" för festen och inte bara höll ordning på talen utan även på logistiken, personalen, programmet, osv. Är detta standard eller är det för mycket begärt att toastmastern? Kanske man ska vara två då? Hade varit grymt skönt att kunna släppa allt det ansvaret till någon annan...

    Pirrar det lika mycket i era magar som i min? ;) 

Svar på tråden Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!