Inlägg från: Fröken Fräken |Visa alla inlägg
  • Fröken Fräken

    Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!

    Oooooh! Jag har insett att jag kanske inte alls är ute så tidigt som jag trodde. Jag var och provade brudklänningar i lördags för första gången. Döm om min förvåning när de sa att der var 5-6 månaders leveranstid på vissa märken. IIiiih, jag är alltså ute i sista minuten. Hur gick det till?!? Tur att jag inte väntade till april med att leta. Jag ska gifta mig den 3 augusti... Hur lång leveranstid har ni? Och har ni redan slagit till?

  • Fröken Fräken
    sansun skrev 2013-02-15 12:33:52 följande:
    Gör mitt första egna inlägg här på BT nu, blir så peppad av vad alla hittar på å era snygga klänningar osv. Vi ska gifta oss den 10 Aug och har knappt börjat planera.... :-/  TROTS att det är exakt ett år sedan frieriet (igår). Känns som det är så lång tid kvar men det är ju inte det när man börjar fundera  
    Lite klart har vi ju, kyrka, lokal till festen, bandet. men resten! Vi har ju självklart kollat och funderat på lite av varje men inte bestämt mer än så.  Hehehe, kanske dags att ta tag i det ordentligt. Eller va tycker ni?
    Skönt att höra att det finns fler som inte har allt klart än! Vi har mailat ut en save-the-date, bokat lokal och snackat med en vigselförrättare (en bekant) men det är nog det hela...

    Jag orkar inte pyssla för mycket känner jag. Det blir inga scrapbookade inbjudningskort...
  • Fröken Fräken

    Jag gjorde dessutom en riktigt intressant upptäckt idag som kommer spara många tusenlappar! Snart mer om det... Jag har aldrig drömt om att gifta mig, aldrig föreställt mig en klänning osv, så jag hade inga större förhoppningar på lördagens brudklänningsrunda. Jag tänkte mest att jag väl skulle lära mig vad jag passar i och vilka modeller som jag är ful i. Alltså provade jag allt möjligt, även axelbandslöst och sjöjungfru som jag hade på min nej-lista. Så hände det: jag hittade The One. Och visst var den både axelbandslös och sjöjungfru. Dyr också. 17 000 kr, vilket var mer än jag tänkt även pm jag inte satt någon budget direkt. Men det var bara att inse - jag kommer inte kunna hitta nåt wow-igare. Nu till mitt måndagsflax - och heta tips! Klänningen var av tillverkaren La Sposa och på deras hemsida såg jag att det fanns fyra butiker runt om i Sverige som är återförsäljare. Jag mailade samtliga och frågade om deras pris och leveranstider. Strax därpå blev jag uppringd av en av dessa, i Skåne, och de sålde samma modell för 11 000! Vilket klipp! Jag bor i Sthlm och har insett att allt som heter bröllop är dyrare här. Väl värt att kolla butiker runt om landet som för samma sortiment. Lycka!!!

  • Fröken Fräken
    Alvstina skrev 2013-02-25 17:48:48 följande:
    Klänning och underkjol är här nu. Beställde klänning från Kina och den kom för någon vecka sedan. Underkjol kom idag och såhär blev det :) Får förmodligen sy in klänningen en aning så att den inte glider ner.

    Snart åker inbjudningskorten iväg. Gifter oss 24/8.


    Åh, vad modigt, men vad fint den sitter! Kan ju inte bli bättre! Sy in är ju inga problem, värre med det omvända...
  • Fröken Fräken
    Erika83 skrev 2013-02-25 16:04:13 följande:
    Jag trodde precis som du att man lätt kunde vänta till april/maj. Där jag troligtvis kommer att köpa min klänning har de ca 4 månaders leveranstid sedan får man räkna med cirka en månad till om man behöver ha något ändrat. Jag behövde ha något ändrat på alla klänningar jag provade, ingen som satt helt perfekt. Den jag tycker mest om ska dessutom ändras lite, om jag nu ska ha den. Så det är dags för mig med att bestämma mig snart, gifter mig 17/8.
    Se mitt tips i senare inlägg: kolla upp fler butiker i Sverige med samma märke. Det skilde 6000 kr (!) på den kläning som jag (förmodligen) kommer att beställa. Heter det brud- eller bröllop-någonting i Stockholm (där njag bor) så är det plötsligt jäääättedyrt. Vad är det för klänning, eller typ av modell, som du har spetsat in dig på?
  • Fröken Fräken
    Mandala skrev 2013-02-26 09:24:49 följande:
    Har er partner sett er klänning? Sett er med klänningen på? Eller kommer de få se innan bröllopet?
    Nä. Och jag har tänkt att han inte ska få se den, men jag kan nästan inte hålla mig, utan vill visa bild varenda dag.
  • Fröken Fräken

    Jag skickade in hindersprövning i veckan. Check. Vi bytets inga namn utan heter det vi heter. Får vi barn en dag så får vi väl ombesluta då. Men nu till min fråga: sevetter. Vad har ni? Finns nåt annat än Duni om man vill ha lyxigt papper? Vi har bröllopet i en lada och borgerlig vigsel.

  • Fröken Fräken
    Daisy skrev 2013-05-20 12:46:58 följande:
    Jag ska kommer byta till min sambos efternamn när vi gifter oss. Men fattar inte riktigt när man skicka in namnbytarpappret. Är det samtidigt som hindersprövningen??

    Hur gör ni?
    Vad jag förstod kan man byta efternamnet är man vill. Vi väljer att inte byta nu, utan tar upp diskussionen igen om/när vi får barn. Det jag inte visste, men insåg efter ett långt samtal med Skattemyndigheten är att det bar aär den ena som får ta den andras etfernamn som mellannamn, inte båda två. Så för att håll alla dörrar öppna så tar vi ingenting just nu.
  • Fröken Fräken
    Augusti13 skrev 2013-05-29 12:28:17 följande:
    Måste bara berätta att när jag läste ditt namn snabbt trodde jag det stod "Gammaltutten", haha!

    Tycker du verkar ha koll på läget. Fotograf och smink/hår-hjälp om du ska ha det, kanske?
    Jag tycker också att det låter som att du har koll. Jag känner mig själv ganska lugn också, även om det nog kommer visa sig att jag får fullt upp snart. Det jag tänker mest på just nu är skor. Jag vill ha killerheals, typ 12 cm klack och vara fab. Men verkligenheten är att jag inte kan gå i höga klackar, har operererat fötter för hallux valgus (kärringknöl)  är redan 177 cm lång (och kommer att bli längre än min blivande man med + 12 cm), har en klänning där inga skor syns och ska dessutom vigas på en gräsmatta. Så jag försöker tänka förnuftigt, men hittar inga kul skor med låg klack. Dessutom i stl 42... inte lätt.
  • Fröken Fräken
    MissFannie skrev 2013-05-29 13:25:41 följande:
    Åh vad jag känner igen ditt bekymmer!! Inte att jag kommer vara längre än min blivande, men jag har också hallux och vill också ha killerheals men det är svårt att hitta några som funkar att ha under hela kvällen!
    Vill inte heller ha ont i fötterna på bröllopsdagen/kvällen men vill ändå ha ett bara superheta skor... sen kommer väl skorna inte synas så jättemycket, men känslan när man har ett par superfina skor är ju underbar :)
    letandet går vidare!
    Exakt! Det är som att gå runt i snygga underklädder. Ingen ser dem, men man vet att de finns där. Då känns livet roligare.
  • Fröken Fräken
    soderpling skrev 2013-05-29 13:42:32 följande:
    Oj vad jag längtar efter att börja använda dem tillsammans


    Snygga! Jag älskar guld!
  • Fröken Fräken
    SingingFantacia skrev 2013-05-14 07:41:39 följande:
    Måste dela med mig av ett samtal jag fick från en vän i morse. Förstår intr hur folk tänker bara. Jag tar det på engelska för att det ska bli rätt ord. Har lite svårt att översätta ibland. Hey Girl hope everything is fine with you. Oh hi. Yes it's fine with me, you? Well I was out this weekend and tock this girl home. She told me I had nice linen all the time. Then as I took a shower the next morning she left. She took all my linen and the towels. Jag kunde inte låta bli att börja skratta. När jag slutat sa han.. Babe what do I tel my wife whe she gets home from London this afternoon. Ja vad ger ma för råd lixom? Han fick sig en rejäl muntlig avhyvling med kontexten att han var en idiot men att jag älskar honom och att han måste berätta sanningen och betala priset för sitt dåliga beteende.
    Hahahahaha! Ja, synden straffade sig snabbt.
Svar på tråden Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!