Inlägg från: Sjörå |Visa alla inlägg
  • Sjörå

    Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!

    Jag hoppar med i tråden, vi gifter oss den 17:e augusti nästa år. Igår var vi på ett bröllop och då blev men så klart väldigt sugen på att själv få stå brud. Vi har bokat vigselplats och festplats vilket kommer att vara på samma ställe. Vi gifter oss på Hällsnäs Herggård utanför Mölnlycke. Ungefär 40 gäster har vi räknat med. Vi hoppas på ett strålande väder eftersom vi vill ha vigseln utomhus vid sjön. Vi kommer att ha en borgerlig vigsel så nu måste vi leta efter en vigselförrättare som gärna går med på att vi lägger till mycket egen text i vigseln. Tärna är påtänkt men där fick jag ändra mina planer då hon kommer att ha en sexmånadera bebis att ta hand om. Så nu får jag tänka om.


     


    Vi kommer att ha rött som färgtema så jag ska ha en klänning med vitt och rött, ungefär en sådan här fast med rött där bak och med axelband. http://www.jenjenhouse.com/se/A-linjeformat-Axelbandsloes-Chapel-slaep-Satin-Broellopsklaenningar-Med-Brodering--Paerlbrodering-002005281-g5281Jag är storbystad så jag kommer att vara livrädd för att tappa klänningen annars. Annars är just nu stora projektet att gå ner lite i vikt inför bröllopet. Än så länge så går det ganska bra.


     


    Vi ska snart beställa save-the-date korten och skicka ut så att alla som vill ska kunna prata om bröllopet. I helgen träffade jag min mamma som hade ett väldigt vackert pärlhalsband hon ville att jag skulle bära. Det är långt så vi ska låta korta av det och då räcker det även till ett armband.


     


    Jag är en planeringsmänniska så jag tycker om att vara ute i god tid och så är det ju så väldigt roligt att planera. Jag veckopendlar fram till årsskiftet så jag får passa på att planera med min sambo under helgerna när vi båda ses.

  • Sjörå
    Lally skrev 2012-08-06 12:43:04 följande:
    Hej!
    Passar på att fråga även dig, har du någon erfarenhet från jenjen?? Så sugen på att beställa klänningar till tärnorna där men man är ju alltid lite nervös när det ska beställas via nätet tycker jag...
    Men de har ju så många fina klänningar!

    Hej


    Tyvärr har jag ingen erfarenhet av att beställa från dem men jag har kollat runt i Kinatrådar och då verkar folk överlag vara positiva till dem. Finns ju alltid en viss risk med en Kinaklänning men med tanke på priset så bode man kunna chansa. Jag funderar på att beställa en annan klänning via dem eftersom jag inte vet vilken som ser snyggast ut på mig och kan då prova i verkligheten. Borde inte vara omöjligt att få den såld om den är välsydd men inte riktigt ens stil.

  • Sjörå

    Jag håller på och budar på en brudklänning på Tradera just nu. Inte alls en sådan som jag hade tänkt mig men den var ändå väldigt vacker. Vinner jag den så kostar den mig 600 kronor och tycker jag inte om den så kan jag alltid sälja den.


     


    Vi kommer att ha färgtema vitt/ivory och rött men ibland blir jag sugen på att lägga till lite svart. I övrigt surfar jag runt på ebay en massa och försöker hitta bra och fina saker till bröllopet. Är det någon som söker vita organzapåsar har jag ett antal att sälja i lite olika storlekar. Kan ju vara så att ni vill köpa en mindre förpackning för att se hur de ser ut innan ni beställer fler. Så gjorde jag och det visade sig att min blivande avskyr organzapåsar så nu sitter jag här med en drös.

  • Sjörå

    3 augusti
    ¤ Deede
    ¤ Fröken Finemang, Karlstad
    ¤ lillasofie, Västerås
    ¤ PiaB, Stockholm
    ¤ SZ2013
    ¤ Biographic
    ¤ Mandala
    ¤ sessa
    ¤ sophiebus västerås
    ¤ Hobevi
    ¤ Anaa

    10 augusti
    ¤ Makeupmyday, Åland
    ¤ Schumeline, Uppsala


    17 augusti
    ¤ Pifa, Lund
    ¤ SOSO, Uppsala
    ¤ Lally
    ¤ Sjörå, Mölnlycke


    24 augusti
    ¤ FreNi
    ¤ Kipso, Gävle

    31 augusti
    ¤ Brudiframtiden
    ¤ Helchem
    ¤ ChristineL

  • Sjörå

    Jag tycker också att man ska vara ute i god tid. Fast det tycker jag kanske enbart för att jag själv gillar att planera saker och vara ute i god tid. Sen så vet man ju aldrig hur fort något blir fullt eller uppbokat. Jag vill ju inte hamna i den situationen att när jag väl hittar min drömfotograf eller drömfrisör så upptäcker jag att jag borde ha bokat det för sex månader sedan. Bättre att vara ute i god tid så får man det förhoppningsvis som man vill ha det.


     


    En annan fördel med att vara ute i god tid är att man kan sprida ut kostnaderna över året, så blir det inte en lika stor klumpsumma. Jag har till exempel precis beställt såpbubblorna för att det just nu var 20% rabatt på dem. Och så ett save-the-date kort som jag ska se om jag gillar innan jag/vi beställer resten.


     


    Min brudkläning borde komma i veckan, den skickades igår så då borde den vara här innan helgen. Vad spännande det blir att prova den.

  • Sjörå
    lillasofie skrev 2012-08-15 18:26:57 följande:
    Sjörå, vart köpte du såpbubblorna?

    Jag köpte dem på Calligraphen. Det var enbart såpbubblorna utan någon topdekoration som var på rea men det är just sådana som vi vill ha. http://www.romance.se/index.aspx?type=Product&Lang=sweden&PId=1013888&tagval=party_table_bubbles&menuIdx=4


    Först var jag inne på att köpa såpbubblor via Ebay eftersom det var mycket billigare men har hört från flera håll att de oftast fryser sönder under transporten. Och det vill jag ju inte chansa på

  • Sjörå

    Dessutom verkar det som man får köpa dubbelt så många eftersom det finns viss risk att de fryser sönder. Och då blir det verkligen inte billigt

  • Sjörå
    Fröken Finemang skrev 2012-08-18 21:37:45 följande:
    En uppdatering:
    Här är vårt Save the date kort som vi började dela ut igår, har fått roliga reaktioner, trots att alla som fått dem än så länge, har vetat om det!


    Vi har också köpt lakan till stolarna, av sambon kusin,
    Med lakanen fick vi massa röda band, som mamma tyckte va jättebra! Dom kan ni väl ha, fast de tyker väl inte jag haha, rött är in vår temafärg ju! men nått ska jag väl kuna göra med banden!.. Kanske att gästerna kan "knyta kärlekens band" tillsammans med oss, med dessa stora röda, fina band.. Får se om jag får ihop det praktiskt!

    vi har också bestämt oss för att måttbeställa sambons kostym då vi fick ett väldigt bra erbjudande från min bror som är delägare i en herrklädesbutik. Brorsan tycker att hans svåger to be ska ha riktiga kläder, och detta utan att jag lagt mig i! Grabbarna har bestämt detta själva ;D
    Så där försvann 3500 kr av vår budget, (vi hade tänkt att han skulle ha sin nuvarande kostym :D)

    Jag ska åka till Ruths i Västerås och prova en massa klänningar innan jag beställer från jenjenhouse.
    Enligt BT har Ruths klänningar även i stora storlekar vilket jag drar och de vore så kul att få PROVA olika modeller!

    Tack för tipset om Ruths i Västerås. Jag drar också större storlek och det vore roligt att kunna prova någon klännning. Jag kollade i Norrköping men där var samtliga provklänningar i storlek 34-36. Inte ens med mycket vilja kommer jag i en sådan. Om du vill ha sällskap av en vilt främmande person när du ska prova klänning så följer jag gärna med och provar också. Bor i Enköping i veckorna.


     


    Snygga kort, tycker om att de är personliga.

  • Sjörå

    Nu har vi bokat vår fotograf, det blir Peter Olsson i Göteborg.


     


    Vi har valt ett helt annan koncept när det gäller festlokal. Vi hyr in oss i en herrgård och får då betala cirka 1300 per person för mat, tårta, serveringpersonal, blommor, brudskål, frukt framåt kvällen och hyra av herrgården. Dricka ingår i det priset. Men vi vill slippa sköta allt själva och bara få vara.

  • Sjörå

    Idag beställde vi våra save-the-date kort samt frimärken. På Postens hemsida kan man beställa frimärken med två ringar på så nu har vi köpt 80 stycken. Tänkte att det skulle räcka till allt, inklusive tackkorten. Bara frimärkena kostade 500 kronor. Usch, nu börjar pengarna rulla. Tur att jag är så extremt lyckligt lottad att våra föräldrar står för vårt bröllop.

Svar på tråden Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!