Inlägg från: Hotlena |Visa alla inlägg
  • Hotlena

    Maj 2013

    Vi gifter oss 4e maj. Inbjudningarna las på lådan igår! Spännande! Jag och syrran har pysslat med dom i fyra dar :P Vi trodde det skulle ta en kväll, två på sin höjd :P Men så är jag tidsoptimist också.


    Dom blev i alla fall väldigt fina till slut och nu är dom även skickade. Känns lite nervöst faktiskt =)

  • Hotlena

    Någon mer än jag som känner sig stressad? :P Känns som om Maj är bara runt hörnet. Å vi har ännu en hel del kvar att fixa. Min MB håller sig lugn och säger att allt kommer bli bra men jag är inte riktigt lika lugn :P Ska tillägga att jag är väldigt bra på att skjuta upp saker vilket inte hjälper...

  • Hotlena

    Vi ska på lördag (nästa lördag alltså) å fixa med ringarna och kläder till BM. Det är så lätt för han, bara springa in på dressman och köpa sig nån fin svart kostym. Värre är det för mig att hitta ett par skor =S letar och letar men inget känns bra hittills...
    Skrev en lista igår på allt som är kvar att göra och det är mycket det! Men det mesta går fort och är bara telesamtal, så på måndag blir det att göra några sånna.
    Sen funderar jag på vem man ska ha som vittne, det spelar ju inte så stor roll, de ska ju inte göra så mycket, men kan nån bli stött för att man frågat någon annan?

  • Hotlena
    tagetuss skrev 2013-03-19 18:38:27 följande:
    Hjälp! Behöver man vittnen även om kyrkan är full av släkt och vänner?
    Jag tror inte det. Men vi gifter oss borgerligt så jag är osäker på hur det är med kyrklig vigsel. Men nån här borde väl veta?
  • Hotlena

    Ja gud vad det är nära nu! =S Nerverna börjar verkligen komma för mig! Känns som att det är mycket kvar att fixa med fast det är det nog egentligen inte... Jag behöver hitta nå smycken, men vet inte var jag ska leta =/ Har googlat ihjäl mig.

    Vi ska ha buffé och ska börja planera den mer ingående nu. Ska ha möte med svärmor och min svägerska som ska hjälpa till och spåna lite idéer =) Ska bli intressant att se vad vi ska hitta på, vi är inga mästerkockar nån av oss, men vi känner alla till hur man använder en stekspade ;)

    Efterrätt är svårt tycker jag, vi kommer skippa tårtan och ha nåt gott till efterrätt bara, hur gör ni andra? 

  • Hotlena

    Vi har nog inte kommit i "njutläge" ännu. Lite för mycket kvar för att bara kunna luta sig tillbaka å slappna av. :P Några bockar till behöver jag på listan innan jag kan känna mig helt lugn. 
    Det kan bli tight med min ring också, har beställt en på internet men utan gravyr då jag inte skulle få byta den om jag  tog gravyr. Så jag tar utan och lämnar in den på lokala guldsmeden sen. Min förhoppning är att den är i rätt storlek direkt så jag hinner gravera, men i värsta fall hinner jag byta storlek och lämna in för gravyr efter bröllopet. 

  • Hotlena

    Alla dessa röda dagar har varit stressande för mig. Man har TIDEN att göra massa saker men inget går att göra för allt är stängt! Det är mycket irriterande!


    Men det börjar kännas mycket lugnare nu när jag fått fler bockar i listan. Jag har pratat med tjejerna som ska hjälpa till med servering och fått det bekräftat. Så det känns väldigt bra. Dock fick jag mail från hemsidan jag beställt ringen att min beställning nu gått vidare till guldsmeden 9 dagar efter beställning! Det tyckte jag var lite väl lång tid mellan beställning och påbörjan av tillverkning. Nu har det ju dessutom varit påsk så då tar ju allt extra länge. Så det kanske inte hinns med nån gravyr i den, vi får se. Däremot är jag väldigt nöjd med smycka som fixade förminskning och gravyr i BMs ring på bara 6 dagar! Tummen upp! =)


    Imorgon ska jag och min syster sitta på nätet och beställa grejer till dukning och utsmyckning. Det ska bli väldigt intressant å se vad det blir! Så har ni tips på bra hemsidor så tas det tacksamt emot!


     

  • Hotlena
    LinneaR skrev 2013-04-02 21:12:56 följande:
    glömde en liten sak med som säkert kommer att göra allt än mer stressigt:) Om två dagar hämtar vi hem en liten hundvalp...kanske inte bästa timingen, men, men:) Vi kommer därför inte ha en bröllopsresa detta år vad jag gissar...kanske sticker vi iväg en vecka om det blir olidligt, men tanken är att åka någonstans vintern/våren 2013/2014...
    Gud va roligt! Även om det är, som du säger, kanske inte bästa timingen! :P Vad är det för ras? Jag och BM planerar också ett hundköp men det varkar aldrig riktigt passa. Tillslut får man nog låta bli att överanalysera och bara skaffa och anpassa sig därefter. =)
  • Hotlena
    LinneaR skrev 2013-04-03 18:32:07 följande:
    Jag överanalyserar allt och min sambo är tvärtom...så han ser inga som helst problem med att köpa en hund nu:) Jag är dock fortfarande lite tveksam, men längtar dock ändå rätt mycket till imorgon. Vi kommer båda vara lediga fram till bröllopet (och någon vecka efter) eftersom den lille kommer kräva rätt mycket tid. Kan ju vara bra för förhoppningvis kommer vi även kunna fokusera en del på bröllopsplaneringen med:)

    Det blir en engelsk bulldog:)
    Men åh va mysigt!  Å vilken lyx att vara ledig så länge ;) Hade jag inte tackat nej till. Jag fattar inte varför man ska BEHÖVA jobba när man planerar bröllop. Det borde vara som föräldraledighet, fast bröllopsledig. Minst 30 dar borde man ha! 
  • Hotlena
    Majbrud i västerbotten skrev 2013-04-10 11:05:02 följande:
    Är lite rädd att jag ska hamna i lite bröllopskoma nu, svårt att förklara känslan men kanske att det är nervositeten som börjar smyga sig på och då har jag en tendens att dra ut på saker ;) Har inte tänkt så mycket på det tidigare, hur i centrum vi kommer att vara för allas blickar och jubel. Jisses! Vi vill ju bara ha en hejdundrande fest :)

    Har förstått att det är fler som närmar sig med stormsteg. Någon som kommit på det där "sista" som nästan glömts bort?
    Jag känner likadant. vill ju bara ha en superkul fest. Det känns jättejobbigt att komma ingående och göra värsta stora grejen av vår kärlek. Som om det betyder så mycket för andra :P Nej Hu, jag kommer vara sjukt nervös!
    Maten och festen är ju det roliga!

    Vi gifter oss 4 maj så det är supersnart. Jag kom på häromdan att jag inte alls tänkt på det alkoholfria alternativet. Men det är ju lätt fixat. Men tur att jag kom på det så inte de blir utan! 
  • Hotlena

    Mindre än 3 veckor kvar! Å mitt sår (nån typ av infektion) vid näsvingen bestämmer sig för att blossa upp på nytt =( VC imorgon, det måste bort! Det är verkligen inte snyggt och inte lätt att sminka över! =(


    I övrigt så går det bra. Imorgon skriver jag och syrran placeringskorten. Å så ska vi ringa bolaget och beställa all sprit vi ska ha. Igår hade vi provsmakning på svärmors potatissallad (som blev hennes uppgift till buffén) och bestämde oss för en supergod och smal variant med kapris och turkisk yoghurt =)


    Jag blir nervös när jag tänker på den stora dagen. Det är så nära nu. I helgen tror jag det blir möhippa. Svensexan är planerad då och det är den helgen jag är ledig innan så skule gissa att det blir då. =) Hur kul som helst! längtar som tusan!


     


     

  • Hotlena

    Jag blev hippad igår! =) Hade räknat ut att det skulle bli då så jag var rätt beredd. Samtidigt orolig att det inte skulle bli då så jag skulle bli sittande å vänta hela kvällen :P
    Men Syrran och svägerskan kom och kastade in mig i bilen. Sen blev det ledtrådsjakt runt på stan som slutligen ledde till restaurangen dom bokat bord på, å där slöt fler tjejer upp som inte kunde komma tidigare. Sen blev det fest och bus med singstar och lite lekar! =) Superrolig kväll! Precis som jag ville ha det! Ingen skämshippa, många skratt med bästa tjejerna! =) Saknade dock min andra svägerska som tyvärr jobbade =(
    För oss är det nu mindre än TVÅ veckor kvar och det är helt vansinnigt!  

  • Hotlena
    iser skrev 2013-04-27 23:25:36 följande:
      Men nu kom jag på Brudbukett. Varför har man det och är det ett måste?
    Nej det behöver man inte. Jag kommer inte att ha någon. Vi går in tillsammans hand i hand helt enkelt. =) Gifter mig också på lördag! Sjukt nervös och spänd =S
    Ikväll ska jag och BM och handla sen börjar stora matlagarveckan till buffén! Hoppas verkligen vi har räknat rätt så ingen blir utan mat! =S Tur man har tagit ledigt tors-fre så man slipper tänka på att jobba också. :P
  • Hotlena
    annapia skrev 2013-04-28 12:05:36 följande:
    Hotlena: Lycka till med köksbestyren. Jag är övertygad om att ingen blir uta mat. Vid buféer går det åt mindre än vad man ofta tror. Har du något tips på något speciellt på buffé menyn så tar jag gärna emot idéer.
    Ja det brukar väl vara så, men om man har tänkt på det och tagit i underkant så kan det vara jättefarligt. :P Men det tror jag inte vi har gjort. Min BM var beredd att laga 200g kött PER kött PER person, jag fick förklara att man kan inte laga en full måltid av varje sak, det blir ju svindyrt och maaaassa mat över. Men om man hade tagit catering hade man ju kunnat skylla på dom om det blir för lite men nu hänger det ju verkligen på oss. Lite press :P
    Vår buffé är nog rätt standard, fläskfilé kycklingfilé, gravad lax, ugnsbakad lax, potatisgratäng, potatissallad, pastasallad, västerbottenspaj, ost-skinkpaj, janssons, grönsallad... å säkert nåt mer jag glömt. :P Imorrn börjar vi grisa med potatisgratängen. Det blir det jobbigaste tror jag.

    Jag drömde här om natten att vi hade haft bröllopet och jag vaknade dagen efter och kom inte ihåg nånting! Jag kom inte ihåg att jag hade varit hos frissan, sminkösen, vigseln, festen INGENTING! Jag började storgråta medan BM och min kompis berättade allt som hänt dagen innan. Hu va hemskt det va! :P 
  • Hotlena
    malnil skrev 2013-04-29 13:01:25 följande:
    Åh, 5 dagar kvar för oss nu, gifter oss 4 maj! Herre Gud! Är sååå stressad, sover dåligt och har till råga på allt fått en inflammerad finne eller så, som varar och har sig på näsan!! FÖRSVINN säger jag! Hoppas VERKLIGEN den hinner försvinna till helgen. ska träna ikväll (svett bra mot oren hy har jag hört) samt sätta mig i bastun! :)

    Fler som gifter sig på lördag?
    jepp på lördag! Helt vansinnigt! :P Känner mig ändå lugnare den här veckan än förra av någon anledning... Kanske börjar känna att det får bli som det blir nu. För sent att börja ändra nåt.
    Fått naglarna fixade igår. Blev hur fint som helst! =) Måste dock vara lite försiktig med dem nu när vi ska laga massa mat hela veckan. Jag har ALDRIG fixade naglar så ovant kan man lugnt säga att det är! Dom är inte farligt långa ändå för det sa jag att det går inte :P

    Nåt som däremot upprört mig var att jag fick höra att lokalen blivit dubbelbokad =/ En släkting som bor i byn där vi hyrt lokalen blev bjuden till maskerad där samma kväll. Hon sa då att nä det kan inte stämma, då är det ju bröllop där. Så upptäcktes det att det blivit dubbelbokat. Jag känner mig väldigt besviken då det inte är vanligt att lokalen hyrs till bröllop och vi fick påminna om datumet när vi var där och kollade placering sist. Även då reagerade jag att han inte hade koll på det. Och trots att han frågade då så har han ändå dubbelbokat efter det... Nåväl, vi hämtar nyckeln på fredag så ingen annan tar sig ju in på lördag!  
  • Hotlena

    Nu är det gjort! =D Igår var den stora dagen och det blev helt fantastiskt! Hjärta
    Stämmningen var på topp från början till slut! Min bror höll ett otroligt bra tal som jag aldrig kommer glömma (dels för att jag kommer spara det ;). Maten smakade super och räckte till alla! Vi har rester nu för hela kommande veckan, hehe!
    Vi kände oss vackra men framför allt så kände vi oss lyckliga! Och alla gäster var lyckliga för oss. Massor massor med dans in på småtimmarna och fötterna värker rejält idag. Precis som jag ville ha det. Nu är jag fru och har ett nytt efternamn, det har inte riktigt sjunkigt in ännu, men det känns bra. =) Tänk, jag är gift! =O Med den bästa mannen på jorden. Vad mer kan man önska sig? Hjärta 

Svar på tråden Maj 2013