Inlägg från: CharliesChoice |Visa alla inlägg
  • CharliesChoice

    Maj 2013

    Hej hej!

    Här är ännu en majbrud som blir lite stressad av att se hur långt ni kommit!

    Vi gifter oss den 25/5.

    Ännu så länge är kyrka och präst bokat, och i veckan ska vi slutboka boende och mat. Vi bjuder gästerna på lunch före vigseln, middag efter vigseln, övernattning på hotell och frukost dagen efter. Det låter kanske lite överdådigt men vi är bara närmsta familjen, totalt 16 personer oss medräknade.

    Nu när jag läser här i tråden ska jag minsann ta tag i klänning och ring!

  • CharliesChoice
    FruW skrev 2012-10-30 07:34:14 följande:
    CharliesChoice: Välkommen hit! Äsch, känn dig inte stressad :) Man tar saken i den takt det passar tycker jag. Jag vill inte boka/köpa allt för tidigt, för då kommer jag ju inte ha något skoj kvar!
    Tack! Ja, du har ju rätt i det! Nu håller vi på att kika på ett hus och om det INTE blir det huset kommer jag beställa antingen klänning eller sten till ringen denna månaden har jag bestämt! Som lite plåster på såren för att det inte blev huset liksom.

    Vi håller på att spåna på inbjudningarna nu. Vi har en kompis som är hobbyfotograf (av den högre skolan!) och har en egen studio. Vi tänkte texta skyltar som familjemedlemmarna ska stå och hålla och så tar vi svartvita bilder.. På första sidan är bara en bild på minstingen som håller i en skylt "God Jul och gott nytt år". Sen när man öppnar kortet finns fyra bilder till, två på varje uppslag. Första bilden håller familen skyltar som det står "Vi tror 2013 blir ett speciellt år", Sen nästa bild håller ett barn en skylt där det står "dom ska gifta sig!" och en pil mot oss. Tredje bilden håller vi skyltar som det står "hoppas ni vill dela vår dag den xxx i xx kyrka". Sista bilden är bara minstingen som håller en bild "mer info kommer senare".

    Jag hoppas det blir så bra som den bilden jag har i huvudet! Vi tänkte skicka ut dessa strax efter lucia. Ingen vet att vi ska gifta oss så förhoppningsvis blir det en rejäl överraskning!
  • CharliesChoice

    Tagetuss:


    Vilken otroligt vacker ring! Jag har velat som en tok mellan rund och cusion men slutligen bestämt mig för rund. (Nu när jag såg din började jag vackla igen, haha!)

    Vad har du för förlovningsring? Alltid kul att se hur andra matchar solitärer! Min förlovningsring är här nedanför. (Den med stenar, jag har en stoppring utanför då förlovningsringen blivit för stor.) Jag kommer ha en solitär på ca 0.5-0.6 med nästan exakt samma skena och fattning som du har.

     





  • CharliesChoice
    LinneaR skrev 2012-11-04 11:09:09 följande:
    Var inte stressad! jag gifter mig 11/5 och har inte gjort något förutom att boka vigsel och lokal (har dock inte kollat på den än så kan hända att det inte känns rätt och då får vi byta). Har i och för sig köpt en bröllopsklänning, men måste prova och se så den passar (köpte den för två-tre år sen:) Jag håller på o knåpar ihop save the dates nu, men annars känns det som att det inte finns något att göra...i och med att vi ska ha catering (buffé) kommer den inte att behöva bokas förrän två veckor innan bröllopet.

    Mitt "problem" är att jag vill planera och göra en massa, men känner att det är för tidigt och att jag inte vet vad jag ska göra. Nu har jag ju i alla fall fått börja med mina save the dates så det känns bra! Jag kollar dock inpsirationsbilder hela tiden och håller så smått på och samla ihop till en stor "moodboard" så att jag i alla fall vet på ett något sånär hur bröllopet ska se ut:)

    l
    Åh, jag borde hyra in dig till att pyssla med mitt bröllop då ju, för jag är såååå okunnig och ganska ointresserad av allt sånt här pynt-och-fix!

    Vad skänt att du har klänningen klar. Jag kommer att beställa den nu i dagarna tror jag. Nu känner jag att jag vill få undan så mkt bröllopsgrejer så snabbt som möjligt, vi har nämligen köpt hus!! Vi komer att flytta in redan i början av januari, och nu har vi en lååång lista på att göra inför flytt! Elavtal, larmavtal, flyttstäd, boka släp och bärhjälp med mera! Sen efter vi har flyttat in vet man ju hur det är, då vill man fixa med gardiner och blommor och möbler och fixa med allt. ...Och sen kommer våren och då kommer jag att BO ute i trädgården tror jag, vi bor ju i stan nu så jag har ett stort uppdämt behov av att räva, klippa, beskära, plantera..

    Summa summarum är det nog bra att fixa så mycket det bara går för bröllopet nu i november!

    Ååå Moodboard.. Nu fick jag lite ångest...
  • CharliesChoice
    tagetuss skrev 2012-10-31 10:48:29 följande:


    Det är prinsesslipade tsavoriter och vitguld
    Wow vad fin!! Det känns svårt med färgade stenar tycker jag men den där var ju verkligen mitt i prick!!
  • CharliesChoice
    fia1982 skrev 2012-11-04 11:10:03 följande:

    Hej hej Allihop! Gud va kul att läsa hur långt alla kommit i sina planeringar.


    Köpte klänning i onsdags och jag är så himla nöjd


     


    Har ni gjort ngt speciellt nu till Halloween??


    Vad kul, har du bild på klänningen? Jag har tillbringat helgen med att leta klänning till bröllopet, medan den blivande maken varit bortrest, perfekt då han inte ska få se klänningen innan!
  • CharliesChoice
    LinneaR skrev 2012-11-04 20:42:20 följande:
    Ja då förstår jag att det känns bra att fixa mycket så tidigt som möjligt! Grattis till husköop! Var bor ni/ska ni flytta?
    Vill inte outa mig helt här innan inbjudningarna är skickade, men bor i Blekinge! Vi bor i stan nu i en ganska liten trerumslägenhet och ska flytta till ett jättehus med fem sovrum, vi kommer nog gå vilse.
  • CharliesChoice

    Fia1982, JISSES!!

    (Nu gifter jag mig inte förren den 25/5, men JISSES ändå!!)

    I helgen har vi varit i fotostudion och fotat till våra save the dates som ska ut första veckan i december. Det kändes så fnissigt och overkligt att stå där med skyltar som det stod att vi ska gifta oss på.. Om tre veckor har de landat hos gästerna och jag får äntligen börja prata bröllop med andra än sambon!

    Min diamant har äntligen landat här hemma efter att ha fastnat i tullen.. Jag har också tagit det stora beslutet att göra om min förlovningsring från början, alltså smälta ner den. Det känns lite vemodigt men det var det bästa att göra eftersom det helt enkelt inte funkade att kombinera den med en vigselring. Förlovningsringen som den ser ut i dag har diamanter i kanterna och skulle ha nött på fattningen på vigselringens sten. Nu kommer samme guldsmed göra båda ringarna samtidigt så de ska passa perfekt ihop. Jättebra såklart, enda nackdelen är att jag får hem den fördiga vigselringen redan innan jul, så det kommer bli sååååååå jobbigt att gå och sukta efter den ända till i maj!

    Vi har också skrivit ut hindersprövning och namnändringsblanketter och satt larm i mobilen att posta dem i mars.

  • CharliesChoice

    tagetuss: ååå nej, vad hemskt att såga upp ringen! bra meddelande fick ni iaf, både fred och rikedom i äkenskapet kommer man långt med!  Mina ringar är under tillverkning, laddar upp bild så snart jag får dem!

    Ebso: Ja, i mars är lagom att skicka dem, de är giltiga i tre månader!

    Kakan 81, vad roligt m kyrkan! Du har mycket kul på gång, spännande m klänningarna!

    I dag blev det helt spontant en klänning för mig! Hemma o vabbar och var tvungen att gå en runda med en rastlös unge och passade på att slinka in på en festaffär. Där var den, superkl'nningen! Blev inte många hundra dyrare än en kinaklänning. Ska se om jag kan hitta den på nätet så kommer det en bild!

Svar på tråden Maj 2013