• niriel

    Namnbyte och utlandsresa med jobbet - hinner jag fixa pass?

    Du behöver inte alls bekymra dig om det. Så länge det är samma namn på färdhandlingar (biljetter, bokningar etc) som i passet så spelar det ingen roll vad som står i folkbokföringen, det är det ingen som dubelkollar. Så bara dubbelkolla att du heter samma sak på biljetter och i passet, sen är det bara att köra! Nytt pass går utmärkt att fixa senare.

  • niriel
    G16 skrev 2012-08-01 09:38:22 följande:
    Ah, det såg jag inte heller, att passet var utgånget. Men det jag menade, var det som du skrev,  att man kan åka på sitt "gamla" pass, alltså med det "gamla" namnet. Men det förutsätter ju som sagt att namnbytet inte går igenom under resan, då kanske det kan bli problem...
    Oups, nej, jag såg inte heller att det hade gått ut!

    Men det spelar ingen roll om namnbytet går igenom under resan eller inte, så länge namnet på pass och färdhandlingar är samma. Min man använde sitt gamla pass efter ett tidigare byte av efternamn tills det gick ut, vilket var sisådär en fyra år efter att namnbytet hade gått igenom. Inga som helst problem. Det är garanterat ingen som kollar något annat än att passet är giltigt och att färdhandlingar och pass stämmer överens. Som jag har förstått det åtminstone!
Svar på tråden Namnbyte och utlandsresa med jobbet - hinner jag fixa pass?