Inlägg från: majemma |Visa alla inlägg
  • majemma

    Vi som gifter oss 15 september

    Isabellaandersson, vilken mysig hippa! Låter som att ni hade väldigt roligt! Glad

    Ja, nu är det bara 1 månad kvar. Hur har ni det med nerverna och planeringen? Här drömmer vi lite mardrömmar på nätterna, men annars är läget under kontroll. Vi har äntligen fått en präst så vi ska försöka få tag på honom och boka ett möte snart. Och hindersprövningen har kommit tillbaka med ok. Så nu kan vi iaf gifta oss utan bekymmer. Glad
    Imorgon blir det en träff med toastmastern för att höra vad han har för idéer. Det ska bli väldigt kul.
  • majemma

    Jag lyckades knipa en underkjol på tradera idag för bara 53 kr. Hoppas att den funkar till klänningen och att jag inte är för stor över rumpan. Flört

  • majemma
    Protexblue skrev 2012-08-16 12:51:05 följande:
    Majemma: Det blev en enkel bukett med lila kallor till mig, en mindre bukett till min tärna. Sen till borden blev det Alstromeria (eller hur de stavas) blandat med "kärleksgräs" :) Lycka till med underkjolen!!
    Ja just det, det var du som hade trådarna om lila kallor. Vilken tur att det löste sig tillslut.
    Isabellaandersson skrev 2012-08-17 16:48:57 följande:
    Majemma! Vilket kap! Hur ser din klänning ut? Min underkjol kostade 1200 på lilly. Dyrt om man jämför med din!
    Idag har varit en bra dag för mig, bokat tid för sminkkonsultation, pratat med min guldsmed, köpt smycken till mig och presenter till mina tärnor samt beställt en jättefin gästbok med våra namn och datum på!
    Vilken produktiv dag! Vad blev det för smycken? Jag har inte kommit på något bra till tärnan ännu så tips mottages tacksamt.
    Underkjolar är verkligen svindyrt! Jag har inte bestämt mig ännu om jag ska ha en eller inte. Det var fyra kjolar sydda i kjolen, men en av dem togs bort för att få klänningen lite längre. Men jag är inte helt nöjd med fallet i å jag tänkte att en liten underkjol (bara en ring) skulle kunna lösa det hela. Blir det inte bra kan jag alltid sälja den på tradera igen.
    Här kommer en bild på min klänning. Jag känner mig inte helt säker när jag ser den på bilderna, men det känns bra när jag har den på mig. Tycker verkligen inte om att känna tvivel så här tätt inpå. Obestämd I ryggen är det snörning i samma färg som bandet i midjan.

  • majemma

    Idag var det vår tur att vara produktiva. Glad Det började med att min syster (tärnan) var här och vi gick till frisören för hennes konsultation. Sedan åkte vi till Norrköping för att prova våra klänningar och äntligen kändes det såå bra! Nästan allt var fixat på klänningen och den blev så snygg bakifrån med det färgade bandet i snörningen. Det kommer att bli kanon med underkjolen till. Jag fick ta med slöjan och tiaran hem så att jag kan ta med dem till frisören för min konsultation nästa vecka.

    Efter klänningsprovningen hittade vi slips och näsduk till marskalken. Prästen ringde och vi bokade in ett hembesök nästa vecka. Slutligen hade vi provfotografering både vid kyrkan och säteriet. Det är nog svårare att vara med i Top Model än man kan tro. Flört

    Nu håller jag på att gå in mina skor (liggandes i soffan),

    Nu känns allt bra. Jag känner mig mer och mer nöjd och det känns som att allt kommer gå bra!

  • majemma
    Protexblue skrev 2012-08-20 22:11:53 följande:
    Idag har jag bokat in möte med prästen, bokat en konsultation hos frisören (letat fram en massa inspirationsbilder). Varit med m2b och valt ut en ring till mig, efter det var vi och köpte kostym och väst till m2b. Efter detta åkte vi till festlokalen och mätte lite bord och kollade en sista gång så vi inte glömt något. Sen har jag klippt och klistrat ihop en bordsplaceringstavla, där man kan flytta på namnen så blir de enklare att bestämma vart folk ska sitta. Klippte lite fjärilar till borden, åkte på teorikurs på körskolan, kom hem och klippte mer fjärilar. Nu sitter jag skitneevös i soffan för imorgon har jag min första körlektion. :/
    Härligt när det händer så mycket! Glad Vi skrev också ut bordsplaceringsbord och namn på små lappar. Det blev så mycket enklare att testa olika alternativ än om man använder sig av verktyget här.
    Hur gick körlektionen?
    Isabellaandersson skrev 2012-08-21 12:03:08 följande:


    Här är mina placeringskort! Vad tycker ni? Jag har färgtema cerice och sidenbandet har jag använt på inbjudningskorten och ska även ha det runt min brudbukett samt tärnornas buketter!
    Jättefina! Det är en färg man blir glad av Glad. Jag tycker att det är bra med den vita kanten över och under för då blir det mer liv i kortet. Vad är det för font?
  • majemma

    Här kommer vårt första utkast till placeringskort. Jag skulle vilja framhäva monogrammet bättre men vet inte riktigt hur. Pappret med namnet kommer att vara lite mer cremefärgat och med struktur. Just nu testar jag bara olika storlekar.



    Har även börjat med vigselprogrammet. Är klar med innehållet men sitter och fnular med framsidan. Hur kommer ni att ha era vigselprogram? Med omslag eller utan? Vad har ni på framsidan?
  • majemma

    Nu är det bara tre helger kvar till dagen B! Har ni läget under kontroll? Här känns det lite skakigt, men ändå ganska bra. Ska göra färdigt placeringskorten idag och vigselprogrammet på onsdag när vi träffat prästen. Sedan är det bara festhäftet kvar när det gäller trycksaker. Tycker det är skönt att kunna bocka av lite.

    Så blir det några hippor i helgen tror ni? Här blir det antagligen ingenting eftersom vi ska åka upp till våra föräldrar. Sambon ska få svensexa nästa helg (hysch hysch!) och jag tror att jag blir hippad då också eftersom min tärna ska på ett annat bröllop helgen efteråt. Hoppas hoppas! Glad

  • majemma

    Vad roligt med hippa för er som haft det! Glad Och vad kul att de har blivit lyckade och att alla haft roligt.

    jeth, vi ska ha vår i mousserande vin.

    Idag höll bröllopet på att bränna ner hela huset Förvånad. Eller ja, så farligt var det inte. Vi satt och gjorde placeringskorten (nu är det klara, yay!) och smälte embossingpulvret på monogrammet med brödrosten. Plötsligt börjar det lukta väldigt konstigt och det kommer ganska mycket rök från rosten. När vi tittar däri ser vi bara en glödande massa... Ur med sladden och ut i badrummet. När jag skakar rosten uppochner faller det ut ett halvt placeringskort och en del aska... Men rosten klarade sig! Glad

Svar på tråden Vi som gifter oss 15 september