Inlägg från: tinaalpfält |Visa alla inlägg
  • tinaalpfält

    Tips till billig buffé önskas!

    Ett tips på efterrät som är lätt och som folk ta ta själva är en pavlova...så länge man använder laktosfri grädde på toppen är den både laktos- och glutenfri. 

    T.ex. http://www.recept.nu/lucy_eriksson/efterratter_och_godis/agg_och_mejeri/pavlova__marangtarta_/

    Jag gjorde den igår men bredde ut lemon curd först och sen blandade jag vispgrädden med hackad mörk choklad och toppade med jordgubbar och blåbär.  

  • tinaalpfält

    Det är bara att vispa äggvitorna ordentligt med elvisp, tillsätta de andra ingredienserna och bre ut på bakplåtspapper. Plus gräddning i ugnen såklart Skrattande. Hur söt den blir kan man justerna ganska mycket med olika smaksättningar på grädden och vilka frukter man lägger på toppen. Jag blandade t.ex. i choklad i grädden bara för att jag är en gottegris Skrattande

  • tinaalpfält

    Behöver du någon sås ifall både potatissalladen och pastasalladen är ganska krämiga? Det kanske passar bättre då med någon dressing till grönsalladen istället.

  • tinaalpfält

    Tzatziki var det första jag tänkte på innan Skrattande Jag älskar tzatziki! Det är jättegott och är enkelt och snabbt att göra. Den enda nackdelen är ju att man luktar ganska mycket vitlök efter att ha ätit det, fast om alla gästerna tar sig en klick spelar det kanske ingen roll Flört

    Andra såser som är goda kalla är ju någon typ av aioli, fast då blir det samma princip som med tzatzikin med vitlöksdoften, eller en klassisk bea.

Svar på tråden Tips till billig buffé önskas!