Inlägg från: IkaMus |Visa alla inlägg
  • IkaMus

    Tips om vart man kan åka på sin SMEKMÅNAD??

    Vi sitter och drömmer oss bort till vår bröllopsresa om ungfär ett år. Vi försöker bestämma vart vi ska åka. Vi har hyfsat stor budget, men ändå inte obegränsad. Vi vill gärna ha något utöver det vanliga, gärna lyxigt. Jag har frågor till er som har varit på Maldiverna och i Tanzania.

     Aniara4, vilken årstid var ni på Maldiverna? Hur var vädret och kanske ännu viktigare för oss, hur var dykningen?

    Om Tanzania och Zanzibar: var bokade ni och vilket typ av boende fick ni? Vi tycker att man verkar få lite för pengarna där. Stämmer det? Lodger för 6000 per natt tycker vi känns väldigt mycket, men det kanske är vad det kostar? 

    Tack för hjälpen!

  • IkaMus
    Aniara4 skrev 2012-07-25 21:44:16 följande:
    Vi var där i mitten/slutet av november. Det är inte optimalt vädermässigt, eftersom monsunen tydligen vänder då, och när det är två vädersystem som krockar blir det svårförutsägbart och opålitligt, men det kan vara fint. Det var ju varmt (det brukar vara 25-30 grader året om), och sol kanske 2/3 av tiden, men ganska mycket regn också . Och ett riktigt spektakulärt åskväder! Jag kommer inte ihåg exakt nu, men vår vinter är den bästa tiden att åka. Juni - juli är sämst, då är det regnperiod.

    Vi dök inte (jag vågade inte av hälsoskäl, tyvärr, jag hade väldigt gärna velat göra det!) men snorklade ganska mycket och det var fantastiskt. De flesta öar har ett "house reef" som det bara är att simma ut till, sen ordnas det båtturer med snorkling eller dykning vid fina rev, vrak, eller grottor.
    Tack för svaret! Jag tänkte om du hade varit där under sommaren och hade koll på hur sikten är då. Som jag har förstått det så är det precis som du säger ganska ostadigt väder under vår sommar och att sikten försämras rejält. Vi har inget emot lite regn, men att åka till ett av världens bästa dykvatten när förutsättningarna är som sämst känns lite snopet. Så Maldiverna är nog inget lämpligt mål för oss tyvärr.

    Hoppas du får möjlighet att testa på att dyka vid ett annat tillfälle. Det är en häftig upplevelse.
Svar på tråden Tips om vart man kan åka på sin SMEKMÅNAD??