Inlägg från: Insanire |Visa alla inlägg
  • Insanire

    Tips om vart man kan åka på sin SMEKMÅNAD??

    FruForsmark skrev 2012-07-25 15:59:41 följande:

    3 veckor i Tanzania och Zanzibar, var riktigt nice med Safari och vildmark för att sedan koppla av på vita stränder med drink i handen :)


    Vi åkte två dagar efter bröllopet (i juni) och då är Afrika ett bra alternativ då det är deras "vintersesong" och det är inte lika olidligt varmt


    Vi ska också till Tanzania och zanzibar på vår bröllopsresa. dock bara i 2 veckor. :)
  • Insanire
    IkaMus skrev 2012-07-25 20:57:56 följande:
    Vi sitter och drömmer oss bort till vår bröllopsresa om ungfär ett år. Vi försöker bestämma vart vi ska åka. Vi har hyfsat stor budget, men ändå inte obegränsad. Vi vill gärna ha något utöver det vanliga, gärna lyxigt. Jag har frågor till er som har varit på Maldiverna och i Tanzania.

     Aniara4, vilken årstid var ni på Maldiverna? Hur var vädret och kanske ännu viktigare för oss, hur var dykningen?

    Om Tanzania och Zanzibar: var bokade ni och vilket typ av boende fick ni? Vi tycker att man verkar få lite för pengarna där. Stämmer det? Lodger för 6000 per natt tycker vi känns väldigt mycket, men det kanske är vad det kostar? 

    Tack för hjälpen!
    Vi kommer inte att åka till Tanzania förrän i januari så jag kan bara svara på vad vi har/kommer att boka för något.

    Vi har bokat en lodge, tandala tented lodge, som ligger 50 mi in i landet. Det kostar 1800 kr per natt för två person inkl 3 måltider. Det är inte jättefarligt i pris egentligen.
    Det är också det dyraste.
    I övrigt har vi bokat hotell kring 500-700 kr/natt för två personer inkl frukost.
    Det kan hända att dessa hotell inte är dom fräschaste, men vad tusan.. vi är där för att uppleva, inte ligga på hotellet hela dagarna.

    Vi kommer sova 2 nätter i Dar, 2 nätter i Iringa, 2 nätter på Tandala, 1 natt i Iringa, 2 nätter i Stone Town på Zanzibar, 5 nätter på Zanzibars öskust vid stranden Paje samt 1 sista natt i Dar innan vi flyger hem.  
Svar på tråden Tips om vart man kan åka på sin SMEKMÅNAD??