• Juni 2012

    Tillkännagivande av hemligt bröllop!

    Vi valde också att ha ett litet bröllop med endast vittnen närvarande. Vi bjöd allra närmaste familjen (föräldrar och syskon och några få vänner) på fika hemma hos oss två dagar senare.

    Vissa (framför allt kompisar) blev sura över att inte få vara med i kyrkan och kom med plumpa kommentarer om varför vi hade valt att göra si och så och att det var ju trist av oss.
    Den reaktionen hade vi dock nästan räknat med då det ju alltid är någon som inte bara kan glädjas åt andras lycka, men visst svider det när ens livs lyckligaste dag blir klassad som trist.

    En oväntad reaktion, som jag i efterhand har förstått är ovanlig men eftersom det hände oss så kan det vara bra att tänka på, är att man kan bli utesluten ifrån övriga släktens kalas under något år eller så, med motiveringen att "vi (släkten) fick ju inte komma på ert bröllop, då bjuder vi inte er till vårt bröllop/barndop/konformationfest/stora födelsedagskalas trots att resten av släkten är bjuden".
    Vi blev inte bjudna på makens släktings barndop då de (och ingen annan av alla fastrar, mostrar, kusiner och allt vad det är) blev bjudna på vårt bröllop. Kanske ovanligt som sagt, men inte mer ovanligt än att det blev så för oss.

    Innan vi postade våra inbjudningar så satt jag och maken tillsammans och bestämde hur vi skulle bemöta/svara på olika frågor/reaktioner, m.m. så vi var beredda och svarade dessutom likadant och hade haft chansen att tänka ut ett bra svar så vi slapp stå svarslösa.

Svar på tråden Tillkännagivande av hemligt bröllop!