Inlägg från: MrsDavidsson |Visa alla inlägg
  • MrsDavidsson

    Brudar Västmanland 2013

    Halloj tjejer, jag heter Jenny och jag gifter mig den 18:e maj i Badelundakyrkan. Efteråt hålls festen i Badelunda kyrkskola. Så roligt att det är så många här som har samma kyrka och lokal! :)
    Jag har precis suttit å läst igenom hela er tråd från start, gud va kul det är å hitta ett gäng lika förväntansfulla som en själv... å kanske lika stressade? :P
    Vi har precis skrivit till en fotograf och frågat om hon kan fotografera oss på vår bröllopsdag, väntar med spänning på svar!
    Klänningen har jag hyrt på Ursulas för 3500 och min fästman har hyrt sin kostym där också.. samma pris för honom.
    Vigselringen ligger i min svärfars vapenskåp!!?? (för att jag inte kunde hålla mig från att prova den så länge den låg hemma :P) Den beställde vi från Arthurs guld och design i erikslunds shoppingcenter. Och honom skulle jag rekommendera alla att gå till... helt fantastisk människa, superseriös och superduktig. Och världens tålamod :P Man kunde dessutom ta med guld som han drog av från priset.
    Vi skickade ut save-the-dates som jag gjorde själv... å nu sitter jag å min fästman och pysslar inbjudningskort å servettringar för glatta livet här hemma. Tänkte försöka få iväg inbjudningarna här efter nyår.

    Den stora prioriteringen just nu är catering som vi först hade ordnat men som jag senare ångrade mig om och nu har vi ingen :S

    Bröllopstårta tar vi från wenströmskas bageriutbildning, billigast i stan å då ingår ställningen. Ska dit i början på nästa år å provsmaka :)

    Ja det är mycket nu! Men kuuuuuuuuuul..... :D  

  • MrsDavidsson

    Wenströmskatårtan kostar 25:- biten och vi har inte bestämt än vad vi ska ha. Vi ska väl dit å provsmaka nån dag snart. Tranellska gymnasiet heter det nu och min fästmans moster jobbar där. Har ett till tips btw? :) Jag vet iofs inte vad slutpriset kommer att bli men interflora har med en rabattkupong i årets restaurangchansen. Då får man 30% på ett helt köp. Perfekt om man ska ha en massa buketter och corsage å sånt! :) Har ni inget häfte eller om ni inte känner någon som har ett sånt så kommer jag nog inte använda alla kupongerna (det är 3st) Giltighetstid fram till sista juni.

  • MrsDavidsson

    Åh va härligt det låter med "ruinbröllop", då får vi alla hålla våra tummar för att ni får fint väder!
    Skönt att ha så mycket klart i planeringen! Ett litet tips bara är att kolla upp det där med flygande lyktor. Man måste söka tillstånd tror jag plus att det får inte finnas en flygplats inom en mils avstånd eller hur det var. Man kan visst få sjuka böter. Min vän skulle ha det på sitt bröllop men gifte sig inne i stan så hon fick skrota det. Du ska ju dock gifta dig utanför stan så det borde nog inte vara några problem.

    Va roligt att det är så många som ska gifta sig i badelundakyrkan och ha kyrkskolan som lokal! Vi kan ju tipsa varandra! Vet ni om dom har skaffat in stolsöverdrag, jag vet att dom pratade om det då jag bokade lokalen. Annars är det ju till att sätta sig å sy... vi kanske kan gå ihop på något sätt? Då vi ska ha exakt samma stolar med samma mått :)

    Jag kommer ju säkert att vilja göra mig av med det mesta efter bröllopet så som dekorationer, servettringar, dukar och stolsöverdrag. Nåt av intresse?

    Det finns dekorationer till kyrkan att hyra för 500.- men då kände jag att man nästan kunde göra egna för mindre pengar... ska klura lite på vad bara.

    Vi ska ha tema vår eftersom bröllopet är den 18:e maj... så det går i färgerna blått, grönt, ljus ceriserosa och gult.

    Menyn börjar ta sig... vi ska antagligen anlita Mormors på hälla. Dom ska göra en två rätters för 179:- per person med helstekt oxfile och nån potatiskaka till varmrätt å skagentoast till förrätt. Efterrätt blir tårtan som vi tänker ska gå i smakerna vanilj, lime och jordgubbar. Säg gärna till om ni har något tips på någon jättegod smakkombination! Dom sa att dom kunde göra det mesta på Tranellska och oavsett vad vi väljer så är det ändå 25:- biten. Perfekt!!

    Hur tycker ni andra som bokat Badelunda kyrkskolan att det känns med att man måste avrunda bröllopet kl.01? jag tyckte att det kändes lite tidigt! Å andra sidan har jag inte hittat något bättre som varit lika prisvärt. Tänkte ett tag att man kanske kunde bjuda dom som bor där på en hotellnatt mot att man får vara kvar längre :P 

    Nedräkning startar idag... exakt 4 månader kvar på dagen... läskigt och helt fantastiskt på samma gång.
    Jag har även hittat en helt fantastisk solist till kyrkan, en ung kille som sjunger som en gud! Men ännu inte bestämt exakt vilka låtar han ska sjunga. Och det där med psalmerna sen då... vilken djungel! Vilka ska ni ha?

    ååh massor kvar men jag pysslar på... inbjudningskorten blev klara igår iallafall så nu ska dom iväg!
    Tänkte att jag skulle lägga ut bilder på mina pyssel här sen... vore kul om fler gjorde det! så man får lite inspriraion :) 

  • MrsDavidsson

    Det är en familj som bor på övervåningen av kyrkskolan. Därför är det enligt dom oerhört viktigt att musiken stängs av helt kl.01.
    Det var det svaret jag fick när jag frågade om jag fick hålla på någon halvtimme längre.
    Har paret Walléns som hyr ut lokalen under sagt något annat till er?
    Det vore ju isåfall väldigt trevligt :)

    Endast om familjen skulle visa sig inte vara hemma så skulle man få hålla på längre, men det kunde dom ju såklart inte ge några garantier för.
    Man får väl bjuda ner dom annars ;)

  • MrsDavidsson

    Men man fick ju naturligtvis vara kvar poängterade hon så fint för mig :) Bara för att musiken stängdes av så behövde man ju inte gå hem... haha, jag frågade henne då om hon hade några tips på vad man kunde fördriva tiden med efter att musiken stängts av :) Spela kort kanske? :P

  • MrsDavidsson

    Halloj, åh vi har också funderat på det där med alkohol och tittat på hur mycket som kan tänkas gå åt. Som du säger Sophiebus så vill man ju inte att det ska ta slut!! Men man vill heller inte köpa på sig för mycket.

    Vi kommer att servera vitt vin till förätten å rött vin till efterrätten. Dricker man inte det så kan man antingen få öl eller cider istället. Och naturligtvis också alkoholfritt.
    Vi kör också mousserande istället för champagne vid brudskålen då jag inte alls tycker om champagne.

    Sen blir det 4 drinkar man kommer att kunna välja mellan i baren till självkostnadspris. Jag ska måla en "bartavla" där man kan se alternativen. Det ska vara en "bruden", "brudgummen", "tärnan" och en "bestman"... sen får vi se vilka drinkar som ska vara vad, gin och tonic blir en iaf :)

    Å så likör och whiskey till kaffet.

    Jag har precis hittat min bukett, eller iaf formen. Den ska vara formen "klase" som verkar vara lite mindre än droppformad, kan försöka få in en bild på formen... det är dock inte rätt färger eller blommor.

    Candyheart, klänningen var supersnygg!!! Tror inte heller att du behöver kjol under, men som sagts så märker du väl det när du prövar.

    Åh, idag var vi och provmöblerade lokalen ,fick skrota vår möblering helt då det inte gick att sitta vid bordens gavlar på grund av bordsbenen. Vi skulle ha haft grupperingar men nu blir det två långbord och sex småbord... känner mig jättenöjd ändå. Sen så har vi tagit alla mått för dukar och tak- och väggdekorationer... bara å börja sy. :)

  • MrsDavidsson
    emzerus83 skrev 2013-01-22 16:46:02 följande:
    Angående hår så har jag långt ljust hår som är rakt och jag vill ha nå linnade detta...ser på ena sidan föra bak lite hår o ha en hårkam som den nedre bilden.



    Frisyren är supertjusig!! Jag är också inne på att ha någon utsläppt variant... tycker att det är fint med lite längd :)
    Och spännet va jättefint! Jag ska ha slöja men jag undrar om man orkar ha den hela kvällen. Har funderat att byta ut slöja mot ett spänne eller något till festen sen :)
  • MrsDavidsson


    Så här gjorde jag förresten våra save-the-date kort. Använde min två av min dotters fingerdockor från Ikea :)
    Fick många positiva reaktioner :D
  • MrsDavidsson

     


    Förresten så testade jag lite bröllopsfrisyrer igår, min syster ska göra mitt hår. 
    Tänkte att jag kan lägga upp nån bild å få lite åsikter (vore skönt)
    Jag är så velig om jag ska ha så eller mera uppsatt?
    Jag är också inne på att ha ganska mycket utsläppt... å emzerus83, frisyren var super!! Spännade å få höra sen hur det har gått hos frisören. Vart gör du ditt hår? Och vad får du betala för det?
     
Svar på tråden Brudar Västmanland 2013