Inlägg från: Anonym (...) |Visa alla inlägg
  • Anonym (...)

    Tar ni lån för att gifta er?

    Maxtaxa på dagisavgiften i stockholm är 1290kr. Har man barn så är de också blöjor och annat som ska handlas in. Man kanske har lån sen innan som ska med i beräkningen. Man BÖR spara till en buffert för andra händelser, ha Akassa om man förlorar jobbet, pensionsspara, och kanske spara till barnen.
    Visst så kan de flesta prioritera, MEN det är ju svårt att vända allt upp och ned när man väl valt en livsstil.

    Visst alla kan spara, men vissa kan spara 100:- i månaden till bröllop och andra tusenlappar. Men vem har rätt att säga att nån gör rätt eller fel när de gör sina prioriteringar. Vi lånar, men i bostaden, och då blir månadskostnaden dessamma, skillnaden är att vi betalar några månader längre. + räntorna som följer därefter.  Eftersom lånet blir högre. Men är medveten om det, och anser att det inte är nått problem för oss.

  • Anonym (...)
    Anonym (spara) skrev 2012-09-17 08:53:05 följande:
    Min kalkyl var absolut inte tänkt att gälla för alla (det vore ju konstigt). Det var mer för att visa att det nödvändiga i livet inte behöver kosta så mkt. Det handlar om prioriteringar. Vill man spara så kan man!

    Men jag tycker att ni är ett bra exempel - att som två studenter lyckas spara 1000 SEK i månaden - det innebär att om ni haft en minimilön istället (som min kalkyl baseras på) så hade ni lyckats spara ganska många tusenlappar Skrattande

    3500 i månaden är egentligen för en bostadsrätt - 3000 i avgift och 500 till vårt konto för lägenheten. Typ om vi skulle behöva tapetsera om eller spisen skulle gå sönder. 
    Antar att den bostadsrätten inte var så dyr att köpa, för annars tillkommer ju kostnader för lån, amorteringar, ränta?
  • Anonym (...)
    Anonym (spara) skrev 2012-09-18 09:00:17 följande:
    Betalade ca. 250' för den. Och vi hade sparat ihop till typ 200' innan vi köpte den.
    De får man knappt ett garage för om man bor i stockholmsområdet tyvärr - vi har en 3:a 68kvm för 700k med en månadsavgift på 5435kr. Ju billigare i inköpspris desto dyrare avgift. La 100k i kontantinsats - ränta+amortering ligger i genomsnitt på 3000kr /månaden.

    Hade vart toppen att kunna bo billigare, men känns dumt att säga upp sina fasta tjänster för att kunna flytta någonstans man kan köpa billigare :( och riskera att inte hitta två nya jobb.
  • Anonym (...)
    Anonym (spara) skrev 2012-09-18 22:03:11 följande:
    Personligen så anser jag att det är viktigare att man trivs på sitt jobb än att man får någon tusenlapp mer i månaden, så jag skulle noga överväga att säga upp mej för att flytta till ett ställe som är billigare att bo på...
    Så du skulle välja ett annat jobb för att du inte har behov av extra tusenlappar i lön då de generellt är högre löner? Just för att flytta till ett billigare boende för att kunna ha mer pengar över?

    Och om man redan har ett jobb man trivs på? Då handlar de ju inte heller om lönen. Och att trivas där man bor? Vet inte om jag skulle trivas så bra om man flyttade ifrån alla sina vänner och familj för att få några tusenlappar över för att byta till ett billigare boende?
  • Anonym (...)
    Anonym (spara) skrev 2012-09-19 14:54:50 följande:
    Oj, det blev lite fel när jag skrev. jag menar att jag skulle överväga NOGA INNAN jag sa upp mej för att flytta till en "billigare" ort.

    Så det kan gå =)
    Mm, de blev liiiite fel där annars kanske ;)
Svar på tråden Tar ni lån för att gifta er?