Inlägg från: izredam |Visa alla inlägg
  • izredam

    Tar ni lån för att gifta er?

    Anonym (spara) skrev 2012-09-13 17:30:19 följande:
    Här är våran budget (jag och min man, inga barn);

    Hyra 3500 (en två i en medelstor ort)
    El 300 (jag ÄLSKAR att laga mat så ungen/spisen är på nästan för jämnan...)
    Telefon/Internet 300 (vi pratar inte heller så mkt i telefon men vi har ett bra avtal...)
    Kollektivtrafik 300 (inga månadskort, vi går eller cyklar oftast dit vi ska)
    Bil 2000 (inkl bensin och försäkring. Bilen köptes för 10 000 sek kontant, dvs. inga lån)
    Hygien 300 (toapapper, smink, tjejsaker, shampo och sådant)
    Nöjen 5000 (typ en hotellnatt i månaden, något biobesök, middag utedå och då)
    Kläder 500 (ett plagg var i månaden ungefär. Vi handlar mest på rea)
    Klippning 300 (han klipper sej varje månad, jag var tredje. Frisören tar 250 sek)

    12500 SEK totalt. Varav 5000 är nöjen och i spartider kan man ju minska ner på det rejält. Det GÅR att spara om man VILL! Det handlar om prioriteringar och kreativitet. Jag bestämmer sällan vad jag ska laga för mat i förväg - jag köper det som råkar vara billigt och gör ngt med det. Jag köper kläder på rea (nyligen blev det en klänning för en 100-lapp!) och jag klipper mej inte hos den trendigaste frisören i stan. Jag köper inte onödiga prylar och jag försöker att ta hand om de prylar jag faktiskt äger.

    Visst - nu har ju inte vi barn men jag är väldigt övertygad om att vi hade kunnat klara oss på under 15000 med barn också. 
    Fast det där lär ju inte stämma? Eller är jag blind? För jag hittar ingen mat i din budget? :S Du har säkert bara missat att skriva upp den - men då blir ju också totalen dyrare tyvärr... (vill absolut inte hoppa på dig eller så, tycker det ser rätt rimligt ut också - även om 5000 för nöjen känns väldigt mycket - men vi har inga dyra intressen heller så jag ska nog inte uttala mig)
  • izredam

    Dåså Spara, då kändes det mer okej. Vi som är studenter har en hyra på 5222kr/månad (10 månader om året visserligen) - så för vår del känns också 3500kr i månaden sjukt billigt i hyra. Vi har ändå bara en etta med kokvrå (visserligen 49kvm, men fortfarande en etta med kokvrå) - visserligen i västerås, som kanske är lite större än där ni bor - men en tvåa för 3500kr får man väl knappt hemma i skövde av vad jag hörde av mina gamla klasskompisar sist vi pratade hyror..

    Vi som studenter kan spara någon tusenlapp i månaden (men då är vi två personer, har bil och katt och en rätt dyr hyra. Den här månaden har jag dock sparat undan 11000 (sommarjobbslön + studiemedel ger möjligheter) och det blir lite extra nästa månad också - men ska vi få ihop drömbröllopet så är det ett bra tag kvar tills dess..

  • izredam

    Jo, vi märker ju på när vi jobbar liksom och jag fick ut 19000 i lön den här månaden - det är ju mer än vad vi får TILLSAMMANS normalt sett. Synd att inte alla månader är sånna ;)

Svar på tråden Tar ni lån för att gifta er?