Inlägg från: Power of Love |Visa alla inlägg
  • Power of Love

    Blivande fruar 2014

    Det gör du rätt i! Älskar röda rosor och skulle själv ha haft det om vi hade valet ett tema som passade. I sig vet jag inte vad jag ska ha för bukett för jag och min fästman har en deal om att han ska bestämma buketten. Ska bli spännande och se vad han httar på Flört
     

  • Power of Love

    Vi får väl se hur det går men jag litar på honom. Idé kom efter att en tråd dök upp här på Bröllopstorget där nån tog upp att det var enligt tradition mannen som köpte buketten. Tyckte det lät gulligt och romantiskt och frågade fästmannen vad han tyckte också om idén. 

  • Power of Love

    Nu är lokal bestämd! Det blir den i Karlstad. Känns extra roligt med Karlstad eftersom vi båda faktsikt är födda i den staden, trots att ingen av oss är uppväxta där. Glad

    Lokalen blir verkligen perfekt, den ligger i tre våningar. Längst ner är avhängning och några toaletter. Sedan på tredje våningen (andra våningen är kontorslokal) ligger festlokalen som sammanlagt tar 150 sittande vi kommer inte ens vara hälften så då behövs inte så många bord stuvas undan till dansen. Sedan finns den en bardel där det finns lite sittplatser som blir perfekta sedan för de som vill sitta och prata på festen. På samma våning finns rökrum (inte för att vi röker men vänner till oss gör och skönt för dem att slippa springa ut om det skulle bli dåligt väder).

    Ytterligare en våning upp finns själva salen vi tänkt att ha vigseln i. Den kräver dock tillåtelse från de högsta i brödraskapet men det tror de i Karlstad tror inte ska vara några problem när de har godkänt det i andra städer. Lokalen är väldigt högtidlig och vi får se om vi möblerar som en altargång eller om vi låter dem stå som de är nu, längs långsidorna, mitt i motvarandra. (Tänk så som kungligheterna längst fram satt på Victoria och Daniels bröllop) så fall kanske vi har vigseln i mitten av lokalen. Men det hinner vi fundera mer på sen. En underbar sak med salen är att taket går att tända lampor så att det ser ut som en stjärnhimmel. Vilken ger en jättemysig effekt.

    På samma plan finns även ett mindre rum som blir perfekt för oss att hålla till innan vigseln startar och sedan kan fungera som ett rum för de som behöver amma eller liknade. Sedan en "galleria" som folk kan dra sig tillbaka iaf de vill prata och ta det lite lugnt under kvällen. Kanske tar vi brudskålen där inne.

    Ett stort plus och ett måste eftersom det ligger på flera våningar är att det finns hiss. Vi vill ju inte göra det svårare än nödvändigt för våra äldre släktingar. Dessutom finns hörselslinga som gör att det är lätt att använda mikrofoner både där vi vill ha vigseln och middagen så att alla kommer att höra allt som sägs. 

    Tror det blir perfekt Glad

  • Power of Love

    Hade vi inte en datum lista innan i denna tråden, eller minns jag fel? Oavsett kan det vara bättre att lägga den som trådskaparens första inlägg och då passar det ju bättre att lägga den i andra tråden när Limba är väldigt aktiv Glad 

  • Power of Love
    sandrajavisst: Vi kör på spotify eller liknade. Tycker det räcker gott och väl. Varken jag eller fästmannen är förtjust i att dansa så vi kör nog den klassiska första dansen och sedan har vi gjort vårt på dansgolvet. Våra vänner som gillar att dansa kommer troligen ändå inte bry sig om det är liveband eller spotify (troligen gillar de det senare bättre då kan de själva bestämma vad de ska dansa till Flört)
  • Power of Love
    Sofie0612 skrev 2013-03-13 20:10:46 följande:
    Hejsan :) Då har vi oxå bestämt oss för att gifta oss. Valde den 6/6 2014 för det är vår förlovningsdag (ham friade 6/6-12) Jag är överlycklig och kan inte tänka på något annat än detta haha Planerar och pratar hela tiden om färger, platser, musik osv. Vi är egentligen rätt klara med vissa saker, planerar i tid och ska köpa saker hela tiden under året så de inte blir så dyrt :) Ska ringa på fredag och se om vårt första val till lokal är ledig. Vi har valt att ha de hemligt för alla hela året ut, förutom tärna å best man då så klart:) Sen vill vi skicka ut inbjudan i god tid, ca 6 månader innan för de e en fredag precis i början av semestern och en del av släkten har 80 mil att åka. Men de känns som hundra år till det e dax juh.
    Samma dag som oss Glad
  • Power of Love
    Sofie0612 skrev 2013-03-14 09:27:41 följande:
    Power of love- ja jag läste det:) Vi valde det datumet för de var vår förlovningsdag:) först va vi lite inne på 7/7 2014 för 7+7=14 haha vi e lite siffer nördar :) Hur långt har du kommit i planeringen?
    Jag funderade också på det men så kom min sambo på att det blir ju 6+6+2+0=14 Inte lika snyggt men det får funka Flört Vi valde faktiskt dagen eftersom det är nationaldagen och dessutom en långhelg- 

    Vi har lokal klart både för fest och vigsel. Vi gifter oss borgerligt så vi kör på samma ställe fast på olika våningar Glad. Sen har jag köpt servetter och håller på att virka på servettringar. Vi har även en kompis till mig som ska sjunga på bröllopet underförutsättning att hon kan komma men hon vet redan nu om datumet så jag hoppas på det. Toastmaster och Toastmadam är också bestämd. Vi har även bestämt att inte ha något brudfölje.
    Hur långt har du kommit?

     
  • Power of Love

    Vilken gullig kille som tänkte så gällande förlovningsdatumet.
    Ska ni fotas är det nog klokt att ta vigseln lite tidigare. Jag kan tänka mig att fotograferingen även tar längre tid än vad man tror. Vi kommer fotas innan för att jag skulle bli så stressad av att veta att folk sitter och väntar på oss. Sen har vi ju allt i samma lokal så det skulle ju bara bli konstigt om vi skulle försvinna för fotograferingen.Solig
    Håller tummarna att ni får positiva besked imorgon när du ringer runt. Glad 

  • Power of Love
    HalkatlaNr1 skrev 2013-05-16 14:01:12 följande:
    Hur ska ni göra med era ringar?
    Ska båda ha ring?
    Kommer ni ha likadana?

    Vi är fortfarande kvar i att bestämma om båda ska ha..
    Tror jag har hittat den jag vill ha men en sådan skulle
    inte passa min blivande. Skrattande 

    Hur ska ni gravera dem?

    Typ namnen o datum eller
    ett namn datum emellan o så den andres namn eller
    datum och den andres namn? 
    I våra förlovningsringar står den andres namn och datum. 

    Min fästman behåller sin men graverar in vigsedatumet. Han ska även putsa upp den. 
    Jag har redan köpt min (700kr på auktion) så jag kommer alltså ha två stycken. Jag graverar troligen bara in vigseldatumet men jag har inte bestämt mig till 100% än.

    Våra ringar har bara likheten att de är alla i guld (rött). Jag tycker personligen inte att de behöver vara lika. Jag hade som krav att båda mina ringar skulle vara så smala som möjligt eftersom jag har problem med fingrarna lätt svullnar som verkar bli värre med åren så då är det enklare med smala ringar. Mina är även kantiga eftersom jag tycker personligen att det är snyggare när man har två ringar. Han ville ha en klassisk ring men rundning, för att det skulle vara bekvämt att jobba i då han har ett fysiskt jobb. 

    Kom inte ihåg om jag lagt upp mina ringar i just denna tråd tidigare men här kommer de iaf Glad Förlovningsringen är den med en sten.


     
  • Power of Love
    Oprekär skrev 2013-05-19 22:07:26 följande:
    Alltså om man får lov att "klaga" lite, så hade det varit så himla mycket enklare att vigas kyrkligt! Det känns ju som att allt är "färdigt" då, med sittplatser och musikant tillgänglig och prästen får man på köpet Tungan ute Vi ska vigas borgerligt och vi får ju verkligen klura ut allt från scratch, t.ex. vart ska vi vara? En otroligt vacker plats med utrymme för 90 gäster som inte är beroende av bra väder? Lättare sagt än gjort. Lutar dock starkt åt utomhusvigsel, med en stensäker plan B givetvis.
    Vi har haft en ganska klar bild av hur vi vill ha middag + fest sedan dag 1 i princip, men detta med vigseln verkar bli en utmaning!
    Vi gifter oss också borgerligt. Jag har också tänkt att det skulle vara lättare att vigas i kyrkan men samtidigt är det ju roligare att få vara med att påverka utformningen i vigseln än att det ska vara del av en gudtjänst som har en ordning att följa.

    Vi har kommer ha vigseln i ett brödraskaps cermonisal (sedan har vi festen i deras festlokal). 
    Våra problem är hur vi ska ha stolarna. Vi kan inte bestämma oss om vi ska ställa iordning dem som i en kyrka där alla stolar riktas åt samma håll eller om vi ska ha dem som de står idag, längs långsidorna (två rader längs varje långsida) riktade motvarandra.

    I det senare alternativet tänkte vi att vi kunde vara mitt i salen. I så fall kommer alla att se bättre. Jag tycker alltid det är så tråkigt med kyrkor att man aldrig ser vad som händer där framme, har nämligen inte fått möjligheten att sitta på de närmsta anhöriga raderna utan hamnat på de längre bort. Just därför lutar det åt att ha stolarna som de står idag men vi får se. Gillar även tanken med att ha alla mina vänner och släkt runt om kring mig istället för bakom mig.Glad

    Sedan vet jag inte riktigt hur vi ska göra med musiken. Vi vill ju ha ingångsmusik och så har vi en vän som kommer sjunga solosång och det vill vi ju ha musik till. Det finns en orgel men jag gillar inte orgelmusik. Måste kolla med lokalansvarig hur det ser ut med annan musik möjlighet.  
  • Power of Love
    Plättis skrev 2013-05-28 11:44:38 följande:
    Hah, nu läste jag ditt inlägg igen. Herregud, jag är förvirrad som få idag.
    Kul att få veta lite tidigare! Min syster bad mig flytta bröllopet till i sommar eftersom hon "paxat" nästa sommar. Hennes sambo har dock inte friat än och säger att han gärna vill vänta lite till. Dessutom vet jag exakt vad som kommer hända om vi flyttar bröllopet ett år närmare i tiden: att folk börjar stryka mig på magen och komma med insinuationer. Det är inte kul, jag har provat... Sedan är det ingen som lyssnar när man säger att man är knubbig och äter medicin. Inte gravid och undviker alkohol. 
    Men man kan väl inte paxa en hel sommar. Okej om man säger att det "datumet tänkte vi gifta oss på så vi ser helst att ni inte lägger ert bröllop då" Men en hel sommar är ju att ta i. Dessutom kan man ju inte paxa innan man ens har sin sambo med sig i planerna. Rolig syster du har Tungan ute 

     
  • Power of Love

    Riktigt svårt att gifta sig ensam Flört

    Vi gick också ut och "varnade" alla vänner som kan tänka sig vara i giftastankar om att de inte fick ta "vår" helg. Skulle ju vara så typiskt att ha planerat länge och så krockar det med nån annans bröllop. 

  • Power of Love
    Plättis skrev 2013-05-28 15:15:52 följande:
    Jag vet inte riktigt vilka jag ska "varna", bara. Vi har ett par vi umgås väldigt nära med, min sambos bästa vän sedan barnsben. De förlovade sig ett halvår innan oss och pratade om bröllop, så vi kollade med dem och vi hade inte tänkt ens i närheten på samma helg. Min syster och hennes sambo tänkte jag aldrig på att kolla med eftersom de inte visat några som helst tecken på att förlova sig. Sedan har vi massa andra "etablerade par" i umgängeskretsen, men ska man kolla med ALLA? 
    Då oroar jag mig mer för att folk ska åka bort eftersom vi har planerat kalaset att hamna mitt i industrisemestern... 
    Var ute igod tid med inbjudningarna alt skicka save-the-day kort så löser du nog det problemet. Men vi har faktiskt nästan berättat för nästan alla. Vi har tyckt det varit enklast så, så att ingen bokar upp sig och dessutom har jag så svårt att hålla god nyheter för mig själv Oskyldig
  • Power of Love
    Oprekär skrev 2013-06-19 22:14:54 följande:
    Hej allihopa! Har någon av er bokat fotograf och/eller snackat med vigselförrättare? Eller är jag måhända den enda som inte gjort det ännu? Glad
    Vet inte riktigt hur långt innan man borde ta tag i det...
    Fotograf har vi fixat. Det är min fästmans bror som kommer fota. Han är en riktig bra amatör fotograf så jag har svårt att tro att vi ska bli nåt annat än nöjda med bilderna. 

    Vigselförättare fick vi klart nu under midsommar. Jag hade skickat mail några dagar innan och på självaste midsommardagen fick vi svar om att hon gärna vile viga oss. Hon uttryckte sig på ett sånt trevligt sätt i mailet så det känns extra bra nu Glad 
  • Power of Love
    Äriqa skrev 2013-07-05 20:40:53 följande:
    Våra "save the date"

     


    Jättesöta och fina! Har ni beställt dem eller gjort dem själva?
  • Power of Love
    Äriqa skrev 2013-07-05 21:00:45 följande:

     


    Jag trodde faktiskt att du beställt dem för att de såg så väl gjorda ut men har aldrig sett liknade så misstänkte att det ändå kunde finnas chans att de kanske var hemma gjorda. Riktigt fina!
  • Power of Love
    MH2014 skrev 2013-10-01 20:43:45 följande:
    Nu känns det som om det är ganska snart,, 19 veckor så är vi gifta!! Wow!!
    mycket är under kontroll men mycket är kvar. I stort sett all dekoration är ju klar, inbjudningarna är under konstruktion och papper är inköpt, ska pysslas samman men har två månader på oss (ja vi skickar ut inbjudningarna nära dagenB)
    önskar bara att hela min outfit blir klar innan jul så jag kan relaxa i januari!
    Vi har precis 8 månader kvar idag. :)

    Vi planerar ingenting för tillfället. Vi har dock frågat svärmor om hon vill hjälpa oss vilket hon gärna ville. Hon är väldigt påhittig och har väldig bra känsla för dukning och sånt så hon kommer vara till mycket hjälp. 
Svar på tråden Blivande fruar 2014