Inlägg från: aminis |Visa alla inlägg
  • aminis

    Blivande fruar 2014

    Bamsebums: Vi har den 2/8, och det är för att vi gillar augusti och för att jag kände att jag tyckte om datumet. Min M2B fyller år i juni så då känns det redan "taget" och juli kändes bara inte riktigt som vi. Augusti däremot, det kändes helt rätt. Dessutom så har man ju då hela sommaren på sig att bli lite snyggt brun, hehehe ;) Känn efter vad du/ni vill, det kommer nog till dig ska du se!
  • aminis

    Jag var och provade min "dröm"klänning igår och den passade! Så nu blir den beställd efter mina mått och om tre-fyra månader är den klar :) var hos Esther på Hui Couture utanför Göteborg och hon är, precis som alla som varit där skrivit, himla gullig. Verkligen hjälpsam och uppmärksam på önskemål och så. Klänningen kostar 7500kr och då ingår allt med ev. justeringar och sådär :) nu börjar det verkligen kännas att det är på riktigt när något så viktigt som klänningen är i det stora hela klart... Så spännande!

  • aminis
    a ring on my finger skrev 2013-10-06 21:49:14 följande:
    aminis skrev 2013-10-06 08:35:36 följande:
    Jag var och provade min "dröm"klänning igår och den passade! Så nu blir den beställd efter mina mått och om tre-fyra månader är den klar :) var hos Esther på Hui Couture utanför Göteborg och hon är, precis som alla som varit där skrivit, himla gullig. Verkligen hjälpsam och uppmärksam på önskemål och så. Klänningen kostar 7500kr och då ingår allt med ev. justeringar och sådär :) nu börjar det verkligen kännas att det är på riktigt när något så viktigt som klänningen är i det stora hela klart... Så spännande!
    Åh vad härligt! Det är nog den dagen jag längtar efter mest under vägen mot bröllopet....att få prova DEN klänningen!
    Ja det är verkligen en kick! Solig
    Js Fästmö skrev 2013-10-07 15:57:30 följande:

    Vad kul! Och bra pris - då får du lägga upp bilder sen! :)


     


    Absolut kommer jag göra det, men det blir ju inte förrän efter bröllopet då hehe. Men ville du bara se hur klänningen såg ut så kan du kika in på: plus.google.com/photos/115805323843099789820/albums/5916344402979283969
  • aminis

    men vad tusan.... jag länkade den igår och då funkade det. jaja, här kommer en bild istället då, haha... lite suddig men ändå!



     
  • aminis

    Jag har också köpt örhängen nyligen! Köpte ett par väldigt glittriga från Glitter :) eftersom min klänning inte har någon urringning (framtill vill säga...) så blir det örhängen av lite större modell och sedan ska jag även ha mitt lilla silverarmband med en liten blå "aquamarine" från Tiffanys (det enda jag hade råd med där när jag var 18 år och i NYC, hihihi)... Sätter in bilder sen från datorn ;)

  • aminis

    Här kommer örhängena:



    Och så armbandet:


    (det får bli min "någonting blått" tänkte jag!)

    ...hur har ni gjort med make- och hår? Gör ni det själva eller tar ni hjälp? Vad betalar ni för att få det gjort isåfall? :)
  • aminis
    Oprekär skrev 2013-10-10 23:05:09 följande:
    Vilket fint armband aminis!
    En av mina brudtärnor är frisör så hon ska fixa mitt hår. Med sminket tar jag hjälp utifrån, hon är rätt dyr (3000 kr för brudsmink och konsultation/provsmink) men jag tror att hon är värd det faktiskt! ...får jag hoppas iaf Tungan ute Jag är själv brutalt dålig på hår, smink är jag helt okej på men vill ändå vara extraordinärt fin på ett sätt som jag knappast kan åstadkomma själv. Och när man dessutom investerar i en bra (läs: dyr) fotograf så gäller det ju att man är sitt absolut snyggaste! Så resonerar jag iaf Glad
    Tack! Jag gillar det jag med, väldigt litet och subtilt men fint. Åh perfekt att känna lite folk i branschen Flört jag har faktiskt bokat make/hår för jag blev lite stressad. Det blir Ulrika Gedin, hon var faktiskt upptagen många datum nästa sommar redan så det var tur att jag hann boka. Blir 3200kr för make och hår, men då är det en konsultation med både smink och håruppsättning, så det får det vara värt! (Vi sparar pengar på fotograf istället då en av våra nära vänner är mycket duktig med kameran, hihi).
    Slilja skrev 2013-10-11 07:35:19 följande:
    Jag kommer också ta hjälp utifrån, kostar 2800kr för smink o hår inkl konsultation 2 ggr. Vardagsmake tycker jag att jag klarar ganska bra men till bröllopet vill jag vara festfin:) gör aldrig festfrisyrer så där behöver jag verkligen hjälp! När det gäller smycken ska jag ha örhängen o tror det blir ett pärlhalsband då jag nog ska ha klänning utan band, blir det inte lika naket.
    Ja, det verkar ligga där kring 3000kr verkar det som. Jag tänker precis som du, är nöjd med sminket till vardagen och små fester men bröllopsdagen är ju något alldeles speciellt. Då får man unna sig lite!! Solig
    Äriqa skrev 2013-10-11 08:17:59 följande:

    Har hittat en riktigt duktig tjej som ska hjälpa mig med smink och hår. inkl konsutation får jag betala 700:- då behöver jag ha med hårnålar och foundation själv.


    Hon har lovat att ställa upp om hon inte har sommarjobb och jobbar just den dan. Men hon sa det att är det en helg (gifter oss på en lördag) så borde det inte vara några problem. :) NÖJD!


     Vilket pangpris du har lyckats få till! Grattis Tungan ute
  • aminis

    Oj vad konstigt det blev på slutet där, det ska stå som svar till Äriqa: Vilket pangpris du lyckats få till! Grattis! Tungan ute


    Js Fästmö skrev 2013-10-11 10:18:15 följande:

    Vad fint med en sån liten sten! :)


    Jag kör nog på blått strumpeband. :P Är väl enda gången man har det på sig om man nu inte jobbar som cancan-dansare på High Chaparall..hihi


    Hihi, tack! Ja, men det funkar ju alldeles utmärkt det också! Man får passa på att ha ett litet strumpeband ja! Kyss
  • aminis

    Vi kommer köra på buffé med både varma och kalla rätter och sedan tårta på det :) tycker det är himla svårt att välja ut en två/trerättersmeny som faller alla gäster i smaken, så som sagt: buffé :)

  • aminis
    Oprekär skrev 2013-10-14 01:05:30 följande:
    Jag var lika stressad (läs: ivrig) jag så jag bokade sminket för någon månad sedan Glad Vi har t.om. köpt vigselringen, haha! Av de stora posterna är det bara klänningen kvar att fixa, jag har tid för provning om tre veckor. 

    Jag tycker att kring 3000 för smink + hår är fullt rimligt, håret är ju det som tar mest tid och energi liksom. Tjejen jag bokat tar det för bara smink, men eftersom jag inte betalar för håruppsättningen så blir det ju samma pris ändå! Oskyldig  Inte första gången i planerandet jag drar till med den matematiken kan jag meddela.... (Vi letade ring för 25, hittade drömringen för 27 men eftersom den är värd 30 så har jag ju SPARAT 3 tusen! Eller hur?!) . 
    Hehe, oj, t.o.m. ringen alltså, det var snabbt jobbat! Kul med klänningsprovning, hoppas du hittar the one! Skönt att bli klar med de stora grejerna... Även om jag, kanske mest p.g.a. min blivandes bromsande kraft på min framfart, får vänta med ringen. Maten däremot är på g...

    Älska den matematiken, funkar varje gång! 
  • aminis
    Oprekär skrev 2013-10-22 21:17:33 följande:
    Js Fästmö skrev 2013-10-22 08:24:59 följande:
    Här är ringen också inköpt. :) Hittar man rätt så är det bar atat slå till. :)
    aminis: Ja det hoppas jag också, jag åker ända till Danmark i jakten efter just THE ONE, så håll tummarna Glad (Jag vet, kunde varit värre, hellre Danmark än typ Uzbekistan... men ändå!)
    Vad har ni för tankar kring maten? Vi har provsmakning och sådant efter årsskiftet någon gång, så där är vi fortfarande helt clueless.

    Js Fästmö: Precis så tänkte jag med! När jag hittar någonting som verkligen känns rätt blir jag alltid HYSTERISKT nervös för att detta ska vara det sista exemplaret på hela planeten, oavsett vad det gäller. Så är knappast fallet, men när vi nu hade möjligheten att köpa ringen redan nu, och stenen faktiskt var lite speciell, så valde vi att slå till Oskyldig
    Ojdå, det var avancerat, ett annat land för att hitta drömmen. Annars tipsar jag mer än gärna om Esther på Hui couture som jag har beställt min klänning hos. Kan göra alla möjliga ändringar i modellerna för att man ska få precis sin egen drömklänning. 7000kr klappat och klart med alla justeringar, provningar och allt vad det nu heter.

    Ang. mat så vill vi ha catering så att alla kan njuta av kvällen utan att behöva oroa sig över något som ska fixas och grejas med. Har äntligen hittat en cateringfirma som är trevlig att ha och göra med (konstigt att jag bara hittat otrevliga innan va? Ja, men så har det varit tyvärr) och de verkar kunna erbjuda mig det jag vill ha till ett bra pris. Väntar på offert än men med tanke på att jag bara gjorde mindre ändringar i en av deras befintliga buffémenyer som kostade 195kr/pers så tror jag att min budget med 275kr/pers borde hålla. Ska hyra någon därifrån som kan hålla koll på buffén också så att det som är varmt hålls varmt och att allt är fräscht och påfyllt. Och om du mer undrade vad exakt det blir för mat är det en italiensk buffé som innehåller följande (med mina ändringar):

    3 olika kycklingspett -  varma, och inget krav på att det ska vara tre olika...
    Frikadeller i tomatsås - här har jag bett om annat alternativ, ex. fisk, kyckling, anka...
    Italiensk rostbiff - vill göra om detta till en carpaccio (kanske med oxfilé)
    Salami - vill ha två olika, en av nöt
    Rökt lax på ruccolabädd och pinjenötter - vill ha varm lax
    Tomat och mozzarella med färsk basilika
    Italiensk potatissallad - vill ha någon varm potatis istället, ex. klyftpotatis
    Pastasallad med grönsaker, valnötter, balsamico och olivolja - med pesto
    Rostad paprika och zucchini med balsamvinäger, pinjenötter och ruccolasallad
    Tapenade 
    Napolitanska oliver
    Ostbricka (tre sorter Italiensk ost med tillbehör)
    Hembakat bröd med kryddsmör 

    Så nånting sådant blir det antagligen. Kan ju bli små ändringar hit och dit men det är stommen. 
  • aminis
    Oprekär skrev 2013-10-29 22:57:54 följande:
    Tack för tipset, jag vet ju ännu inte om jag verkligen hittar rätt där borta, så inhemska tips är alltid välkomna Flört
    Det var ett riktigt bra pris dessutom!
    Åh, buffén låter grym, tror dina gäster blir jättenöjda! (Det hade jag blivit!)
    Råkade ljuga lite för dig. Det var inte meningen! 7500 kr allt som allt på klänning från Esther på Hui Couture :) Du får uppdatera tråden efter din Danmarksresa :)

    Vad du är snäll! Ja, jag hoppas på en bra offert från dem, de har fortfarande inte hört av sig. Hoppas i smyg på 250kr/pers. Hade varit underbart!

    Hur gör du själv med maten? Glad 
  • aminis
    Oprekär skrev 2013-11-03 23:09:06 följande:
    Resan var värd, jag ska få min drömklänning! Och jag grinade bara pyttelite Flört Klänningen heter Elizabeth av Anna Campbell, jag är så sjukt glad!
    Fantastiskt fin i ryggen! :) Kul att det lönade sig! Jag själv provbakade äntligen bröllopstårtan tillsammans med svärmor i helgen. Den blev helt sjuuuukt god, så jag är mycket glad jag med! Dessutom har jag även hittat rätt i cateringdjungeln och har så gott som spikat maten nu också, så himla skönt!!!  
  • aminis
    Tjörnbrud skrev 2013-11-04 15:59:55 följande:
    Det är helt galet men jag har verkligen hittat min drömring. Kändes i hela kroppen att denna ska bli min. Jag och min fästman var iland i Aberdeen igår (vi jobbar på en båt) och hittade denna. Idag var vi iland och beställde och betalade den. Och som tur vi hade så hade de erbjudande på den, ett väldigt bra erbjudande så kunde ju inte vänta. Sååå lycklig :):)
    Superfin! Grattis!!
    Oprekär skrev 2013-11-04 16:44:02 följande:
    Tack! Ryggen är verkligen halva poängen med klänningen, det blir definitivt uppsatt hår för att den ska synas så mycket som möjligt Glad Kul att ni lyckades, och vilken bra grej att kunna fixa tårtan själv! Vad blir det för smak/er?
    Ja, min är också en "rygg"-klänning, hehe, så det blir en uppsättning här med.

    Visst är det! Känns gott med hembakat. Den klarade även testet att vara frusen och tinas igen, vilket är essentiellt då blivande svärmor ska baka fem stycken... Det är en tårta med uppbyggnad som följer:
    * Browniebotten
    * Jordgubbssylt
    * Limemousse
    * Chokladtårtbotten
    * Jordgubbssylt
    * Vit chokladmousse
    * Chokladtårtbotten
    * Vit chokladsmörkräm
    * Sugarpaste
Svar på tråden Blivande fruar 2014