Inlägg från: snowstars |Visa alla inlägg
  • snowstars

    Blivande fruar 2014

    Här blir det inget pyssel än på ett tag även om det kliar i fingrarna. Däremot har jag som sagt börjat spara glasflaskor som det varit typ vinäger i. Tänker ha dem som ljusstakar eller vaser. Så lite pyssel är det väl att skrapa bort etiketten. Ska leta reda på något smart ställe att spara dem så de finns kvar sen. Och vill jag inte ha dem är de ju bara att lämna i återvinningen där de skulle hamnat ändå, så det känns bra. För mig är det alldeles för lång tid kvar att börja bestämma detaljer, man hinner ändra sig många gånger

  • snowstars

    Fick hem senaste buffé idag och tyckte det här var lite festligt: http://www.ica.se/recept/apelsin-och-camparisorbet-715588/ Gillar idén att servera i apelsinskal. Har faktiskt funderat på sorbet som efterrätt, tänker att man kan göra det någon vecka innan och frysa in. Eller? Men de hade ett annat recept på citronsorbet som jag ska prova nästa helg. Mums..


     


    Miss TC: attans med lokalen, men det löser sig nog på något vis. Tycker själv det är svårt med lokal då det som finns att välja på i min hemort är typ Folkets Hus, skolor och en idrottshall. Och kyrkornas lokaler men de går bort då vi ska gifta oss borgerligt.


     


     

  • snowstars

    Åh, just det ja, ska hämta ut förlovningsringarna imorgon. Nej, vi är ju inte riktigt förlovade än. Men snart så Det är så spännande att jag inte vet vart jag ska ta vägen, faktiskt!

  • snowstars

    Tack tjejer!


     


    Faktiskt så tappade jag lite intresse för bröllopet i och med förlovningen. Tror att jag vill landa lite i den innan jag börjar planera bröllop


     


    Nåväl, igår satt jag och funderade på färgade underkjolar, så jag har väl inte släppt tanken helt

  • snowstars
    Nevertheless skrev 2012-11-02 13:52:43 följande:
    grattis

    hur gick det till?

    Tack


    Vi hade ju planerat tillsammans så det var ingen överraskning men mysigt ändå.


     


    Vi gick och åt hotellfrukost på ett hotell här i stan. Så värt det fast det var dyrt! Sen strosade vi på stan och stannade i en park vi tycker om och växlade ringar. Och sen blev det en massa ärenden innan vi åkte hem och lagade trerätters.


     


    Mest kul var väl att vi skulle se att avsnitt av Glee. Vi har inte så många kanaler så vi tittar på den när det inte är så mycket på tv. Och i det avsnittet vi hunnit fram till och såg på kvällen råkade det vara ett bröllop Haha, min blivande trodde att jag hade planerat det men det hade jag inte.

  • snowstars
    Power of Love skrev 2012-11-03 08:13:36 följande:
    Låter hur mysigt som helst! Grattis!

    Vi hade planerat vår förlovning till sammans och på Lucia firar vi ett år. Vi hade en vinterpicknick i ett naturreservat . Vi satt i sig innomhus i en stuga som är tillför allmänheten och eftersom det var grått och tråkigt väder fick vi vara för oss själva .

    Jag har sett fram emot att fira ett år som förlovande och så upptäcker jag att jag har föreläsning i Gävle (läser på distans där) vi bor ju i Örebro så det blir en bit att åka hem så jag är inte hemma förrens sent på kvällen. Så typiskt att föreläsningen skulle ligga just på vår årsdag Rynkar på näsan

    Tack


     


    Typiskt. Vi hade egentligen tänkt förlova oss på årsdagen i september men det råkade vara på en torsdag i år, och min blivande jobbar i en ort 30 mil bort så han var inte ens här :-P Och den helgen var det festligheter i hans hemstad så vi var där hela helgen och umgicks med kompisar. Kändes inte riktigt som rätt tillfälle att förlova sig då. Men det gick ju bra ändå

  • snowstars
    Marcus Elin skrev 2012-11-03 11:53:39 följande:
    Vi ska gifta oss 2014 :) vi har inte riktigt bestämt när men det blir troligtvis på sommaren. Vi tänkte att vi skulle ha gift oss sommaren 2013. Men så fick vi oss en överraskning att vi ska få tillökning i jan så då bestämde vi oss för att flytta bröllopet lite. Min blivande man ville inte direkt vara med och planera han tyckte jag hade mer tid för det än vad han hade så jag har nästan fria tyglar till allt. Håller på och planerar gästlistan vet inte riktigt hur stort eller litet det ska vara om det blir ett litet är det ca 60 pers eller om det är det stora så är det närmare 130.

    Hej och välkommen! Åh, visst är det svårt med gästlistan? vi har sagt typ 50-60 pers, men har många många fler jag skulle vilja bjuda. Budgeten räcker inte till mer än så tyvärr, så.. Och så känner jag lite att det kan hinna hända saker på två år, så det är som svårt att spika exakt vilka man ska bjuda. Klart, familjen är ju kvar och så Men på vänsidan tänker jag.


     


    Och så är det som svårt att kunna planera något annat innan man vet hur många som ska komma.. Då känns det skönt att vi har tid på oss!

  • snowstars

    MarcusElin: Ja min blivande har väl typ världens största släkt på sin mammas sida. De är sex syskon och alla har barn och barnbarn.. Vi har inte bestämt nåt än, men de enda som jag känner att jag har träffat (och alltså därför är de enda min blivande umgås med regelbundet) är hans mostrar och morbröder. Så jag funderar på att begränsa de vi bjuder dit, bara det blir ju tio stycken. En femtedel, liksom Men jag är lite i valet och kvalet. Å ena sidan "ska" man ju bjuda hela tjocka släkten, men å andra sidan bjuder jag hellre folk som jag faktiskt har träffat..


     


    Och mat. Jag ville ha catering men jag tror vi kommer göra allt själva för att få ner kostnaden. Har ingen stor budget alls(inte för bröllop i alla fall). Vill gärna ha buffé för att det ska finnas mycket att välja på och så, men samtidigt känns det svårare att beräkna hur mycket som går åt. Har man trerätters bestämmer man ju att alla får X mycket kött etc. Fast då måste man å andra sidan ha mer serveringspersonal.. Efterrätten är då bestämd, det blir sorbet. Kan man göra flera dagar innan och förvara i frysen

  • snowstars

    Har också gjort en preliminär budget även om det är lite svårt när man inte riktigt vet hur det kommer att bli :-P 35 000 - 40 000 ligger vår budget på. Har räknat med 35 000 men tänker att det kan tillkomma saker.


    Blommor: (bukett, tärnbukett, corsage och ev. blommor på bordet): 2050
    Tänker då inte ha någon överdådig bukett och ge floristen ganska fria händer.


     


    Hår: 2000 kronor. Vet inte riktigt vad de tar där jag ska gifta mig men tvivlar på att de tar mer. Och gör de det får en kompis sätta upp mitt hår Smink: 0:- Min blivandes syster är utbildad MUA
    Smycken/ev. grejer till hår etc.: 500 kronor.
    Inte för att jag vet vad jag vill ha men jag tänker önska mig i present och ta sånt jag redan har i stor utsträckning.


     


    Brudklänning: 3000 Ska försöka hitta nån som syr upp. Annars får det bli begagnat.
    Skor: Max 250, helst tar jag ett par ur garderoben.
    Övrigt: 400 (typ underkläder etc.).


     


    Brudgummens kläder; 1000 kronor (skor och skjorta/slips).
    Kostym finns redan.


     


    Trycksaker: 2100


     


    Lokal: 2000 kronor
    Beror på vart vi ska vara. Ett ställe är gratis, ett annat kostar nån tusenlapp..


     


    Mat: 6000


     


    Tårta: 850


     


    Dryck & Kaffe: 1100
    Vill helst ha ett alkoholfritt bröllop och funderar på att göra måltidsdrycker själv.


     


    Sång & Musik under vigsel: 2000:- (två kompisar till mig).


     


    Vigselringar: Max 8000 men det beror på om vi ska ha en till ring, hur den ska se ut etc. etc.


     


    Klädbidrag till tärna och marskalk: 1100:- (300/ tärna samt 500 för marskalken).


     


     


    Fotograf: 3000 (känner två stycken men vill inte att de ska jobba gratis) .


     


    Ja. Är lite andra poster som jag inte vet än och så. Och så hoppas jag ju att en del ska bli billigare och antar att en del blir dyrare. Men eftersom vi ska gifta oss på en rätt liten ort så är saker inte så dyra. Nu ska jag också fortsätta plugga :-P


     

Svar på tråden Blivande fruar 2014