Inlägg från: Ponduss |Visa alla inlägg
  • Ponduss

    Blivande fruar 2014

    thistime skrev 2012-09-27 19:26:52 följande:
    superfint! vilken månad ska ni fifta er? jag gjorde såna äppelljuslyktor plus att jag "frostade" äpplena med strösocker, superfint.

    nej nej det behöver absolut inte blir dyrt, förra gången jag gifte fanns inte samma förutsättningar, men vi hade bröllop och ca 90 ätande gäster o det gick på 30 , o det vart jättefint, spec lokalen.

    Tack, antingen i slutet av september eller i oktober, det lutar mer åt oktober. För jag tycker inte att det är tillräckligt höstigt ute nu. Vi blev tillsammans den 18 januari så då vill vi gärna gifta oss den 18e och den 18e är på en lördag i oktober 2014 =) Då måste jag testa "frosta" dem, doppar man dem i vatten eller nåt o sen rulla i socker?


     

  • Ponduss

    Kunde bara citera en i taget..


    snowstars skrev 2012-09-27 20:32:33 följande:
    Åh, så fint. Funderar på något likande.. Är det lönnlöv?
    Tackar, ja det är lönn. Känns som att det är nästan bara lönn som får de där fina färgerna allt annat blir gult o brunt direkt.. hehe
  • Ponduss
    thistime skrev 2012-09-28 15:03:07 följande:
    oh då e 18 ok perfa ju :)
    vi diskutera lite datum igår, min sambo tycker vi är ute för tidigt att planera men jag vill gärna kolla lite datum och typ antal gäster (det kan ju ändra sej endel under årens gång iof) så man vet budget per månad osv :)

    frostade äpplen: Vispa en äggvita lite lätt för hand & pensla på dina äpplen…häll sedan upp stösocker på ett fat & rulla äpplena i sockret, låt torka en stund.

    Haha, min sambo är lika.. för tidigt att planera tycker han. Men han säger även att jag gärna får planera lite och få idéer, men inte köpa nåt än, bara jag inte pratar om det FÖR mycket med honom , hehe..


     


    Tack för tipset, det ska jag testa nästa gång vi plockar äpplen =)

  • Ponduss
    PoS skrev 2012-09-28 21:10:52 följande:
    Hur går det för er med budget? Jag tror jag blir tokig. Jag vill inte pruta på vissa saker men jäklar i min låda vad det drar iväg. Vad väljer ni att satsa på respektive att dra in på? Vi diskuterar fram o tillbaka här hemma om vad vi tycker är viktigt o mindre viktigt. En sak vi inte kan bestämma oss för är det här med fotograf.... ska man betala många pengar för det o få fiiiina bilder eller ska man chansa på hobbyfotograf o kanske ångra sig i efterhand? Ringar, hur tänker ni där?
    Vi har bestämt en budget på 25 000kr, men vi kommer gärna undan billigare om vi kan. Vi har väl inte direkt satt upp vad de olika sakerna får kosta, men min klänning tänker jag beställa från "kina företag". Sen ska vi ha 2 av mina kompisar som fotar, de båda är väldigt duktiga hobbyfotografer, sen ska en annan kompis som är utbildad florist binda buketten. Våra förlovningsringar är i silver med ett guldband så då vill jag ha vigselringen i silver. Har sett hos en silversmed den perfekta ringen för 500kr.
  • Ponduss
    Nevertheless skrev 2012-10-03 03:25:48 följande:
    å herregud jag måste vara tokig nu men köpte första grejen till kommande bröllopet idag! Förvånad är ju bara en sådär 21månader kvar haha! Men kunde bara inte låta bli... 266kr totalt gick det på för 96st ink. frakt på ebay.
    De jag hittat på internet sidor, finns ju massa olika bubblor, av denna sorten fast i vitt skulle kosta ca 130kr för 24st exl. frakten så jag tyckte att det var ett rätt ok kap och dessa kan stå länge utan att det blir dåliga!
    Så ska det bara knytas något fint band där uppe sen, antagligen blir det något i grönt då det ska bli rosa/grönt/vitt som färgtema.

     


    Vi har öppnat ett separat konto nu oxå där vi ska sätta in pengar som ska gå till allt kring bröllopet...

    Har du möjligtvis någon länk där du köpte dem? =) Haha jag vet hur det känns, jag köpte 100-pack organzapåsar på ebay för ca 8-9 månader sedan xD men det var mest bara för att testa köpa från ebay =)


     


    Vi har också precis öppnat ett konto, så nu ska vi sätta oss ner nån dag och lista hur mycket varje grej ska få kosta =)

  • Ponduss

    Jag pratade med min mamma här om dagen och frågade ungefär hur mycket hon o pappa spenderade på deras bröllop.. 5000kr!! :-O Hur lyckades dem!? De gifte sig -98


     


    Men då sa mamma att de hade ju ingen fotograf, lokalen var väldigt billig, mamma sydde sin egen klänning och pappa lånade sin kostym av en kompis. De hade kallskuret till middagen och sedan hade de gjort allt vin själva.


     


    Så nu har även jag o killen bestämt att vi också ska försöka oss på att göra både vitt och rött vin själva. Vi tänkte försöka göra en sats ganska snart så vi hinner testa och se om det blir gott =)

  • Ponduss


    Den här kvällen har jag setat och drömt mig bort och tittat på ringar, blev så förälskad i dessa. Min plan från början var att byta ut min förlovningsring och köpa ett sånt här set när vi skulle gifta oss.. Men nu har jag verkligen blivit fäst vid min ring och vill inte byta ut den. Det jobbiga är bara att den ring jag har nu, det känns inte som att den passar till de vigselringar jag vill ha. Så jag är väldigt kluven...


     


    Min ring som jag har idag är en silver 6mm bred med ett 3mm brett guldband i mitten.


     


    Har ni andra funderat på ringarna än? =)


     


     

  • Ponduss
    MH2014 skrev 2012-10-08 10:10:59 följande:
    Hej alla! Här är med en blivande. Startade en ny tråd imorse om blivande i Västmanland men blev tipsad av en här, så får bli lite bådeoch kanske :) Måste få säga OJ, vad långt alla kommit!!! Vi har bara funderat ut ev budget och platser, gästlista är väl oxå ganska självklar, men mycket kan ändras på tid ändå. Tidpunkten för oss är höst/ vinter,,,så antingen om lite mer än ett år annars snarare två år kvar...

    Oh en till västmanlänning =) Jag bor i Västerås. Vi ska gifta oss i oktober -14 och funderar på att ha det i badelunda kyrka =)


     


    Jag ska nog leta upp din tråd som du skapade också =)

  • Ponduss

    Jag har börjat fundera på save the date och inbjudan. Jag ska göra dem i photoshop så då kan jag lika gärna börja pyssla med dem. Vill ju börja med nåt!! Haha


     


    Men nu vet jag inte om det behövs skickas ut save the date. Vi ska ju gifta oss i oktober och då är det ju inte direkt så att det är semester eller så för folk... Man kanske kan skicka inbjudan 6 månader innan eller så istället? Vad tycker ni?

  • Ponduss
    Fannyterez skrev 2012-10-09 09:50:18 följande:
    Ponduss: jag tycker man kan skicka save the date oavsett nör på året man gifter sig. Som en liten heads out och trevligt att se fram emot en inbjudan för gästerna. Ska du skicka den redan nu då?
    Jag håller på att spåna lite bara, om vi nu skickar std så blir det nog ca 8-9 månader innan.
  • Ponduss


    Satt och lekte lite med photoshop, men blev ändå faktiskt väldigt nöjd. Vad tycker ni, skulle ni ändra på nåt?


     


    Infoblad kommer att följa med på sidan av inbjudan. Kyrka och lokal har jag bara dragit till med nåt.

  • Ponduss

    Vi har faktiskt planerat att ha sådär =D Fast de kommer vara sånahär som man sätter i värmeljus =) Det är så grymt fint!


  • Ponduss

    Hur går det för alla, nån som hittat på nåt nytt till bröllopet eller pysslat lite kanske? =)


     


    Jag kom på idag, efter att ha kollat på buketter, att jag ska nog göra mig en knapp/brosch bukett. Så idag åkte jag hem till mor min för jag vet att hon har en superstor knappsamling. Så då fick jag rensa ur alla knappar som jag ville ha. Vi ska ju ha lantligt tema så då tog jag alla vita nyanser och metall och burgundy . Så nu på kvällen har jag setat och gjort 3 olika knappblommor =) Känns som att detta kommer bli kanoners!

  • Ponduss

    Nevertheless, jag tror att det kan bli fint med en spetskant, jag älskar spets =)


     


    Såhär tänkte jag att våra kort ska se ut. Vi ska till ullared i mitten av november så då ska jag kolla efter tårtpapper och gå in en sväng på panduro outlet =)


  • Ponduss
    Nevertheless skrev 2012-10-15 11:46:37 följande:
    ska oxå till gekås nån gång nu i november hehe :D dock blire mest för att köpa julklappar och födelsedagspresenter och sådant :) Har en 4års dag att fira här hemma i dec så :D

    Jo vi ska också dit för att köpa julklappar och lite så, men tänkte kika om de har nåt som kan bli bra till bröllopet när man ändå är där ;D


     


    Power of Love, jag verkligen älskar spets, ska försöka ha det så mycket som möjligt (så mycket som jag får för sambon) Haha =D Va mysigt med en liten resa! =)


     

  • Ponduss
    Nevertheless Superfint, jag tänkte också ha flätat hår på bröllopet. Jag tänkte ha en inbakad fläta som går runt från luggen till sidan och bak och slutar i en bulle på andra sidan.
  • Ponduss

    Måste bara visa denna underbara klänning! Kikade på massa kinaklänningssidor igår och hittade denna, så underbar. Jag funderar om jag skulle ha den på festen så att säga, typ efter middagen =) Fast i Ivory då =)


  • Ponduss

    Nu var det riktigt länge sedan jag skrev här, men det har varit massa annat som pågått hos oss så vi har inte riktigt tänkt på bröllopet. Men vi har fortsatt att spara pengar. Vi fick faktiskt en hel del pengar i julklapp så det mesta av det hamnade på bröllopskontot =)


    Sen nu när det var rea på Nelly så passade jag på att köpa lite skor och då hittade jag dessa par (betalade under 300kr för bägge paren) som blir perfekta att ha på bröllopet. De med snörning är till vigseln och de andra är till festen för de är lätta att sparka av sig ifall det skulle vara så =)


  • Ponduss

    Csve


    Vi ska gifta oss i oktober så då kommer vi ha höstfärgerna, men sen gifter vi oss med ett lantligt/vintage tema så då kommer ju det krämvita, beiga och bruna in också =)


     


    Jag kan fortfarande inte släppa en grej. Jag var på ikea med en kompis i mellandagarna och hittade blockljus, gröna, för 1 kr/st. Folk var som galna och köpte på sig flera lådor. Jag köpte med mig 3 st. Sen när jag kom hem så kom jag ju på att de skulle passa perfekt till bröllopet... men självklart när jag kom dit efter nyår (de hade stängt dagarna efter jag varit där) så va erbjudandet borta och då kostade dem 15 ks/st.. Så frustrerande, varför hade jag inte kunnat kommit på detta när jag såg alla andra köpa massa. Jaja

Svar på tråden Blivande fruar 2014