Inlägg från: MH2014 |Visa alla inlägg
  • MH2014

    Blivande fruar 2014

    Tycker det är lite tråkigt att vi inte kan få en "datumlista"(?) på när alla gifter sig...man glömmer ju liksom bort vem/vad som är vem/vad :( Kanske kan höra om Limba vill fixa i andra tråden......?.........

  • MH2014

    Jo, jag gav Mig ju på att göra en men TS är inte skriftligt aktiv i denna tråd iaf,,så provar med Limba i andra :)

  • MH2014

    Mä,, kom inte hela upplägget med till sandrachristofer.. :(... Har ni kommit igång med planering? Tema? Och vart sker det?

  • MH2014
    Eksson skrev 2013-02-13 14:00:12 följande:

    Fler trådar för 2014 alltså, härligt!


    Hur tidigt ska man sätta budgeten? Och hur vet man hur hög/låg man ska ha, tycker det är skitsvårt. Några tips?


    Har liksom inte koll på hur mkt det kan tänkas gå, vet ju att festlokalen/maten/drycken kommer kosta mkt. Men resten? allt från blommor till inbjudningskort.Vad är det man "ska" ha? Checklistor och så?


    Vi har ju inställningen med att vi hellre skämmer bort våra få gäster vi ska ha än att bjuda in halva släkten och gör nåt halvdant av det. men känns ju som att man relativt snart vill ha en budget för att ha koll på hur mkt det ska sparas osv.


     


    Tips mottages jättegärna!


    Sätt en budget så fort ni känner att ni vill göra det, logiskt va ;)


     


    Vi gjorde som så att vi pratade igenom vad vi tyckte att det va värt, hur mycket vi skulle kunna tänka oss att betala. Efter det slog vi ut den summan på de månader som är kvar till bröllopet -2månader. Då såg vi hur mycket vi behövde spara (vi vill inte använda våra redan sparade pengar till bröllopet ska tilläggas). Va det en rimlig valör varje månad, ja då fixar ni budgeten :)


    För att kunna räkna ungefär på kuvertavgift, lokal och dyl behöver ni ha ett litet hum om upplägg...ex sittande middag med två-femrätter? buffe? underhållning? på restaurang/slott/herrgård där allt ingår eller bygdegård/lokal där ni får göra allt själva? osv...


    Sedan vilka typ av kläder ni önskar? hyra klänning köpa? hyra till partnern köpa?


    listan kan göras oändlig,,men hoppas du fått en liten hjälp på traven :)


    så här satt vi ner och gjorde iaf,,och mycket klarnade om vad man ville lägga pengarna på och vad som var mindre viktigt..Sen va det väldigt mysigt med att göra tillsammans, allt blev mycket verkligare :) Lycka Till!

  • MH2014
    snartfrueriksson88 skrev 2013-02-13 12:46:24 följande:
    hej !
    har inte int skrivit här på ett tag. vi var till en bröllopsbutik i måndags, åhh vart så kär i alla klänningar o mina tärnor vart helt till sej =) ud vad jag längtar!
    Hittade du nån favorit då?? :)
  • MH2014
    sandrachristofer skrev 2013-02-12 08:48:06 följande:
    Åh vad roligt :). Vi kommer att gifta oss hemma i varberg! Vi har planerat rätt så mkt, har såna bekymmer med min klänning bara, har tänkt att beställa från kina men är lite feg! Vi har bokat lokal, ska titta på kyrka i helgen och har kollat med cateringfirmor!
    Vi ville köra lite rocktema men struntar nog i det, men färgtemat på bröllopet kommer vara svart,guld och champagne :)

    Hur går det för er??
    Jag chansade och beställde hem två st kinaklänningar,,blev positivt överraskad men just dessa två var inte toppen för mig!! Den ena spar jag och den andra hoppas jag kunna sälja till en billig peng,,,får se om ena används på dagen B eller på en middag vi ska ha en vecka efter med våra närmaste vänner :)
Svar på tråden Blivande fruar 2014