Inlägg från: a ring on my finger |Visa alla inlägg
  • a ring on my finger

    Blivande fruar 2014

    Hoppar in här hos er! Vår förlovning är visserligen bara två veckor gammal så vi har inte hunnit  så långt i planeringen men vissa av er verkar mer eller mindre redo snart Vi började direkt med att skriva en i dagsläget aktuell gästlista för att kunna räkna ut en ungefärlig budget. Det är ju knappast billigt att gifta sig om man säger så....galet dyrt ju!De senaste 6åren har vi varit på mängder av bröllop i alla möjliga teman och prisklasser. Alla har varit fantastiskt trevliga och fina på sitt sätt och det har gett oss en fingervisning om hur vi vill ha vårt bröllop.      Nästa steg för oss är att hitta lokal både till vigsel och fest eller helst ett ställe där vi kan köra rubbet. Vi vill ha klassisk 3-rätterssittning men har lite förslag på mattema och vill därför kunna fixa maten "själv" och då försvinner större delen av de finare lokalerna i vår närhet.Givetvis har jag börjat snegla åt klänningarna men jag har minst 10kg (helst 15) att vi av med innan nästa sommar/höst så det får vänta lite. Vill ju spara lite av det roliga dessutom På söndag blir det bröllopsmässa och då ska vi väl även kika lite mer på ringar. Min fästman (hihihi   ) friade med en fin silverring så att vi sen tillsammans kan välja ut de riktiga ringarna. Denna ringen kommer jag dock behålla men bära på högra handen istället när den nya anländer.       

  • a ring on my finger

    Oprekär: fotograf har vi bokat men inte vigselförrättare. Men tänkte faktiskt maila honom snart då vi fastnat för en speciell och kommer gifta oss på sommaren (semestertider).

  • a ring on my finger

    Oprekär: haha känns patetiskt att skriva men vi har fastnat för att han är ung och svart med dreads Vi har en mångkulturell bekantskapskrets och mycket vänner som är lite flummiga och konstnärliga...musiker, författare, fotografer och andra konstnärer. Så tanken av en "grå" tant eller farbror som står och snackar kärlekslöften några minuter känns inte "vi". Som sagt låter jättekonstigt och lite fördomsfullt att skriva...men det är en känsla vi har fastnat för. Kanske ska tillägga att vi varit på ett bröllop med denna person som vigselförrättare tidigare så vi har inte valt efter utseendet på en hemsida

  • a ring on my finger

    Vi är helt plötsligt på NOLL igen. Skrikandes

    Augusti blev Juli som blev ??? Juni kanske...vi har faktiskt ingen som helst aning längre.

    September är uteslutet! Augusti också om vi inte bestämmer oss för att byta lokal. Hela Juli är Ramadan. Midsommar är uteslutet och innan midsommar är det studenter och grejer.
    Så just nu är det bara sista helgen i Juni kvar...inte var jag har tänkt mig dock. Obestämd

    Sambon kan tänka sig höstbröllop men jag vill ha gröna, fina bröllopsbilder...mycket viktigt  Flört

  • a ring on my finger
    amerika skrev 2013-07-09 18:00:57 följande:
    Förstår dig!!! Man har en föreställning om något och sen blir det inte så...
    Sen är det ju faktiskt fortfarande grönt och vackert i september, både min bror och min f.d svåger gifte sig i september (inte med varandra!) och jag minns att i alla fall på brorsans bröllop (3/9) var det högsommarvärme och hur grönt som helst! Det är mörkt på kvällarna, dock, men det blir det ju redan i augusti... Kanske början av september kan funka? Och slutet av juni är ju faktiskt oxå högsommar, frodig grönska, ljumma och ljusa kvällar.

    Jag ville ha ett skirt tidigt-på-våren-bröllop, gärna i april, men maj gick oxå bra. Men så  satans kallt som det var denna april/maj, kändes det inte kul att ha vigselcermonin utomhus under en i princip avlövad ek! Skrikandes så vi har flyttat fram och flyttat fram och mitt starkaste argument mot sen maj/juni med all stress med skolavslutningar, sommaravslutningar, student osv har fått sig en törn. Min bästa väninna (som ska vara vittne på bröllopet och som ska hjälpa mig i planeringen) sa: "Jag hjälper dig, vi fixar det, stressa inte upp dig!" Skönt med sådant stöd men det var inte heller vad jag tänkte mig från början....
    Ja juni skulle kunna bli bra...men sista helgen denna juni var det svinkallt Förvånad

    September är tyvärr uteslutet av helt andra skäl då det är en stor sorgemånad för oss och många av våra gäster. Annars hade jag absolut kunnat tänka mig september.

    Skönt med vänner som finns där och lugnar ner en när det eskalerar lite ibland Flört
  • a ring on my finger
    aminis skrev 2013-10-06 08:35:36 följande:
    Jag var och provade min "dröm"klänning igår och den passade! Så nu blir den beställd efter mina mått och om tre-fyra månader är den klar :) var hos Esther på Hui Couture utanför Göteborg och hon är, precis som alla som varit där skrivit, himla gullig. Verkligen hjälpsam och uppmärksam på önskemål och så. Klänningen kostar 7500kr och då ingår allt med ev. justeringar och sådär :) nu börjar det verkligen kännas att det är på riktigt när något så viktigt som klänningen är i det stora hela klart... Så spännande!
    Åh vad härligt! Det är nog den dagen jag längtar efter mest under vägen mot bröllopet....att få prova DEN klänningen!
  • a ring on my finger

    Jag har också köpt min ring men klänning måste jag verkligen åka och prova snart. Skulle dock vilja gå ner ett par kilo till innan så det är väl dags att lägga i en växel till och slimma till sig lite.

    Maten börjar jag känna mig lite stressad över. Vi kommer inte riktigt fram till vad vi vill ha. Funderar lite på att fixa en god soppa till förrätt som vi kan göra själv och köra huvudrätt som catering. Men jag vet inte, man kanske bara vill catera allt!?

  • a ring on my finger
    Ello skrev 2013-10-22 10:42:31 följande:
    Tänk på att soppa kan skvätta och vara svårt att äta när man är finklädd! Glad
    Jag vill också ha soppa men valde bort det på grund av spillrisken.
    Js Fästmö skrev 2013-10-22 13:11:30 följande:

    Och servera om inte annat. :) Annars är morotssoppa väldans gott!


    Vi tänker oss nog en Gazpacho eftersom det är mitt i sommaren.
    Jag har varit på flera bröllop där det serverats soppa, bland annat hummersoppa och svampsoppa och jag har inte tänkt på det som ett "problem". Folk får väl se till att äta med stadig hand
  • a ring on my finger
    teres77 skrev 2014-01-27 14:35:27 följande:
    25 juni är det dags. Så här ser min planering ut... Material till buketten, skorna och tärnklänningen är inhandlade men resten ska köpas... Drömmer


    Förutom rena inköp så är följande bestämt och/eller klart;

    Kyrka
    solist under vigseln
    Festlokal
    mitt hår och smink  (tar med en egen stylist eftersom byns enda vettiga är bjuden på bröllopet och jag vill att hon ska få va gäst den dagen)
    Fotograf bokad och handpenning är betald
    Kocken
    Menyn
    Tårtan
    Toastpar
    Tärna
    Bestman
    Mina kläder
    Hans kläder (slipsar till brudgum, vår son och bestman inköpta)
    Inbjudningskort
    Dryck till maten

    Tror det var allt...  
    Jag gillade tärnklänningen jättemycket. Var är den köpt??
  • a ring on my finger
    MH2014 skrev 2014-02-12 07:45:49 följande:
    Igår var vår stora dagenB :) Äntligen Fru och äntligen ringarna på plats! Var helt underbart och lagom!! Nu lyfter strax planet mot Prag... Foton kommer.... Kram!
    Grattis!
Svar på tråden Blivande fruar 2014