Inlägg från: Tjörnbrud |Visa alla inlägg
  • Tjörnbrud

    Blivande fruar 2014

    Hej, hoppar in här :) Vi gifter oss 19 juli 2014 i Stenkyrka utanför Skärhamn. Min blivande ringde och bokade i fredags, känns helt otroligt :) vi vet vilken lokal vi vill ha och har kontakt med en fotograf. Vet färgtema, kommer gå i lite skärgårdstema med färgerna kungsblå, röd och vit samt snäckor och vad vi kan hitta vid havet. Vi har likadana förlovningsringar, schalins Davos. Min blivande vill inte ha en till utan graverar in datumet i förlovningsringen. Jag vet på ett ungefär hur vigselringen ska se ut men inte hittat den rätta än, men inte kollat så mycket ännu. Vi funderar på att gå göra en hos guldsmeden. Hoppas det går bra för er.

  • Tjörnbrud

    Vet inte om det går att ladda upp bilden från denna dator, gör ett försök. Jag och min blivande var ute på stan och såg denna ringen i ett skyltfönster, var ju bara tvungen att gå tillbaka och prova. Jag fullkomligt älskar ringen. Vill dock ha den i rött guld tror jag. Hon som hjälpte oss sa att de kunde "jacka ur" undertill så den ska passa lite bättre med min förlovningsring. När jag provade den kändes det så rätt, men nu när jag ser bilderna så är jag inte lika säker. Men det blir nog bättre om den "klickar i" bättre, då blir det nog bra. kom gärna med åsikter vad ni tycker?

  • Tjörnbrud

    Lyckas inte få upp någon bild, får återkomma. Vigselringen är så otroligt fin, precis som jag önskat mig. De kommer passa jätte bra ihop när det är rätt storlek och allt också. Men de är tid kvar så man hinner kanske hitta någon annan underbar ring ;)

  • Tjörnbrud

    Nu gick det :) Kom gärna med åsikter och förslag. De sa att de ska kunna fixa med vigselringen så den passar lite bättre + att jag tror jag vill ha i rött guld. Min förlovningsring är en Schalins Davos. Tycker de är svårt att se när det inte är rätt storlek, ev färg på guldet mm. (Finare i verkligheten tycker jag själv ;))


  • Tjörnbrud

    Självklart tar jag inte illa upp, tycker inte heller det ser helt 100 ut hur mycket jag än önskar det. Är en fantastisk ring, men inte riktigt som jag hade tänkt från början. Vi har alltid tänkt att göra en egen ring och nu när jag gillar denna kan man utgå från denna lite. Göra den lite bredare så man får alla stenar inom ringens kanter eller hur man ska säga så det blir raka kanter som går ihop och kanske lite mindre stenar i mitten.. Det är flera småstenar i mitten och jag tycker det är så snyggt. Inte hittat nån sån innan (dock inte kollat så mycket ännu).

  • Tjörnbrud

    Idag är det 1 år tills vi står tillsammans framför altaret jag och min blivande. Inget kan kännas mer rätt. Vi har bokat kyrka, lokal och fotograf. Fotografen kommer vara med från ca ½ timme innan vigsel (vigsel kl 13) tills ca 24.00 på natten. Fotografen känns helt rätt, vi kände direkt att det är han vi vill ha och efter träffen kändes det ännu bättre. Hur har ni andra tänkt, fotografering innan eller efter vigseln? Vi har varit väldigt mycket fram och tillbaka med det där, men nu har vi bokat allt för fotografering efter. vi vill inte se varandra innan kyrkan samt inte ha ringen på mig den dagen. Vid fotografeing innan är man ju inte gift egentligen. Men sen finns det nackdelar. För gästernas skull så är det många som reser långt och bor kvar. De har nog inget emot strosa runt lite i hamnen, tänkte ha en liten tipspromenad där, samt att min syster och hennes man ska fixa med snittar och bål vid vårat hus som ligger nära festlokalen. Vi sätter upp partytält så skyddar det mot regn. Så ser det ut nu men det hinner väl ändras igen ;) Är mest orolig för att gästerna ska få långtråkigt men blir det inte ösregn och storm så ska partytält och mingel fungera fint bland våra gäster :) Justia vi skickade ut save the date kort till midsommar så alla fick veta samtidigt, vi kunde inte hålla på den glada nyheten längre ;)

  • Tjörnbrud

    Tack för tipsen om praliner, de hade vi inte tänkt på, de gillar ju alla :) ja vatten får vi ha, och bål med alkohol samt en utan. Sen fruktfat med bl.a. Jordgubbar och lite matigare men enkla snittar så de får något i magen.

  • Tjörnbrud

    Ja de är i Skärhamn :) vi ska vara på Restaurang Vatten där. Är vädret strålande så är det nog absolut inga problem, men det kan ju vara riktigt skitväder, bara hoppas på det bästa. Båda våra släkter och alla vänner är pratglada så mingel kommer också fungera bra.

  • Tjörnbrud
    Helenis skrev 2013-07-20 12:51:07 följande:
    Är det inte risk att gästerna blir mätta innan middagen om de får en massa praliner innan?Frukt bara hade jag nöjt mig med som gäst.. men om det funnits praliner hade jag säkert ätit av dem..Vi skall ha lite olika snittar och kanske lite frukt till minglet innan brudskålen. Detta blir istället för förätt. Ev får värdparetfixa någon tipspromenad eller liknande som förströelse när de väntar in oss. Vi kommer nog fota både innan och efter vigseln. Fotografen skall vara med hela dagen. Innan blir det lite porträttbilder i Botaniska trädgården och efter lite bilder med bilen och ev några i hotellsviten. Detta mest för att jag vill ha med bilen och för att gästerna skall hinna ta sig till festplatsen och mingla innan vi kommer dit.

    Tror inte heller man blir mätt. Blir ju långt emellan måltiderna för alla. Är vigseln kl 13 så blir det tidig lunch. Man vill ju inte att de ska vara utsvultna. Ser ju lite lyxigare ut med lite praliner också ;) Har man någon enkel snitt och frukt så är det nog ingen risk att folk äter sig mätta, de kan jag inte tänka mig :)
  • Tjörnbrud
    amerika skrev 2013-07-20 15:36:58 följande:
    Håller med - tror inte heller man blir mätt!Sen är det kanske bara jag med bacillskräck som tycker att det är lite halvläskigt att folk ska stoppa fingrarna i choklad.... Personligen äter jag inte godis utan papper när det står framme för fler att ta, en godisskål på jobbet t ex. Men jag vet att jag är lite väl neurotisk med det där 

    Nej håller med, får köpa något med papper om vi har det, eller iaf ha så de tar med sked :) Är det jätte varmt så blir det inga praliner. Frukt och snittar kommer vi ha, så får vi se med praliner :) Man kan ju ha salta pinnar eller något sådant också. Tycker själv inte om det, men är många som gör det.
Svar på tråden Blivande fruar 2014