Inlägg från: amerika |Visa alla inlägg
  • amerika

    Blivande fruar 2014

    Vi ska oxå gifta oss under 2014, troligen i april-maj, men det är ingenting spikat ännu. Och i vårt fall är det min m2b som är mest ivrig, om han hade fått bestämma hade vi redan varit gifta! Vi har varit tillsammans i ett halvår och har precis förlovat oss.

    Han vill gärna ha ett stort bröllop med marängklänning och 300 gäster men jag gifter mig för andra gången och hade ett ganska stort bröllop första gången som var jättefint så det känns som att jag har gjort det där...
    Det kommer att bli en borgerlig cermoni därför att min m2b har en annan religion än jag. Religionen är inte en stor grej för någon av oss och han hade gärna kunnat tänka sig en kyrklig vigsel men vi är inte helt säkra på vad hans familj skulle säga om det. Jag tycker det är svårt med vigselförrättare då jag gärna vill att det ska vara personligt. Om vi hade gift oss i kyrkan hade det varit betydligt lättare för jag känner många präster! 

    Själva vigseln hade vi gärna haft utomhus men hur tänker man? Hur väljer man? "Här är ett snyggt träd, det tar vi och står under!" Om det ösregnar, hur gör man då? Eller i slutet av april, kan det ju till och med snöa! Direkt efter vigseln tänkte vi bjuda de "närmast sörjande" (ca 30 pers) på afternoon tea i en lokal som finns i samhället där vi bor och senare på kvällen (i samma lokal) låta våra vänner sluta upp på en barnfri fest (då blir det ca 60 pers).

    Vi ska vara finklädda med fin klänning, håruppsättning, klackskor och bukett och han ska ha kostym. Det blir ingen direkt middag, utan enkel förtäring och snacks på festen och snittar/sandwiches samt kakor till afternoon teet. Enkelt men festligt är vad vi hoppas på!
     

  • amerika

    Vi har bestämt datum! Skrattande Det blir den10 maj 2014.

    Min m2b är utomlands för tillfället men igår kväll när vi pratade på Skype, sa han: Vill du fortfarande gifta dig? Såklart, svarade jag och han frågade när? Tja, vad säger du om april/maj nästa år? Och så tog vi fram kalendern och valde mellan 10 och 17 maj (han tyckte början av april var för tidigt med viss risk för kyla och senare delen av april krockar med påsken nästa år). Jag valde bort 17 maj eftersom min exsvärmor (som jag inte är direkt kompis med) är norska och det är norska nationaldagen...

    När han kommer hem, ska vi gå och titta på lokalen vi vill boka för festen/minglet efter vigseln. Själva vigselakten har vi inte bestämt än var den ska vara eller hur många som ska närvara... Men vi har tid på oss. Just nu är jag bara lycklig att vi bestämt oss. Och han sa igår: nu kan jag sova gott i natt, nu vet jag att vi har bestämt oss Hjärta

  • amerika

    Larssonmaria86: Tack!!
    Ja, det känns sjukt verkligt när man bestämt datum. Han har berätat för sina föräldrar (som bor utomlands och han är där nu) men jag har inte sagt det till nån än... Nästan så det känns som att man jinxar och det går fel om man berättar... Nåja, rätt som det är sitter vi där med en månad, en vecka, en dag kvar till Den stora Dagen!! Tungan ute 

  • amerika

    Pia88: snygga pjuck!! Den modellen vill jag oxå ha (jag är ingen fan av öppen tå eller häl, tror det har med åldern att göra, är man tant så är man Flört) men annan färg, kanske ska kika på din sida o kolla om de finns i min färg (nougat).

  • amerika

    Jag ser i inläggen att det är ett par till av er som liksom jag har gift er förut... Hur kommer ni göra denna gång (förutom att göra allt själv, det där känner jag igen!), blir det vit klänning, slöja, kyrkbröllop o hela kittet??

  • amerika
    Bamsemums skrev 2013-03-04 20:30:39 följande:
    Hur klarade ni av att bestämma er? Det känns omöjligt att bli 100% nöjd med datumet faktiskt! Något som är lite kul är att det är min namnsdag den 19 Juli också (det kom vi på efteråt vi hade bestämt det datumet)
    Vi ville ha ett bröllop tidigt på året men inte på vintern. Mars och början av april kändes för kallt, slutet av april krockar m påsken nästa år och då satt vi med två datum kvar: 3 och 10 maj. Vi landade till slut på den 10 maj; efter påsk och Valborg, innan Kristi flygare, Pingst, Mors Dag, födelsedagar som vi har flera stycken i maj och början av juni samt innan stressiga maj med alla skolavslutningar, examen, konfirmationer, sommaravslutningar osv har dragit igång. Så vi var nog rätt praktiska, helt enkelt.

    Vilket datum man än väljer så kommer det alltid framöver ha en speciell betydelse i ens liv, oavsett anledning till att man valde det från början. 
  • amerika

    Vi har inte gjort nånting klart, har bara huvudet fullt med idéer!! Men jag väntar på att sambon ska komma hem, han fastnade hos sin familj nere på Balkan i ytterligare en månad... Vill inte planera utan honom juh!

    Men när han väl kommer (om 4 veckor) ska vi kolla in både stället för den tänkta utomhusvigseln samt boka festlokalen (men jag vill att han ska se den först, han har bara sett den utanpå).

    Så det är bara att vänta. Och vi har ju tid på oss, närmare bestämt 1 år 1 månad och 20 dagar eller nånting sånt... Flört 

  • amerika
    MH2014 skrev 2013-03-23 08:08:52 följande:
    Amerika - förstår helt att du vill vänta till han kommer hem :)
    Men visst har man huvudet FULLT med idéer och man vet knappt ut eller in!! Jag har dock landat lite och äntligen kunnat börja sålla alla tokerier ;)
    Jag har suttit och trixat med en bröllopshemsida, det var jättebra terapi för mig, så fick jag ur mig idéer och få ner det på pränt. Sidan ska gå ut till gästerna när vi skickar ut inbjudningarna men det är ju ett tag kvar. 
    Vi ska ändå ha ett rätt så enkelt bröllop, några saker vi tänkte först har vi ändrat på, andra har kommit till osv. Men det är bra att få vrida och vända på allt. Och där var det bra för mig att få pyssla med den där sidan, det gjorde att jag samlade mig. Nu kan jag "vila" lite, trots att det är flera frågetecken kvar.

    Ev ska jag beställa mina skor för jag vill hinna gå in dem ordentligt i förväg, jag får alltid skoskav av nya skor! Klänning ska jag inte fixa förrän tidigast i januari eftersom jag har några kilon jag vill bli av med först Tungan ute 
  • amerika
    MH2014 skrev 2013-03-23 08:55:56 följande:
    Tänkte kolla skor nu under vår/sommar,,kan tipsa om studentrean sen för er som vill ha vita!! Ska nig jag dock inte ha,triva egentligen inte i vitt alls.
    Jag vill ha lavendellila skor - och det är inte lätt att hitta!! Så jag har redan börjat leta och har hittat ett ställe på Etsy som jag kan beställa ifrån, så det blir nog det. Hon färgar vita sidenskor i exakt den nyans du vill samt dekorerar skorna med brosch, stenar eller blomma (om du vill). Lite dyra men jag tänker använda mina skor många ggr!!! 
  • amerika
    WinterWonderland skrev 2013-03-23 10:29:48 följande:
    Låter väldigt intressant! Vad heter hon på Etsy? Jag skulle vilja ha mina skor guldfärgade.
    Du kan ju alltid höra om guld finns, det vet jag ej!! www.etsy.com/shop/ABiddaBling
    Veronica heter affärsinnehavaren, jag har skrivit med henne, hon är mycket tillmötesgående. 
Svar på tråden Blivande fruar 2014