Inlägg från: Helenis |Visa alla inlägg
  • Helenis

    Blivande fruar 2014

    Vi gifter oss 26 april 2014 i Göteborg. Festlokal och hotellsvit är bokat. Fotograf är tillfrågad och skall preliminärbokas, en vän som är amatörproffs och väldigt begåvad. Catering är utvald, men skall provsmakas. Tårta gör jag själv och även brudbukett och tärnbuketter samt tärn och näbbklänningar. Kyrkan är tillfrågad, får besked på måndag så vi håller tummarna. Letar efter en fräck bil, har mailat en veteranbilsklubb då vi gärna vill ha en speciell modell. Just nu scrappar jag inbjudningskort och såsmåningom blir det festhäfte och vigselprogram i samma stil. Köper lite bordsdekorationer och godisskålar odyl på rea när jag hittar dem. Tycker det är skönt att göra sådant man kan göra redan nu så det blir mindre stress de sista veckorna.

  • Helenis
    amerika skrev 2013-07-07 00:53:31 följande:
    Oj, vad mycket ni redan har gjort!! T o m hotellet bokat, men det kanske är nödvändigt i en storstad? Funderar på om vi oxå borde boka snart? Vore ju trist om sviten var upptagen just den helgen, det finns ju liksom bara en på hotellet....

    Jag tycker inte att vi har så mycket ordnat än, men jag köper visst lite saker på vägen hihi. Idag klickade jag t ex hem några grejer från myheart.se, de hade rea på vissa artiklar så jag köpte bl a små griffeltavlor som jag tänkte ha som skyltar att skriva de olka maträtterna på (vi ska ha buffé). Och för ett tag sen var det utförsäljning på duni.se så då köpte jag hem blockljus och lite annat därifrån. 

    Snart ska jag och bästa kompisen (som ska vara vittne/värdinna, jag har inga tärnor) sätta oss o fixa save the date-korten som ska skickas i aug/sept. Inbjudningarna får pysslas under hösten och skickas i januari (bröllop i maj).
    Haha.. ja vi och vi.. det är jag som blivit helt besatt.. sitter och pysslar in på nätterna och läser trådar på bt tills det ljusnar.. killen bara skakar på huvudet.. Han tycker också jag är tidigt ute men jag vill inte vänta och sedan upptäcka att jag var för sent ute och allt är upptaget. Vi har en ganska liten budget 30-40 000 och jag känner att ju godare tid jag är ute i ju större chans har jag att få de mest prisvärda alternativen innan de blir upptagna. Tex så bokade jag svit på ett litet mysigt hotell som bara har en svit och fick det fantastiska priset 2145kr för lyxigaste paketet för oss båda.. de flesta andra ställen jag kollade på kostade mer än dubbelt så mycket. Lokalen kostar 2500 och övriga alternativ var från 5000-10000, så det känns som det är lättare att få ett finare budgetbröllop med lite tidig planering.

    Ja nu är det ju massor av reor. Jag skall lägga pyntgrejer i en flyttlåda och ha på vinden så kan jag fylla på den efter hand. hittade sådana stenhjärtan för halva priset på en inredningsbutik så köpte ett gäng till borden och några fina dukar på Hemtex med blommor i rätt färg för temat, dessa har jag inte riktigt bestämt vad jag skall göra med, men troligtvis blir det servetter eller löpare. Jag älskar att pyssla så det är bra att ha lite att sysselsätta sig med redan nu så man slipper stressa sedan. kort och program gör jag bara skalet så att säga. Texten inuti kommer vi göra senare och klistra/binda in.
  • Helenis
    Marione skrev 2013-07-07 09:39:26 följande:
    Helenis - Då tänker du lite som jag. Jag tycker om att pyssla och så men avskyr när det i sig blir ett stressmoment. Tänkte att jag ska sätta igång och göra saker och lägga i lådor. Min tanke var om det skulle bli väldigt dammigt och så. Jag funderar också på att börja med inbjudningarna nu, vissa är ju självklara så att man kan börja göra de redan nu. Dessutom surfar jag mkt efter klänningar eftersom jag vet att jag kommer att vela fram och tillbaka massor när det väl blir dags.
    Precis.. En månad innan bröllopet skall allt som kan göras en månad innan vara gjort.. det kommer ändå vara så mycket som inte går att göra att det andra är bra om det är fixat.

    Jag har köpt lite dekorationssaker på rea och det tänkte jag lägga i en flyttlåda och ha på vinden, så kan jag fylla på den med saker efterhand.

    Ni som inte får som ni tänkt er, haka inte upp er på en månad eller ett datum. Tänk om och försök hitta ny inspiration istället.. jag hittade tex en jättefräck blomsort som jag gärna hade haft i min bukett, men den är bara i säsong aug-nov så den får jag glömma. Höstbröllop kan bli väldigt fräcka.. Tänk så vackert det är med alla röda löv och äpplen kan ni ju väva in i både meny och dekorationer. så du som inte ville ha september, tänk oktober istället. Bifogar bukettbilden så kanske du får lite  inspiration.


    För egen del så kan jag säga att nu är även fotografen bokad men tyvärr måste jag vänta till slutet av september pga semester.. känns lite småjobbigt.. Har egentligen bara en reservkyrka då vi vill att allt skall vara inom gångavstånd för gästerna så de slipper åka spårvagn över halva stan. Kanske skall ringa och kolla upp den också, de tillhörde inte samma distrikt även om de ligger nära varandra.

    Bröllopshemsidan har jag börjat jobba på. Det är ju faktiskt en sak man kan göra ganska tidigt, för när inbjudningarna går ut, vill man ju att den skall vara så klar den kan vara i det läget så där finns info om boende mm.
  • Helenis

    Är det inte risk att gästerna blir mätta innan middagen om de får en massa praliner innan?Frukt bara hade jag nöjt mig med som gäst.. men om det funnits praliner hade jag säkert ätit av dem..Vi skall ha lite olika snittar och kanske lite frukt till minglet innan brudskålen. Detta blir istället för förätt. Ev får värdparetfixa någon tipspromenad eller liknande som förströelse när de väntar in oss. Vi kommer nog fota både innan och efter vigseln. Fotografen skall vara med hela dagen. Innan blir det lite porträttbilder i Botaniska trädgården och efter lite bilder med bilen och ev några i hotellsviten. Detta mest för att jag vill ha med bilen och för att gästerna skall hinna ta sig till festplatsen och mingla innan vi kommer dit.

  • Helenis
    Tjörnbrud skrev 2013-07-20 15:27:16 följande:
    Tror inte heller man blir mätt. Blir ju långt emellan måltiderna för alla. Är vigseln kl 13 så blir det tidig lunch. Man vill ju inte att de ska vara utsvultna. Ser ju lite lyxigare ut med lite praliner också ;) Har man någon enkel snitt och frukt så är det nog ingen risk att folk äter sig mätta, de kan jag inte tänka mig :)
    Så värst enkla snittar hade inte jag tänkt mig dock.. det skall ju trots allt ersätta en förrätt. Tänkte mer att choklad kunde förstöra aptiten något. Fast å andra sidan, har man en buffé och vänner som tar stora portioner så är det kanske bara bra.. ;)
    Men om du är ute efter riktiga praliner så brukar inte de vara så jättebilliga. Jag skall göra egna och lägga i en liten strut på varje persons tallrik (4-5st i varje), som en gåva. De får välja själva om de vill ta någon mellan maten eller spara struten och ta hem. Ett tips är ju att göra egna tryfflar, det är superenkelt och man kan dessutom frysa dem, så man slipper göra dem precis innan. Är du rädd för värmen kan du kanske lägga dem i en metallskål i en större skål fylld med is.
Svar på tråden Blivande fruar 2014