• Anneli256

    Äktenskapsförord

    Vi har inget äktenskapsförord för vi har inga tillgångar som är värda några större summor. Däremot så kommer vi att skriva ett testamente då¨vi båda har barn sedan tidigare. Om någon av oss skulle avlida så ska den andra sitta i orubbat bo. Vi har planer på att köpa hus tillsammans och om vi inte har papper skrivna då så om min make går bort innan hans barns skulle vara arton så går hans x in som företrädare för barnen. Det är många som inte tänker på det. Har en bekant vars fru gick bort, hennes barn gick in och plockade allt dom kunde ta, t om ringen från hennes finger sålde dom... helt sjukt


    En annan vän var gift, han hade köpt hus innan dom gifte sid, sålde det för att hans fästmö inte ville bo där. Köpte ett nytt hus med dom pengarna. Hans fru hade ingen direkt inkomst då hon var arbetslös resp studerade. När dom nu skilde sig så försöker hon få ut allt, tom små saker som prydnadssaker osv som han hade sedan innan. Hans pensionsförsäkring som han har ifrån sitt hemland (ej plockat ut ännsu) hundar som han betalat för, bil som han köpt från arvet han fick av sin pappa..osv.. detta är nu en tvist som pågår i tingsträtten.Han älskade sin fru och trodde givetvis att dom skulle leva ihopa för all framtid, han trodde definitivt inte att hon skulle göra något sådant..


    Nä finns det egendom så skriv äktenskapsförord, testamente osv... man kan hamna i situationer som man aldrig trodde man skulle kunna göra. Det finns aldrig garantier.. eller saker som så skulle jag aldrig göra.. det vet man inte. Jag tror att jag aldrig skulle kunna göra så.. men om min make tex velat lämna mig för att han träffat en annan kvinna så hade jag, och det vet jag med mig.. jag hade gjort livet till ett mindre hel***te för honom, det kan jag garantera :)

Svar på tråden Äktenskapsförord