Inlägg från: Anonym (grön) |Visa alla inlägg
  • Anonym (grön)

    avund är en dödssynd....

    och jag verkar ha fått en förbannelse över mig att behöva leva med det för resten av mitt liv! 

    fick nyss reda på att en gammal kompis ska gifta sig i september.. och visst var jag väl glad för henne, men samtidigt slog avundsjukan till! samma sak när en kompis gifte sig för några år sedan, dom var väl ihop i ett år och så PANG, skulle dom gifta sig..

    jag tycker det är så orättvist ibland! jag känner mig samtidigt fånig och otacksam över livet, men känns ofta som att, här har jag och min fästman varit ihop i massor av år, vi har kämpat oss igenom både eld och vatten för att ta oss dit vi är nu, och min högsta dröm just nu är att gifta sig med honom, men ne.. han vill inte, han är inte redo, han tycker det är för dyrt (fast jag pressar priserna så långt jag kan) så.. för att jag älskar honom så mycket, så respekterar jag och accepterar jag det och får vänta, medan andra, kompisar och bekanta, är ihop i några månader och så PANG, barn och bröllop och hela fadderuttan! (avundsjukan gäller även barn, ibland, beroende på vem det är som fått) visseligen har jag bara varit i laglig giftasålder i 3 år.. men ändå!(vi har varit ihop i drygt 6år)
    det börjar kännas som att.. om vi gifter oss typ om 3 år, då kommer folk tro att vi gör det bara för att det knakar i fogarna och vi försöker pussla ihop förhållandet genom att gifta oss.. 

    jag VILL inte känna avund, men jag kan inte låta bli...  och tycker det är jättejobbigt.. ville bara gnälla av mig lite, och kanske be om råd.. 

  • Svar på tråden avund är en dödssynd....
  • Anonym (grön)

    tack för orden ni skriver! ni är så underbara! :)


    TezzieD skrev 2012-06-26 12:01:42 följande:
    Förstår att du tycker de är jobbigt att vara avundsjuk man mår inte bra av de och de kan ställa till en hel del. Ta inte illa upp nu, men vad hjälper de att vara avundsjuk? Du mår ju inte bra av de och de hjälper dig inte att komma någonstans här i livet. 
    jag vill inte vara avundsjuk, men är det ändå.. 
    Anonym (Tror på ER) skrev 2012-06-26 13:10:27 följande:
    Jag tycker tvärtom mot för det du säger att folk kanske kommer att tänka.

    Om ett par varit tillsammans i flera år, då är det ett etablerat förhållande där dom lärt känna varandra och kan säga säkert att dom älskar varann eftersom att dom känner varandra så väl.
    Ett giftemål då känns genomtänkt och som ett moget beslut, särskilt om man klarat dig igenom saker på vägen och kommit ut starkare tillsammans på andra sidan.

    (Nu kanske flera tar åt sig av det jag skrivet men det här är hur jag tycker och tänker, inget som är rätt eller fel utan bara en persons egna tankar)

    De som gifter sig inom ett år eller tidigare efter att dom blivit tillsammans.
    Hur väl känner dom varandra?
    Hur kan dom lova massa då nyförälskelsefasen fortfarande borde vara kvar?
    För mig blir ett giftemål så tidigt inte ens trovärdigt.

    Jag har en vän som gift sig tidigt och jag är glad för hennes skull.
    Men det märks att dom inte vet vart dom har varandra än.
    Självklart betyder det inte att dom kommer att skiljas, dom får väl helt enkelt lära känna varandra under åren som kommer.

    Ni har fler år tillsammans och det tycker jag görs stor skillnad!
    jo.. har faktiskt tänkt samma tanke.. jag och min fästman har varit i hop sen jag var 14 och han 23.. vi har gått igenom varandras personliga mognad likväl som förhållandets mognad.. men de e kanske därför jag känner mig så redo och blir som så förvånad (men samtidigt inte) när min fästman inte vill.... än... men jag vet att jag är hans och han är min.. så jag kan vänta.. hoppas bara att det blir nåt snart.. han har sagt efter min utbildning (om två år), och det kan jag nog vänta ut. får se om det blir nåt då. ^^

    är bara oprolig att kanske någon NÄRA vän hinner gifta sig innan dess, och då vet jag inte vad som kommer hända.. kommer nog (men jag hoppas inte) bli en såndär mardrömstärna/gäst som inte hör av sig och totalt skärmar av... i alla fall till en början..  tills jag lugnat ner mig och stängt in fröken Avund.. 
  • Anonym (grön)
    Oniq skrev 2012-06-26 14:02:06 följande:
    Nah..
    Jag kan bli avundsjuk på unga par som köper bostad, vänner som reser utomlands och smala tjejer som verkar kunna äta vad som helst utan att gå upp i vikt :)

    Vi är alla olika och har olika förutsättningar och prioriteringar.

    Att prioritera att överhuvudet taget ha en relation tycker jag låter rätt sunt :)

    Jag är gift nu efter 14 års förhållande och enda nackdelen med att vänta så länge är att jag fortfarande har svårt för att komma ihåg att kalla honom för min man istället för pojkvän.
    Nördbröllop FTW rpgwedding.buu.nu
    det där hjälpte mycket! ni var ihop i 14 år innan ni gifte er? heh.. då verkar ju våra 6,5 år inte så mycket ;P
  • Anonym (grön)
    Oniq skrev 2012-06-26 16:54:24 följande:
    Jajjemen, härlig känsla att stå framför vigselförrättaren och verkligen vara säker på sitt beslut. Inga kalla fötter direkt :)
    Anonym (grön) skrev 2012-06-26 13:50:16 följande:
    är bara oprolig att kanske någon NÄRA vän hinner gifta sig innan dess, och då vet jag inte vad som kommer hända.. kommer nog (men jag hoppas inte) bli en såndär mardrömstärna/gäst som inte hör av sig och totalt skärmar av... i alla fall till en början..  tills jag lugnat ner mig och stängt in fröken Avund.. 
    OM det skulle hinna varför inte ta chansen och sug åt dig så mycket info du bara kan så att du har koll på vad du själv vill när det blir din tur?
    Att våga glädjas åt andras lycka är inte farligt det heller :)   ..och få saker får ens partner att bli giftassugen som att gå på andras bröllop :)
    Nördbröllop FTW rpgwedding.buu.nu
    när vi var på ett kompis bröllop sist så vart min fästman bara svettig och till synes klaustrofobisk, så det känns som att han inte fick en bra upplevelse.. troligen inte pga bröllopet i sig, utan mer att det var mycket folk.. (han har lite svårt för sociala tillställningar...)
    vinterfrost skrev 2012-06-26 16:23:33 följande:
    Åh avundsjukan känner jag igen! Blev så avundsjuk på min lillasyster när hon berättade att de skulle gifta sig. De hade bara varit tillsammans i ett år. Jaja tänkte jag tills hon kläckte ur sig att det skulle ske om 1,5 månad! Tyckte det var jätte jobbigt, speciellt när jag och m2b hade varit tillsammans i 9 år. Orkade knappt rata med henne, speciellet när hon snackade bröllop. Men tog mig i kragen och försökte fokusera på och vara glad för hennes skull. Som tur är hade jag  redan planerat att fria på skottdagen och nu planeras bröllop för fullt :) Det är rätt tid för oss och rätt tid för er kommer när ni båda är redo :)
    känns skönt att jag inte är ensam.. trots att det är en hemsk känsla.. 
  • Anonym (grön)
    Anonym (Avis på exet) skrev 2012-06-27 10:37:04 följande:
    Vet precis hur det känns! Har hängt läääänge här på forumet och bara läst och drömt, speciellt nu i några veckor har jag spenderat väldigt mycket tid med att helt enkelt längta så att det gör ont efter att få ha ett vackert bröllop med min älskade sambo. 
    jo.. hänger här på BT och mest drömmer... men det går i vågor, den här vill-gifta-mig-NU-känslan.. beroende på hur kär jag är eller så.. men den finns alltid där, bara i olika styrkor. :P 
    TezzieD skrev 2012-06-27 12:49:34 följande:
    Man ska inte sätta livet på paus eller att någon annan ska sätta sitt liv på paus för att man ska hamna på samma våg längd här i livet. Allt har sin tid å när man minst anar så händer de man just vill ska hända Glad. Ibland så får man ha lite tålamod Glad
     jo.. iböand hoppas jag att min fästman ska överraska mig med att fråga, sådär out of the blue. när ja minst anar det.. dock har det inte hänt än.. men jag väntar.. avund är en dödssynd, men tålamod är en dygd.. ^^P
  • Anonym (grön)

    äsch.. nu har min systers bästis gift sig...självklart är jag väldigt glad för hennes skull.. men...  vill oxå!! Skrikandes den här gröna häxan är svår att tygla... 

  • Anonym (grön)
    CoG skrev 2012-07-07 21:12:42 följande:
    folk gifter sig helatiden och bäbisar föds varje dag.

    Men det är inte alla som har någon att dela livets dagar med heller.
    Tänk de som skiftar i grönt då dom ser par gå hand i hand och se lyckliga ut.

    Kram :)
    true... ^^
  • Anonym (grön)
    Sofi K skrev 2012-07-09 14:01:38 följande:

    Vill bara tacka för din kommentar! Satt och skrollade runt här eftersom jag sååå längtar efter att min fästman ska känna sig redo att gifta sig och vilja planera datum. jag har velat planera bröllop ett bra tag men han säger att han inte är redo och att jag måste respektera det. Vilket jag ju absolut försöker göra! Han försöker säga till mig att han älskar mig och att vi ska gifta oss, men att han vill inte stressa, och jag har verkligen förståelse för det. Men jag blir så ledsen varje gång vi har en mysig dag på tu man hand och jag känner att "idag" vill han nog prata.... och så blr det ändå inget.


    Jag tvivlar inte alls på at han älskar mig.Jag vet att han älskar mig och det är jag inte orolig över.... men i alla fall


    Så läste jag din kommentar om "Angående din rädsla för att folk ska tro att det kanakar i fogarna om ni gifter er om 3 år. Vore det inte värre om ni gifte er nu trots att din fästman inte är redo och det börjar kanka i fogarna av den anledningen? Jag vet att det är jobbigt att vänta när man själv är redo. Men ibland är det bättre att faktiskt vänta lite."


    Kändes så nyttigt att få lite distans! Jag ska försöka tänka såhär i fortsättningen!


    Tack


    på tal om att tacka för kommentar: tack för DIN kommentar! det lät precis som att jag skrev de där! :P
  • Anonym (grön)
    Anonym (jag med) skrev 2012-07-09 15:22:42 följande:
    Jag avundas folk som har mkt vänner. Jag hade inte haft något emot att vara "fulare" eller tjäna mindre om jag bara hade haft några fler vänner...

    Jag avundas folk som har barn. Jag var med barn och gjorde abort och kan inte förlåta mej själv för det.

    Jag avundas folk som har gjort mkt i livet. Jag är uppväxt i en "strikt" familj och fick sällan gå ut, resa, festa osv. Jag har inga hobbys heller så jag är "ospännande" som person. 

    Så, saker är inte alltid som de ser ut att vara. Jag har hört flera människor säga till mej att de gärna skulle se ut som mej, ha mitt jobb, byta liv med mej. Men vem vill leva ett liv utan vänner? Ja, vi hade råd att lägga 200 000 sek på vårt bröllop. Men det är ju inte kul att ha ett stort bröllop utan några vänner...
    vad jobbigt på något vis att leva sånt liv.. har sett i många filmer (men filmer är ju inte verkligheten, men någonstans har det ju kommit ifrån) att de rika, snygga och med stora hus lever inte, medan de som kämpar med pengar och mat är de lyckligaste... ganska intressant, men ändå tragiskt.. 

    angående barnet, försök förlåta dig själv. ok, det kanske inte var det smartaste du gjort i ditt liv, men du hade nog dina skäl, och tänk, om du fått det barnet, kanske du inte skulle fått det barn du kommer älska i framtiden.  
  • Anonym (grön)
    Lenblo skrev 2012-07-14 15:39:42 följande:
    CoG har rätt. Det finns många ensamma personer som inte ens skymtar någon att dela livet med i horisonten. En gång i tiden gick jag omvägar kring lyckliga par.

    TS: En fundering - du tror inte han vill skjuta på äktenskap för att han tycker att vigsel + festande är en social påfrestning?
    faktiskt myyycket möjligt. har haft den tanken oxå. han har ADHD/asbergers, och en av hans enorma problem är sociala tillställningar och folkmassor... men jag har sagt att, visst vill jag ha lite fest och så, men inte så många gäster... men tusan i mig, om han inte vill det så kan jag absolut gifta mig, bara vi två, och våra föräldrar som vittnen så skulle jag vara nöjd. men han vill ändå inte.. han är nog inte redo helt enkelt.. Obestämd
  • Anonym (grön)
    CoG skrev 2012-07-20 12:13:50 följande:
    En liten tanke...

    "Det är ingen tävling"
    true
Svar på tråden avund är en dödssynd....