• Alyllyra

    Tredagarsbröllop

    Vi hade ett tredagarsbröllop där vi bjöd alla gäster som ville att komma upp och äta middag och basta med oss redan på fredagen. Sen blev det vigsel och fest på lördagen och brunch på söndagen. Det var jättebra och gjorde framför allt att man hann prata med alla gästerna lite mer (vi hade över 100 stycken så det hade varit tight om det bara var lördagen som gällde).

    Men vi bjöd inte in till någon särskild aktivitet mer än bastu på fredagen utan räknade med att "folk drar folk" dvs. om alla andra ska åka upp redan på fredagen så gör jag det också så vi får hinna ses. Och så blev det ju! Och det var väldigt skönt för många av våra gäster att känna att de kunde åka upp innan och inte behöva sitta flera timmar i bil och stressa till vigseln.

    Det vi framför allt var noga med var att det skulle finnas mat till alla. Närmaste samhälle låg en bit bort så vi fixade middag på fredagen, frukost på lördagen, lunch på lördagen och sen naturligtvis middag efter vigseln. Men vi gjorde inga komplicerade saker när vi lagade mat själva (middagen var caterad) utan höll oss till soppa, paj och smörgåsar och sånt som är lätt att fixa.

  • Alyllyra

    Visst borde det gå att få ha picknic vid sina stugor, de kan väl inte hindra folk från att äta? Jag tycker att det låter som en bra idé.

    Vi tog ut en extra kostnad från alla gäster för att täcka maten. Dvs. boendet kostade ca 450 kr/person och natt (lite olika vilket hus man bodde i) och då tog vi 500 kr/person för att kunna köpa in mat till alla också. Och det var ingen som klagade över kostnaden
    Men det innebar ju också ett j*kla meck med att vi skulle se till att alla betalade in pengar till oss och sedan administrera pengar till olika uthyrare (vi hurde hus/rum från flera värdar) och det tog lite tid.

    Vi höll i alla fall maten enkel, en soppa på fredagen som var lätt att laga och servera till många och sen paj med gravad lax till på lördagen. Pajerna gjorde jag flera veckor i förväg och frös in och laxen gravade min svärmor själv. 

    Hur känner ni? Skulle ni vilja bjuda på maten om det gick? Det skapar ju mer av ett helhetskoncept, men samtidigt skulle jag inte tycka att det var konstigt att jag som gäst fick bekosta maten själv. Jag menar, äta måste jag ju göra oavsett...

  • Alyllyra

    Åh, en trädgårdsfest på fredagen låter jättemysigt. Hur långt är det mellan hemma och stället då? Kommer folk ändå att ta bilen så spelar nog inte den resan så stor roll, om det inte är jättelångt förstås. Jag hade nog kikat lite på möjligheterna till det om det inte blev alltför krångligt.
    Att vara nära där man ska sova är naturligtvis ett plus, men det behöver ju inte bli så jättesent på fredagen? Ni själva vill ju säkert gå och lägga er i tid så det är inget problem med att avsluta festen tidigt tycker jag.

    På lördagen är kanske lite knepigt, tycker det verkar trevligt med picnic men det kanske är krångligt? 2 km är inte jättelångt att gå för en ung, frisk vuxen, men för barn, gamla och sjuka är det en tung grej att göra för att få lite mat i sig. Är det jättedyrt för gästerna att äta på stället?

  • Alyllyra
    kärleken skrev 2013-10-16 11:34:33 följande:

    Just nu ser vår tredagars ut så här:


     


    Fredag: Vi fixar i ordning dekorationer osv. Gästerna kommer kring 18-20 och det blir mat/grillning fixat av stället vi ska ha bröllop och all övernattning på. Man kan sedan vara upp så länge man vill.


     


    Lördag: Frukost när folk vill, frukostbuffe på stället vi är på som ingår i övernattningspriset. Sedan ska gästerna få roa sig med egna aktiviteter, kanske någon tipsrunda vi ordnar, men annars fritt i den fina naturen. Jag och fästmannen beger oss till hår/smink/påklädning.


     


    Vi kommer fotograferas innan vigseln. Vigsel vid 15 eller 16. Alla gäster samlas på gården på stället och leds av fioler till vigselplatsen. Där får de sätta sig och sedan kommer vi!! Vi tågas sedan tillsammans tillbaka till festplatsen för mingel, skål, och sedan middag och fest!!


     


    Söndagen blir gemensam frukost och sedan får fok åka när de vill!


     


    Vi tänker liksom bjudan in folk till "grillkväll" eller nått sånt redan på fredag, så får de som vill komma (hoppas på alla såklart!) De får betala sitt eget boende och även fredag middag som det ser ut nu, samt lördag lunch. Men vi får kolla på hur man kanske kan fixa något bra alternativ där. Vi får tyvärr inte fixa någon egen mat på stället vi ska bara. Annars hade vi ju själv anordnat och betalat för både grillkväll och lördag lunch.


    Jag tycker att det låter jättebra! För min del hade det som sagt inte varit konstigt att betala min egen mat både på fredagen och på lördagen, det hade jag ju gjort ändå... Var noga med att påpeka detta i inbjudan bara så att det inte blir några tråkiga missförstånd Flört
Svar på tråden Tredagarsbröllop