Inlägg från: tinaalpfält |Visa alla inlägg
 • tinaalpfält

  Släkten är värst

  Fy vilken jobbig situation! Förstår att det är svårt att lista ut hur ni ska göra för man vill ju ändå ha sina närmaste med men man vill inte att de ska blänga surt på varandra hela kvällen och sprida en negativ stämning runt sig.

  Med tanke på den senaste nyheten om förlovningen så blir det nog, som du säger, lite svårare att utesluta pappans sambo. Det jag funderar på är om det finns någon på bröllopet som din mamma står väldigt nära...förutom dig. I så fall kanske de kan få sitta tillsammans på ett ställe och din pappa plus sambo/fästmö på ett annat så att de inte ser varandra under middagen. Den personen som din mamma står nära kan ju sättas in i situationen och vara ett aktivt stöd under kvällen för att få henne att må bätte/slappna av lite. Och det viktigaste sätt dem inte så nära dig att du hör dem! Annars kommer du undermedvetet lyssa efter eventuellt snack om den andra föräldern och du kommer inte kunna njuta fullt ut av er dag.

  Huruvida detta fungerar beror ju såklart också på hur många ni blir. Om ni blir 10-15 stycken blir det ju riktigt svårt att placera ut dem lite spritt.

  Detta är ju kvällen dock. Under vigseln så kanske det går att lösa genom att ha en fri placering...istället för brudens släkt till vänster (??) och brudgummens på höger (??). Då kommer de troligtvis sätta sig lång ifrån varandra per automatik.

  Systern är på sätt och vis lite svårare att hantera. Har hon förstått själv att hon har ett problem? Vet ni om hon tycker att det är jobbigt att inte ha kontakt med din sambo? Om det skulle vara så kanske bröllopet kan vara en morot för henne om ni skulle säga att hon blir bjuden mot att hon skaffar hjälp och försöker bli av med sitt beroende. Det jobbiga kan ju såklart bli om det sen finns alkohol på bröllopet men det är ju en senare fråga.

  Hoppas verkligen att det löser sig på något sätt! Hur man än vrider och vänder på sig så är de ju ändå ens släkt Obestämd 

Svar på tråden Släkten är värst