Inlägg från: Darling Daisy |Visa alla inlägg
 • Darling Daisy

  Släkten är värst

  Eftersom du har en relativt god relation med din pappa och hans nya sambo, så kanske du kan prata med dem om er oro inför bröllopet. 
  Om du på ett fint sätt, utan att anklaga dem på något sätt, kan förklara att du så gärna vill ha båda dina föräldrar på plats på bröllopet. Sedan förklarar att du är rädd för att din mamma inte kommer om pappas sambo kommer. Och fråga lite fint om pappa och sambon skulle ta illa upp om bara pappan kommer på bröllopet.

  Jag hoppas verkligen att ni kan lösa den situationen genom att prata med varandra!!!

  Sen till din sambos familj. Inte lätt att hitta en lösning där heller. Det enda tips jag kan ge är prata med föräldrarna (det är väl kanske din sambo som får prata med dem, förstås). Försök att även här förklara hur ni känner och hur ni skulle vilja ha det. Anklaga ingen och var noga med att poängtera varför ni inte vill ha systern med.

  Jag tycker verkligen synd om er, för såna här situationer är inte roliga! 

 • Darling Daisy

  Vad skönt att det verkar lite ljusare! 

  Din mamma beter sig verkligen vuxet just nu. Förstår att det inte kan vara lätt för henne, men hon verkar ju ha förstått precis hur viktigt det är för dig att ha båda dina föräldrar på plats.

  Nu håller jag tummarna för att din pappa kan förstå detta också och att han inte är dum/elak mot henne när hon tar upp ämnet med honom. Han vill säkerligen ha med sin nya fästmö. "Risken" finns ju att han vill visa upp henne inför hela släkten. Om han säger detta, så skulle jag nog vilja säga något i stil med
  "Om du vill visa upp XX för släkten, så får du välja något annat tillfälle än mitt bröllop. Den dagen är vi i centrum, och vi vill inte ha några konstiga uppträdanden från någon av er. Vi vill inte heller att vår nogrannt planerade dag används som en tillfälle att presentera XX för övrig släkt. Du får själv bjuda på släktkalas för det!"

  Nåja, hittills har ju allt gått mycket smidigare än du trott, så nu håller jag tummarna för att allt ska lösa sig till det bästa fram till nästa sommar. Vem vet, dina föräldrar kanske hanterar situationen alldeles ypperligt! Svärfamiljen verkar ju också medveten om syster-problemet, förhoppningsvis räcker detta för att er dag ska bli så bra som ni önskar!

  Stort lycka till! 

Svar på tråden Släkten är värst