• Kaffegrus
    JuliaNilsson skrev 2012-11-17 22:17:34 följande:
    Äsch, vilken osis att jag hittade den här tråden först idag och missade bröllopsfika. Jag är en blivande umebrud också, jag såg att jag delar datum med en av er också? 3 augusti blir jag Julia Müller-Sandvik istället för Nilsson. Lycklig är jag!
    Ååh, grattis

    Bröllopsfika blir det garanterat fler gånger. Då får du hänga på

    Gifter du dig i Umeå? 
  • Kaffegrus

    Helena Elisabeth kyrkan är sjukt gullig. Jag vurderade också den, men den har en bekvämlighetsgräns på 50 personer och vi har bjudit 70, så då blev det Backens. Som absolut är likvärdig i mina ögon.

    Vi kommer att ha middag och fest på Sävargården. Så det går bara bra Verkligen fint där inne och personalen är jättetrevliga, så jag tror det kommer bli jättebra. Du får fråga på om det är något du undrar kring Sävargården

    Vi har kommit en bit i planeringen nu i alla fall. Vi har
    Bokat kyrka
    Hittat festlokal (Sävargården)
    med mat, lokal, serveringspersonal, hjälp med dukning, dryck
    Bokat fotograf
    Bokat DJ
    Bokat transport mellan kyrka och festlokal
    Utsett tärnor, marshalker, toastmaster m.m.
    Köpt klänning
    Bestämt färgtema och stil (Vinrött och pärlvitt, sagobröllop)

    Med mycket mer, men det är det jag kommer på nu som är viktigt. 

    Har du klänning än? 


  • Kaffegrus

    Åh, så coolt, JuliaNilsson, att ni håller er till "inom ett år"-regeln. Det gör vi också Eller.. vi missar med 10 dagar, men ändå!

    Jag tror det är rätt vanligt att skicka Save the date som julkort, så du är inte sen. Vissa skickar ju inte sådana alls, men bara berättar och sprider ordet, någon gör facebook-event och någon skickar ett fint mejl. Och vissa säger inget för själva inbjudningen kommer i posten ett par månader före dagen. Så det är bara att stressa ner Det är ju lite faligt att hänga i sådana forum som det här, då får man bara panik för att man inte kommit längre, men det är inte dig det är fel på. Det er oss Tungan ute Eller mig i alla fall. Jag ligger laangt framför min egen to-do-lista och det behövs ju egentligen inte.

    Sävargården är uppbokat under stora delar av sommaren sa dem när vi var där sist för samtal. Så ring så snart du kan om du vill ha festen där. Augusti kanske inte är uppbokat än. Tror han sa juni och juli till oss. 

    Jag är också fattig student och hade så tur att jag hittade pyssel till 75% rabatterat pris då Gallerix skulle byta ägare, så då gjorde jag save-the-date själv. Perfekt! Och letar du på internet hittar du nog billigt pyssel runt om. Utnyttja e-bay

    Det finns massor av fina klänningar på Blocket också. Där hittade jag min till under halv pris jämfört med vad den skulle kostat ny. Helt perfekt var den! 


  • Kaffegrus

    Jag undrar förresten om ni har några tips på fotograferingslokation?Vi hade först tänkt kring Baggböle Herrgård då det är så fin miljö runt, både vatten, skog, broar och allt. Men de ska nu hålla ett annat bröllop där samma dag och jag är rädd för att det kommer till att bli krash. Nu kanske vi kan vara där ändå eftersom vi tänker att dra direkt efter vigseln mellan 24.30 och 15 och det andra paret kanske inte där så tidigt. Men vilka andra fina platser finns om det inte skulle gå?


  • Kaffegrus

    På Gammlia kommer festen att vara, så våra gäster kommer h¨nga runt där på tipsrunda och liknande. Skulle ville vara en plats där de inte är. Och gärna med lite vatten och skog

    Fotografen föresolog Ön och vid Fabriken vid vattnet. Undrar bara om det finns fler fina platser. 


  • Kaffegrus

    Jo, det kanske får bli det vi får satsa på. Vi har så många inspirationsbilder i så många olika miljøer, så jag vill bara vara överallt Tungan ute

    Åh... Nu har jag en klänningkris också Skäms Eller kris kanske det inte är, men lite beslutsamhetsångest. Under resans gång har bröllopet bara blivit en modern vintage stil utan att det var planen. Och jag inser att jag tycker om detta riktigt mycket. Sävargården har lite vintage miljö, 



     Vår bil är vintage (som denna, men i svart)


     Mina inspirationsbilder på foton menade min fotograf att var i lite vintage stil


     Och det jag hade tänkt mig som bordnummerram har ju också en vintage stil


     Så då är problemet att detta är klänningen jag har köpt som jag verkligen gillar


     Og detta är en klänning som en kompis kompis säljer för bara 1000 kronor och som jag också tycker är sjuuukt fin och kanske skulle passa bättre in i vårt tema. 


     Jag älskar ju spet och har på mig det ganska ofta, så det hör liksom till min stil. Men jag är rädd det är lite för mode nu och kommer vara som puffärmar och överdreven gräddbakelse om tjugi år och att jag behöver skämmas över våra bröllopsfoton. 

    Jag är ganska klassisk i min stil, så klassiskt har varit mine värdeord hela vägen, men det är inte alltid så lätt att veta vad som är klassiskt. Vad tror ni? Hjääälp! 
  • Kaffegrus
    CoG skrev 2012-11-22 08:55:43 följande:
    Eller så gör du det du inte tänkt göra.
    Byt klänning till middan.
    Tack, CoG! Jag kan alltid lita på att du kommer med goda råd och tankar Jag tycker jag småkrisar lite nu och då och jag vet inte vad jag skulle göra utan BT och dig!

    Jag tänker precis som du, att klänningen behöver vara min stil och kännas som MIG. Men jag är liksom lite osäker på vilka av dessa som är min stil. Den första föll jag för direkt när jag var helt i början av planeringen. Det fanns ingen tvil om att jag skulle ha den trots att jag inte visste något om resten av detaljerna. Nu som detaljerna kommit på plats tycker jag att den andra är lika bra, men på ett annat sätt. 

    Det som är mig och min stil är klassiskt utan tvivel. Men det tycker jag både dessa är. Klänning nummer två känns lite mer vuxen dock och det tycker jag om. Medan klänning ett kan jag leka och vara lite barnslig i.

    Jag kanske får vurdera att byta då Tungan ute Som Kim Kardashian...
Svar på tråden Umebrudar 2013