• Kaffegrus

    Umebrudar 2013

    Hehe, inte lätt att vara du.. Jag var också sjukt stressad för ca en vecka sedan, men nu har det lagt sig igen. Det hjälper att skriva listor och liknande, speciellt en lista där man skriver ner allt som ska beställas från internet. En del hinner man ju om man kommer på det bara veckan innan bröllopet, men saker som ska beställas kommer ju kanske inte fram. Men nu tror jag att vi har beställt allt som ska beställas. Och om inte får vi klara oss utan. Man behöver ju egentligen inget mer än vad man gör på vilken som helst annan fest. Skulle det krisa så får du höra av dig här. Jag är ju redan gift när det är din tur, så du får låna om det behövs

    Nu är klänningen lämnat in och det känns faktisk sjukt bra! Kan inte vänta tills jag får bära den och visa mig fram till Kenneth.  


  • Kaffegrus

    Jag gifter mig om bara två veckor (Förvånad), men när det är din tur, CoG, så är jag färdig med min stress, så skulle något bli helgalet, så får ni säga till. Jag kan komma med en hjälpande hand Tror det blir kul att vara i bröllopsyran liiite längre. knackamackadam: vi gifter oss samma dag, så där finns det kanske inte så mycket jag kan göra, men det kanske hjälper att veta att du inte är ensam. Jag hade mitt utbrott förra veckan, men nu känns det rätt lugnt. 

    Igår provdukade vi lite också. Bare med en tallrik och ingen duk, men det gav ändå en känsla för hur det blir och jag är jättenöjd Bilden gör inte riktigt rättvisa trots att den också är fin



    Nu är det ena glaset tomt också, men i den ska det vara vinröda och vita makroner med smak av vanilj och hallon/chilli/choklad. I ramen ska bordsnummer stå och vi kommer ha helvita linnedukar utan någon löpare. Det kommer även finnas en vit låg ljusstake med värmeljus. 

    Vi kommer ha ett honnörsbord och fem runda bord med 10 personer kring varje. Borden är alltså rätt stora och jag är rädd det blir för tomt på varje bord när vi inte har så mycket dekorationer. Men min värsta mardröm är att det ska kännas för fullt, så jag kör safe. Vi får säkert provduka på Sävargården en tid innan, så då får jag ev. stressköpa något extra i sista sekund  
  • Kaffegrus

    Hihihi, det känns pirrigt nära.. Men ändå så att det finns vissa saker vi inte kan göra än, som t.ex. att dekorera festlokalen, vilket skulle varit skönt att bara ha gjort. Men det kan vi inte göra före dagen innan. Ev. tidigare, men då finns det ju risk att det hinner dammas ner. 

    Och vilken koll du har, CoG. Jo, det blir nog ungefär som jag har tänkt. Skulle jag fixat allt i september, så skulle det nog se annorlunda ut eftersom jag har hunnit skapa mig en klarare bild nu av hur jag vill ha det. Men det blir nog som jag har tänkt det nu i alla fall. 

    Middagen är det som blir mest spännande efter som jag inte har så mycket koll på vad som kommer hända där. Evenetuella spex, tal osv. Hur blir stämningen kring borden med mera. Allt annat känns som det kommer bli som förväntat.

    Nu finns det inte så mycket kvar att göra faktisk. Vi behöver göra en lista för allt som ska göras under dagen och vad som händer när, men vi har redan den listan ganska detaljerad. Behövs bara pirkas lite mer i. Jag har också en skön känsla av att det mesta löser sig på något sätt hur som helst. Det är inte hur man har det, utan hur man tar det!


  • Kaffegrus

    Tack så mycket, knackamackadam  Jag har förresten helt glömt skriva till dig, men ha inboxat dig nu

    CoG: Gud, vilken söt tjej. Och jättesnygg klädsel. Det där blev toppenbra! Gästboken och ramen var också riktigt fina. 

    Åh, jag har så lust att gå på era bröllop också för att se hur allt blir. Hoppas ni lägger upp bilder efter

    Vi hade heller ingen budgett, men hjälpes så mycket dyrare allt blev än vad vi hade trott. Först tyckte Kenneth att det var helt absurt att ett genomsnittsbröllop i Sverige kostar 60.000 och vi skulle minsann aldrig få så höga kostnader.. Trodde han, ja.. 


  • Kaffegrus
    CoG skrev 2013-07-02 20:33:51 följande:
    Men....kan man få komma och kika i kyrkan då ni gifter erbara smyga in och stå längst bak?
    Hade ni samma kyrka efter varann eller hur var det?

    Vi gifter oss ju i Nordmaling och dit kanske ni inte inte bara råkar ha vägarna förbi.Jag kan gissa att det kommer lite bilder här efterråt :)
    Ja, men absolutt, kom! Jeg har tid 12.30 og knackamackadam tiden etter.

     knackamackadam: Är det bröllopsskor du har hittat då?
  • Kaffegrus

    Nej, jag vet På min examnsdag stod det i förväg att det skulle åska och regna. Det regnade pyttelite på morgonen och var i stort sett strålande sol resten av dagen.

    Men jag skulle kännt mig lite säkrare om det redan nu stod sol och fint väder. Känns som jag i större grad kan förvänta regn när de ändå spådd att det ska bli så. Tror även jag behöver något att stressa över när allt egentligen går ganska bra  


  • Kaffegrus

    Vi kommer dekorera kyrkan.. Eller min pappas fru gör det. Det är ganska enkel dekoration. Runt varje stolsrad hänger en liten kasse med blommor. Blommorna är vita rosliknande. Fake, men väldigt fina.

    Här är lite bilder som liknar (har de inte hemma, så kan inte ta kort på dem)






    Men jag funderar på om jag ska göra om dem lite när de kommer om en vecka. Ha de vita rosorna i tårtpapper heller så de blir som dessa:




    Hon hade också gjort någon dekoration för att ha uppe ved altraret. Väldigt fin, men jag har valt att inte ha det (hon tar av lite..). Men säg till om vi ska lämna något till dig, så kan vi ses någon gång efter bröllopet och lämna över det igen då.


Svar på tråden Umebrudar 2013