• lovis80

    Gifta sig på Cypern eller Mallorca

    Vi är mitt uppe i planering utav bröllop på Cypern.
    Vi har gått igenom Ving där de har vissa hotell med Weddingplanner. Otroligt trevliga och tillmötesgående, weddingplannern på hotellet i Cypern tar inte ut någon avgift för arangera allt utan du betalar endast för middagen, vigselkostnaden, blommor etc.

    Det är möjligt att vigas borgligt på cypern för att sedan få det registreat i Sverige. Tror att vi fick ett prisföslag på ca 450 euro om vigseförättaren kommer ut till någon vald plats och 250 euro om man vigs vid stadshuset. Svenska kyrkan har dock inte vigselrätt på Cypern men de utför vigselvälsignelse som är i stort detamma som en vanlig kyrklig vigsel i Sverige. Då behöver ni dock vigas hemma i Sverige först (oftast borgligt) för den juridika biten. Vi kommer antagligen välja att vigas i sverige och välsignelse där nere pga att det är mycket mindre papper som ska in då.

  • lovis80

    Det finns en plats utanför Ayia Napa som kallas Posaidon Palace där de viger borgligt, tror att det ligger vid havet.

  • lovis80
    salsabus skrev 2012-06-26 07:42:45 följande:
    Det ser jättefint ut! Jag mailade Sunwing Resort & Spa Sandy Bay igår och får se när vi får svar. Vi vill försöka hålla ner kostnaderna på bröllopet lite grann. Är det samma hotell ni funderar på? Har ni bestämt någon budget? När ska ni gifta er? :)
    Det är samma hotell, vi gifter oss 21/8 och vi böjade planera för ca 3 veckor sen. Har planerat bröllop ett bra tag men det har hela tiden kommit saker emellan och folk som lade sig i och tyckte och tänkte en massa. Detta gjorde att vi tappade sugen och la allt som kallades bröllop på is. Nu kännde vi dock att vi ville gifta oss (för oss) och lite själviskt kanske, bestämmde vi oss för att åka och göra detta  på Cypern.
    Den närmaste släkten är medbjuden och de flesta tycks ändå komma trotts kort varsel. Sen funderar vi på att ha en större fest för all övrig släkt och vänner när vi kommer hem :)

    En direkt budget har vi inte, men det blir billigare i och med att vi räknar detta även som vår smekmånad.
    maten till bröllopsmiddagen blir även den billigare, har fått prisförslag från hotellet och det går på mellan 27-35 euro per person för trerätters.

    blommor och fotograf hamnar väl på ungefär detsamma som här i sverige skulle jag tro.
  • lovis80
    salsabus skrev 2012-06-26 07:44:05 följande:
    Oj, hur lång tid är väntetiden där? Har du bott på Mallorca?
    Har du fått svar från hotellet än?
  • lovis80
    salsabus skrev 2012-06-26 07:42:45 följande:
    Det ser jättefint ut! Jag mailade Sunwing Resort & Spa Sandy Bay igår och får se när vi får svar. Vi vill försöka hålla ner kostnaderna på bröllopet lite grann. Är det samma hotell ni funderar på? Har ni bestämt någon budget? När ska ni gifta er? :)
    oj citerade fel inlägg:) så skadet vara.
  • lovis80

    Klänningen är det största orosmomentet just nu av den enkla anledningen att jag inte har någon..... Letar för fullt, det är ju tyvärr så att det är beställningsvara på de flesta i min storlek och längd. Måste även kontakta flygbolaget för att höra om jag får ta med den in på planet. Känns inte kul att knöla ner den i någon väska, tänk om den kommer bort.


    Jag har ändå valt att ha en "riktig" brudklänning trotts att bröllopet inte är så "flott"......


    På hotellet gör de iordning en del utav resurangen för oss,fick bilder på tidigare bröllop där. Superfint, verkligen. Och vad jag har förstått så kostar det inte något extra. Tänkte försöka lägga upp den här men det funkar inte av någon anledning...


    Själva vigselakten kommer att kosta oss 300 Euro och vara precis som en vigselakt i sverige.


    Det är ännu lite oklart hur många som kommer, men det visar sig. Huvudsaken att jag, min blivande och vår dotter är där.


    Mycket av anledningen att vi gör så här är för att vi vill undvika all stress och alla måsten, vi gör på vårt egna sätt. Vi har full förståelse för dem som inte vill och kan följa med och har heller inte räknat med igentligen någon. Så alla som kommer är igentligen bara ett plus.

Svar på tråden Gifta sig på Cypern eller Mallorca