• Chicita

    Gäst med assistenter

    Min mamma skulle ha behövt ha med en eller två assistenter / vårdpersonal. Nu levde hon inte så länge att vi var tvugna att lösa problemet praktiskt. 
    Men i teorin såg lösningen ut så här:

    Vi pacerar mamma bredvid någon som hon känner väldigt väl. En vän exempelvis. Hennes vän kan assistera lite vid middagen (det kollar vi upp först). Vårdpersonalen får sitta i ett angränsande rum. Vi har riggat så det finns en sån där batteridriven dörrklocka där mamma har sändaren och dom har mottagaren så att mamma kan kalla på den / dom om hon behöver mer hjälp.
    Mamma sitter också vid änden av ett av borden (inte honnörsbordet eftersom hon inte kommer känna sig bekväm där) så om det behövs så kan en av assistenterna sätta sig på kortsidan av bordet för att hjälpa till under middagen. Men det är inte dukat för denne där, assistenten är med för att hjälpa mamma, inte för att äta själv.
    När det gäller mat så har vi ordnat pastasallad till assistenterna (som vi även åt till lunch + att våra underhållare får äta pastasallad också) men när vi fikat så får dom ta sist - så om det blir över så får dom gärna äta fika och tårta.

    Det var i alla fall planen...
    Det kanske kan hjälpa dig lite med dina tankar 

Svar på tråden Gäst med assistenter