• LillaC

    Jag skulle vilja veta vilken sorts bilder du/ni gillar?

    Utomhus enbart. Studiobilder gillar jag inte och från vigseln tycker jag att det räcker med de bilderna gästerna tagit, för mig behöver de bilderna inte vara perfekta utan mer förmedla känslan från stunden.

  • LillaC
    kickanw skrev 2012-06-13 19:25:07 följande:
    Det här är självklart en smaksak och en prioritering man gör, men att fotografen bara finns där för att ta tekniskt perfekta bilder stämmer inte enligt mig! :)
    Fördelen med att ha en riktig fotograf med på t.ex. vigseln är att hen vet vad som krävs för att hinna med att fota, för att fånga ögonblicken, för att förmedla känslorna osv. Det är ju DET man har fotografen till. Den erfarenhet och kunskap en fotograf har behövs just för att kunna förmedla känslor och föreviga såna stunder. Att dessutom ha ordentlig utrustning som inte går sönder, som har automatisk blixt som förstör vigseln, som inte batteriet tar slut på, minneskorten blir fulla osv. det är också värt väldigt mycket!

    Kanske en lite onödig utsvängning, men jag vill förstås försvara min yrkeskår. Jag tror att det är allt för många som underksattar värdet av en riktig fotograf! :)
    Men som sagt, sen är det alltid en fråga om prioriteringar och pengar också, och det respekterar jag givetvis!
    Du behöver inte försvara din yrkeskår, för mig var det väldigt viktigt att ha en professionell fotograf som tog våra bilder och vi betalade en ansenlig summa för det vilket vi också tyckte att det var värt. Att jag underskattar värdet av en riktig fotograf stämmer inte. Och perfekt för mig är inte enbart tekniskt utan innefattar även allt runt omkring som en riktigt duktig fotograf har koll på. Och för mig var det inte viktigt att ha det från vigseln, vi har en vigselfilm och vi har bilder som våra gäster tagit och som inte är perfekta, vare sig tekniskt eller tagna i exakt rätt ögonblick m.m m.m. Men för mig räcker det, jag älskar de bilderna i alla fall och så har vi de andra bilderna tagna av fotograf som är fantastiska på alla sätt och vis. Så prioriterar jag och det var så frågan löd även om jag förstår fullt ut att andra även vill ha bilder från vigsel, förberedelser m.m. Ber om ursäkt för långt inlägg men kände att jag behövde försvara MIG.
Svar på tråden Jag skulle vilja veta vilken sorts bilder du/ni gillar?