• kickanw

    Jag skulle vilja veta vilken sorts bilder du/ni gillar?

    LillaC skrev 2012-06-13 19:16:38 följande:
    Utomhus enbart. Studiobilder gillar jag inte och från vigseln tycker jag att det räcker med de bilderna gästerna tagit, för mig behöver de bilderna inte vara perfekta utan mer förmedla känslan från stunden.
    Det här är självklart en smaksak och en prioritering man gör, men att fotografen bara finns där för att ta tekniskt perfekta bilder stämmer inte enligt mig! :)
    Fördelen med att ha en riktig fotograf med på t.ex. vigseln är att hen vet vad som krävs för att hinna med att fota, för att fånga ögonblicken, för att förmedla känslorna osv. Det är ju DET man har fotografen till. Den erfarenhet och kunskap en fotograf har behövs just för att kunna förmedla känslor och föreviga såna stunder. Att dessutom ha ordentlig utrustning som inte går sönder, som har automatisk blixt som förstör vigseln, som inte batteriet tar slut på, minneskorten blir fulla osv. det är också värt väldigt mycket!

    Kanske en lite onödig utsvängning, men jag vill förstås försvara min yrkeskår. Jag tror att det är allt för många som underksattar värdet av en riktig fotograf! :)
    Men som sagt, sen är det alltid en fråga om prioriteringar och pengar också, och det respekterar jag givetvis!
  • kickanw
    pulmonate skrev 2012-06-17 11:10:17 följande:
    utomhus! Det är en naturligt vacker bakgrund. En riktig plats med äkta känslor och minnen. Även några foto ifrån festplatsen, men inte de officiella.
    Hur menar du när du skriver "men inte de officiella", varför vill du inte ha några såna från festplatsen menar du? :)
  • kickanw
    pulmonate skrev 2012-06-17 22:03:56 följande:
    Jag menar att bilderna man tar med en riktig fotograf, föredrar jag utomhusmiljö. De som man tar på festplatsen kanske är mer sånna som gästerna tar på en när man dansar och skär upp tårtan. Detta även av praktiska skäl att sminket inte sitter lika bra, man är lite tröttare mm. Man är nog fräsch om man tar bilderna antingen innan vigseln eller precis efter. 
     
    Aha, så du menar att du vill ha de officiella fotona tagna utomhus men att du även vill ha foton från festplatsen?
    Jag trodde först att du inte ville att en fotograf skulle ta foton på festplatsen och det var det jag undrade över!
    Många låter ju en fotograf vara med hela dagen och fota både porträtt, vigsel, mingel, middag och fest! :)
Svar på tråden Jag skulle vilja veta vilken sorts bilder du/ni gillar?