Inlägg från: Picnick i det gröna |Visa alla inlägg
 • Picnick i det gröna

  Rockabilly/50-talstema

  ofelia skrev 2012-06-11 16:03:06 följande:
  Vi har inget uttalat tema, men vår stil är väldigt rockabilly/50-tal så det blir nog en 50-talsstämning på bröllopet ändå.

  Vi kommer att ha ett picknickbröllop vid en gammal dansbana dit vi anländer i en guldfärgad "bubbla". Tyvärr har jag inga bilder på klänningen eftersom den håller på att sys upp efter mina skisser just nu, men jag postar ett par av inspirationsbilderna så länge.  Till klänningen kommer jag att ha birdcageslöja med en stor vit blomma i håret och svart bälte + svarta skor. Mannen ska ha en grå tredelad kostym. På kvällen blir det cocktailparty istället för traditionell middag. Som sagt så har vi inte gått ut med att det är ett temabröllop, och inte heller haft den intentionen när vi planerade, men vi har valt upplägg, kläder och dekorationer efter vår smak och då blir det gärna 50-talsstuk Flört. Eftersom de flesta av gästerna dessutom väl känner till min förkärlek för 50-talsklänningar, så jag vet att många letar efter kläder i den stilen.

  Men nu är jag nyfiken på hur ni har tänkt?
  WAAOW! Är ute efter en liknande klänning och har mailat olika sömmerskor, men än så länge har jag inte fått nån prisuppgift! Vet du vad din kommer att landa på? 
 • Picnick i det gröna
  ofelia skrev 2012-06-11 19:51:25 följande:
  Hihi, tack! Jag har turen att ha en god vän, vars mamma varit sömmerska. Hon vill ha saker att sysselsätta sig med som pensionär, så hon erbjöd sig att sy min klänning rätt så billigt. Kommer att gå på ca 2000 kr inklusive tyget (vet inte säkert förrän hon meddelar hur lång tid det tagit), vilket jag tycker är ett väldigt överkomligt pris för en klänning jag får designa helt själv med möjlighet till flera provningar och korregeringar om det behövs.

  Kan tyvärr inte säga någonting om hur mycket en yrkesverksam sömmerska skulle kunna tänkas ta, men det borde inte bli så dyrt. Enligt min sömmerska är modellerna ovan relativt enkla, även om de kräver två klänningar (en i spets och en under). Har du någon bild på din?
  Nej, har inte det. Har inte hittat "min" . Vill ju ha liknande modell, men är bara i planeringsstadiet än. Har mailat inspirationsbilder till en sömmerska, för att se vad hon kan hitta på. Har även funnit en att köpa, men jag vet inte... har rätt låg budget känns det som. 2000 är ju inte mycket :)
   
  Denna kostar över 5000:- liksom..
   
 • Picnick i det gröna
  daniiel skrev 2012-06-11 20:13:48 följande:
  Här är ytterligare ett par klänningar som är fina tycker jag :)

  www.lightinthebox.com/ball-gown-strapless-swe...
  www.lightinthebox.com/Audrey-Hepburn-Funny-Fa...
  www.lightinthebox.com/Ball-Gown-Sweetheart-Kn...
  www.lightinthebox.com/A-line-Scoop-Tea-length...
  www.lightinthebox.com/A-line-Bateau-Sleeveles...
  www.lightinthebox.com/Sheath--Column-Bateau-S...

  Något som jag tycker är väldigt snyggt också, är om man har en färgad underkjol. Alltså en tex gul, grön, blå, röd, svart, rosa eller lila underkjol även om klänningen är vit :) Liknande bilderna nedan.
  Min plan är att ha en färgad underkjol, eftersom jag redan har en hemma. Där av hoppas jag på att kunna minska kostnaderna hos sömmerskan. Men vi får se vad det slutar. Kanske hittar en färdig klänning som är perfekt :)

  Många av klänningarna var fina där, men det är nåt jag inte gillar.. Kanske att tygerna är för glansiga för min smak. Sen är det lite riskabelt att beställa klänningar. Har gjort det förut. Samma märke, köpte två olika storlekar. Den ena var för stor och den andra för liten. :P Trist.
 • Picnick i det gröna
  Loveit skrev 2012-06-12 07:19:18 följande:
  Tack för tips och alla bilder! Jag kommer mest troligt ha en vanlig lång brudklänning under vigseln och kanske under middagen, jag avskyr verkligen nina ben. Däremot funderar jag på en kort 50-tals till kvällen, lättare att dansa om inte annat ;) Jukebox är något jag verkligen hade velat ha men verkar inte finnas någon här uppe som hyr ut, hittade endast på blocket för 15.000-19.000kr och det är inget jag har lust att betala hehe. Bordsplacering har jag kikat på och tänkt mig LP-skivor från Myrorna eller röda korset och sedan täcka mitten med namnet på gästen. Någon som har bra förslag på "favor" som speglar temat men även är bra och användbart?
  Jag såg nånstans, som jag tyvärr inte kan minnas vart. Men de hade gjort som om det vore scen rekvisita! skurit ut i hårdpapp eller om det till och med var plywood. Sedan målat snyggt :)
  Det gav verkligen den där 50-tals känslan, men det tar ju både enegri och tid också. 
Svar på tråden Rockabilly/50-talstema