Inlägg från: chrpe |Visa alla inlägg
  • chrpe

    Vilken drink skulle du dricka på bröllopsfesten?

    Mojito är såå god, men det är ju mer jobb med den drinken. Annars tycker jag ettan är toppen. :)

  • chrpe

    Cosy: det är inte bara att hälla i vodka och juice som vissa drinkar. En riktig Mojito ska först ha ca 2-3 limebitar i ett glas som ska mortlas med brun farinsocker och mynta. Sen ska hela glaset fyllas med krossad is, sen ca 4-5 cl ljus rom och lite sprite att fylla upp med samt lite mer krossad is. Jag tycker det är mer jobb ivf.

  • chrpe

    Ja självklart finns många varianter. När man beställer i baren så smakar alltid samma sorts drink olika beroende på vem som gör den (någon enstaka gång kan det också bero på hur mkt man druckit innan också ). Mitt syfte med mitt inlägg var att påpeka att det INTE bara är att hälla från två flaskor utan det är faktiskt mer jobb. Sen hur man tolkar mer jobb är väldigt olika hos människor. Skulle du och jag ställa oss och blanda en GT och en Mojito så kommer GT'n vara klar först. Jag förstår inte vart du vill komma med dina inlägg. Känns bara som onödiga kommentarer. TS jag tycker du ska välja de drinkar du tycker är godast, vill ni ha t.ex. Mojito så kan man ju förbereda med krossad is och skuren lime. Hoppas ni kommer på vad som känns rätt.

  • chrpe

    Anledningen till att man ofta använder farinsocker i barerna är för att man då slipper koka upp sockerlag. Man vill helst spara det till vissa andra drinkar och det tar snabbt slut. Att koka upp nytt är inte svårt, men sen ska det hinna kylas ner också.

  • chrpe
    Cosy skrev 2012-06-08 18:46:42 följande:
    det jag ville säga vad att man inte behöver föra det krångrngligt när man kan göra det enkelt.
    We did it on DreamHack. Geeky love
    Ok, då missuppfattade jag ditt inlägg och ber om ursäkt.
  • chrpe

    I mitt killgäng dricks det mest öl, annars är det alltid captain morgan och cola som gäller. =)

Svar på tråden Vilken drink skulle du dricka på bröllopsfesten?