Inlägg från: Anonym (Vuxna människor) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Vuxna människor)

    Tjejer med dåligt självförtroende - porr...

    Har bara läst TS.

    Först och främst: Ni är två vuxna människor. Man bestämmer inte över vuxna människor, man äger dom inte. Man kan bara äga och bestämma över sig själv.

    Det blir ganska tydligt att du troligtivs är ung eller att du är oerfaren. Kanske är din pojkvän en av få du någonsin varit med.
    Jag ska berätta något som du kommer att uppleva som hemskt, men som kommer att hjälpa dig på vägen:

    - Man blir inte bara kär en gång. Man blir kär många gånger under en livstid. Man förälskar sig och då väljer man vad man vill göra med det. Vi funkar inte som så, att man bara kan bestämma att känslorna ska gälla för en. Däremot kan vi göra vad vi vill med den informationen. Jag skulle aldrig vara otrogen mot min man, men jag skulle heller inte lägga någon större vikt i om han eller jag fick känslor för någon annan - så länge det stannar där och man kontrollerar situationen.

    - Vill man vara otrogen så kan man vara det. Man hittar vägar. Det insåg jag när jag var någons älskarinna i två år. Där och då slutade jag oroa mig för sånt i förhållanden. För man har inte en chans i helvete att veta om något sådant pågår om partnern verkligen vill undanhålla det för en.
    Det enda man vet säkert är att det inte hjälper att misstro sin partner - tänk dig in i dennes situation.
    Min man vet att jag lämnar honom på stört om han är otrogen. Vi har nämligen redan gått igenom en otrohet, i början av vårt förhållande, och tagit oss igenom. Därefter är kvoten fylld. Om han skulle vara otrogen igen så är han det med vetskapen om att han då gör slut. Det ligger på hans ansvar.

    - Strippklubbar och porr. Jag förstår verkligen inte varför tjejer har något emot det här. Killar tycker det är otroligt mycket mer sexigt med sådant som inte är fullt så tillgängligt. Säg en tjej på krogen som har en genomskinlig svart blus så att man ser brösten och bh:n igenom - mycket sexigare. Så de här nakna tjejerna på film eller på strippklubb - det är bara för att det är lite "förbjudet" som det är roligt. Jag vet ingen kille som sitter och tittar på porr (ingen tjej heller för den delen) och tänker "ja, guuud vilken snygg tjej! Fan henne skulle man ta hem till mamma". Alltså - i bild finns ju oftast också en naken man. Då kunde man ju lika gärna resonera som så att han är bög eller att tjejer som tittar på porr egentligen är lesbiska...

    Jobba med dig själv. Det är inte någon annans uppgift att lösa de problem du har.
    Är det inte din nuvarande kille så kommer det att vara någon annan. Det är inte deras ansvar.
    Det enda du gör är att pusha honom ifrån dig, eftersom han skäms inför dig. Det är ditt beteende som skapar lögnerna, dina reaktoner på sådant han säger gör att han bestämmer sig för att det är bättre att ljuga. (Sen kan man inte alltid reagera så att det är trevligt för den andre, men man måste väga "att få veta" mot "att bli arg": För det inser man ju ganska snabbt själv, att om han alltid bara får tårar och skäll när han berättar något - även om han varit "dålig" så lär han ju sluta prata, varesig man vill det eller inte).
    Det är inte en bra plats att vara på, man måste få känna sig trygga hos varandra.  

  • Anonym (Vuxna människor)
    Anonym (Sårad) skrev 2012-06-01 10:39:50 följande:
    Ok, för det första - ung och ung, nja det skulle jag inte säga själv ;) Och oerfaren, nej, jag har haft x antal fler sexpartners än min sambo, men jag har väldigt mkt erfarenhet. 

    Så du tycker det är helt OK att någon av er skulle få känslor för någon annan? Låter ju helt absurt i mina öron.
    Vilket förhållande då...
    Angående otrohet, jo jag har också varit älskarinna, därav att jag ser hur lätt det faktiskt är att vara det, samt hur j*vla blåsta flickvännen/frun var... Och sånt vill jag inte vara med om själv!

    Ja, det är mitt problem. Men du tycker inte att ens partner har något ansvar alls? När han gör något som jag - rent ut sagt - mår förjävligt av?? Man är faktiskt två i ett förhållande. Ska jag bara jobba med mig själv och sen acceptera allting? Då kan han ju lika gärna få vara otrogen och sen ska jag bara tycka det är OK.

    *Det krävs två för att dansa tango...*

     
    Självklart är det okej. Kan man styra sina känslor, ärligt? I så fall hade jag gift mig långt före jag träffade min man, för det var många gånger som jag undrade varför jag inte bara kunde få bli kär i killen jag träffade just då - snygg, smart, genomsnäll, bra jobb, älskade barn osv. Men det funkar ju inte så, eller hur?
    På samma sätt funkar det inte heller så bara för att man är i ett förhållande. Självklart kommer du fortfarande att ha dom där känslorna och kunna tycka att andra människor är snygga eller attraktiva. Att tro något annat är inte bara naivt, det är att ljuga för sig själv - och det blir aldrig bra.

    Min man älskar mig. Han har valt mig och jag har valt honom. Vi delar något helt otroligt fint och vi trivs bra i varandras sällskap. Dessutom pratar vi om allt, varken han eller jag har någon anledning att inte göra det.
    Så om han en dag skulle prata lite extra mycket om en tjej eller titta lite längre på någon (oftast är det dock jag som kollar mest på tjejerna :P) så hade jag troligtvis noterat att han tycker mycket om henne. Det betyder inte att han inte tycker om mig. Det betyder inte heller att dom ska gå och ha sex bara för det.
    Det betyder bara att han tyckte lite extra bra om någon. Och det gör mig glad. (Det här resonemanget är ju samma som när man träffar en ny kompis).

    Nyckeln till att trivas ihop och att stanna ihop är att stärka varandra. Att vara ett team, en trygg plats, en klippa. Så fort man börjar inskränka, sätta gränser, kräva och stänga ute så är man på en farlig väg, där det enda sättet att hålla kvar i varandra blir att intala varandra att man inte kan bättre.

    Men jag håller med dig i att man ska respektera varandra. Om du tycker att det är jobbigt att han tittar på porr så ska han i alla fall försöka att förstå det. Att hjälpa dig med dina känslor kring det. Men det är inte detsamma som att du kan säga åt honom vad han får göra.

    Själv hade jag aldrig tillåtit att min man hade talat om för mig vad jag fick titta på eller inte, vem jag skulle umgås med eller inte, hur jag skulle klä mig eller annat. Och eftersom jag inte hade tolererat sådant så gör jag inte heller sådant mot honom.
    Däremot är min regel att jag aldrig gör något jag inte skulle gjort om han stod bredvid mig, eftersom det är en varningslampa för att man beter sig respektlöst. 
Svar på tråden Tjejer med dåligt självförtroende - porr...