Inlägg från: miserere |Visa alla inlägg
  • miserere

    Mars 2013-brudar

    eml33h skrev 2012-09-04 12:31:28 följande:
    Vi har vår dag 2/3.
    Då har vi samma dag!

    Nu är det ca. 4 månader kvar, hur känner ni er allihopa? Vi är ganska unga båda två men varit tillsammans i 6 år och det firar vi då vi gifter oss!
  • miserere

    Sthlm! Bra att du har koll på antal dagar, hehe...

    Jag syr min egen klänning så har lite att göra tills den är färdig och så, men som för dig är det mesta färdigt sen, halva det inbjudna sällskapet har tackat ja redan Det känns så otroligt att snart händer det!

    Hur lång fest ska ni ha? Kommer det vara en playlist på flera timmar med musik? Det är något jag precis börjat fundera kring...

    Jag har förresten en fråga vad ni tänkt ha på fötterna. När jag letar efter brudskor kommer det oftast upp öppna skor (dvs kallt), men det känns inte så praktiskt när det är mars...funderar på om man ska ha lite finare kängor eller något men det känns inte heller helt bra. Vad har ni för tips?

  • miserere

    Vad jag förstår har de flesta klackar på skorna, typiskt... vill nämligen inte ha det ;-P Men de där skorna du visade, är så snygga (har ett par egna svarta ). Men nu tvekar jag över om jag ändå inte ska ha nå pumps jag med, suck! Detta velande alltså...

    Vi skickade ut korten för en vecka sedan faktiskt, orkade inte vänta.. vi har endast bjudit familj och närmsta vänner (26 inbjudna) så alla visste redan att vi ska gifta oss. Blev inte en överraskning på det sättet (även om de flesta blev det då vi berättade!) Men som ni skriver - alla gör så olika!

    Jag syr en grön klänning i linne. Har dessvärre inget mönster utan jag gör utifrån mitt huvud så att säga. Får nog visa en bild kanske senare när den är helt färdig, men den är lite medeltidsaktig med snörning i sidorna och ut i ärmarna.

    Himla roligt att vi är 3 st med samma datum! Hur gamla är ni? Jag är 23!

  • miserere

    Mysigt! ) Men haha, ja det var en lång förlovning - kul att han tog tag i saken verkligen!! Vi är som sagt unga men träffades som 16-åringar och varit studenter (fortfarande det) så det har inte riktigt varit aktuellt heller för oss.

    Tema och tema... Det är lite "skog" över det hela, men jag ville ha färgglada gäster (vilket är vårt tema antar jag!)  så jag hoppas att ingen kommer i svart klänning hehehe. Det kommer vara mycket grönt och en del lila (lavendel) på vår mottagning, har inte bestämt om jag ska ha en lätt lavendel-bukett eller inte. Det återstår att se. Får hjälp med blommor av en vän så hon fixar det jag vill ha

    Hur har ni tänkt tacka era gäster?

  • miserere

    Ja, många gifter sig ju under sommaren eftersom de flesta är lediga, det är varmt och fint väder osv... Antar jag

    Har inte bestämt än ang. fotografering faktiskt. Det känns lite jobbigt men jag tror att vi kommer att ta bilder dagen efter! Eller innan...nej jag vet inte!! Hehe. Vi kommer också att ha vigsel i kyrka kl 15 så innan kanske fungerar bra ändå. Vi får se, har inte anställt fotograf utan vi kommer att använda en vän på den fronten också!

    Nej vi vill inte heller ha massalakan över bord och stolar, ha massa kort överallt. Visserligen vill jag ha lavendel på borden men det är så långt jag sträcker mig och det är mycket för att min vän erbjöd sig att hjälpa till med blommorna.

    Jag tror alla kommer att ha det bra och det kommer bli en riktigt lyckad dag! (För oss allihop!)

  • miserere

    Ja, mindre än 4 månader! ) Det känns otroligt att det snart är dags...

    Eftersom jag syr min egen klänning är denna fokus just nu, men är jobbigt att hinna med p.g.a. att jag både arbetar 50% och studerar 100%.. :-/ Får väl bli under julhelgen! Hahaha. Annars är det mesta arrangerat och klart! De flesta har osat dessutom så har bra koll på hur många vi blir!

    Har fortfarande svårt att bestämma mig ang. skorna...men det kommer nog så småningom!


    mimi00 skrev 2012-10-30 18:35:09 följande:
    Fotograferingen har jag lite ångest över, för min m2b vill gärna se mig första gången i kyrkan och känner det blir stressigt efter. vi har vigsel 15 i kyrkan sen mat 17-17.30 :/
    Har ni bestämt något än? Eller är det fortfarande oklart?
  • miserere

    Vi funderar på att ta fotograferingen själva på söndagen (dagen efter!) Men vi får se... ingen aning heller.

    Hehe, nej det är ganska påfrestande, men jag är klar i januari och tar examen så det är bara 2 månader kvar Blir mycket att fira till nästa år!

  • miserere

    Vi kommer inte att ha en fest särskilt länge, utan det är middag med bröllopsfika och så. Så det blir inget problem för oss att ta det dagen efter. Vi kommer ju dels inte se varandra innan samt att vi kan ta det lugnt och få till bilder i lugn och ro. Jag kommer att ha en väldigt naturlig "look", vilket gör det lättare också.   Men självklart blir det jobbigare om det vore på annat sätt. Nu vet ju inte jag hur ni ska ha det, men tänk på saken i alla fall! Det är lite tid kvar så fundera och diskutera med din man, han kanske har någon idé?

    Eftersom det är ett intimt litet bröllop fixar vi det mesta själva. Vi tar hjälp av familj och vänner, t.ex. är en god väninna en hejare på att baka(med konditor.-syster) och både min mor och svärmor(samt svägerska) kommer att hjälpa till med matlagning.

    IKEA har kanske något användbart? 30 dukar blir ju en slant antar jag.. Kanske har era familjer något ni kan använda annars?

  • miserere

    Nu har även vi skickat in hindersprövning och efternamnsansökan! Det börjar verkligen närma sig nu...snart är det december redan! Har ni tänkt åka iväg på bröllopsresa? Om ja - gör ni det i samband med vigseln eller väntar ni?

  • miserere
    mimi00 skrev 2012-11-20 08:24:19 följande:
    Ja, det känns att det närmar sig !  Vår hindersprövning och efternamnsblanketten kom hem igår :)  så vi FÅR gifta oss ;)  ^^
    Hahaha - ja vilken tur att ni FÅR det. Alltså ta inte illa upp men det blev lite roligt när jag läste det och tänkte "Men tänk om man inte får det då..", sån härligt noja... men det ska väl en del till för att det inte ska gå igenom (precis som det står.)  Skönt iaf att ni har pappren klara

    Vi kommer att åka 2 veckor efter bröllopet och vara borta i ca 1 vecka Så i mitten av mars ungefär, vi ville ha det så. Undrar om det kanske också är en anledning till varför många gifter sig runt sommarmånaderna? Lättare att ta semester?

    Snart är nog min klänning färdig också, har inte haft tid eller ork att göra färdigt den än...har en del att stå i! Men nu ska jag sätta igång igen! Tiden går fort och det är strax över 3 månader kvar nu...börjar bli otålig! Är det bara jag? Det är lite roligt när min man kramar om mig och säger "snart är du min lilla fru!".
  • miserere

    Alltså... "egentligen" bör man bjuda nya även om de är några man inte känner till, enligt etikett. Men sedan finns det de som inte gör det ändå (min syster t.ex bjöd inte min kille(som f.ö. blir min man!) för de ansåg att de inte kände honom och det var såpass nytt). Som eml33h skrev borde du förklara, visst kanske de får sura miner men om de tänker efter så borde de förstå. Om inte är det inte ditt problem, du är inte skyldig att bjuda.

    Om ni väljer att inte bjuda respektive - skriv på inbjudan "Välkommen *namn* på vårt bröllop!" så kanske de hajar! Alltså man bjuder in med namn.

    Det låter som att jag är jätteanti att bjuda in folk, det är jag inte! Men jag vet att det är en jobbig situation men att det ändå i slutändan är era val och man måste inte bjuda de man inte vill av olika anledningar.

  • miserere

    Hmm... Ja det är ju en annan femma det. Nej du - alla är ju lite olika och förväntar sig vissa saker. Har de redan sagt att "vi kommer"? :-P De kanske frågar er om saken när de osar? Då kanske det går att få in på nå sätt. Usch, det låter så jobbigt det där... Har nog inget bra råd för att vara ärlig.

    Men appropå fotografering - kommer ni att köra utomhus eller inomhus?

  • miserere

    Vacker plats! Blir nästan avundsjuk! (eller nej, inte nästan, det var verkligen fint!) Det får bli en kort fotografering ifall det är så kallt, hehe! Vi tänker att vi inte behöver så många bilder utan nöjer oss med ett par, samt från mottagningen. Dessa kommer ändå vara värda guld i framtiden

  • miserere

    Jag beklagar verkligen. Håller med andra att, hon kommer ju att finnas med i hjärtat.
    När har ni bokat? Alltså vilket datum?

    Det tar kanske bara 2 veckor att få godkännande(för oss tog det 2 veckor), så det är inte stressigt med det - men det är bra att komma ihåg!!

    Det börjar bli nära nu, är svårt att beskriva känslan... Men jag antar att ni också känner er både otåliga och glada och upprymda.

Svar på tråden Mars 2013-brudar