• Aniara4

    Tjatigt jag vet men- Vad för ris ska man ha??

    Chicita skrev 2012-05-16 21:32:35 följande:
    Jag skulle säga att det är upp till gästerna att ta med ris om dom vill kasta - under förutsättning att dom får för prästen.
    Alla kyrkor tillåter inte riskastning eftersom det lockar till sig råttor och andra skadedjur + att det inte ser så snyggt ut när nästa brudpar kommer.

    För mig så skulle jag lika gärna kunna köpa presenter till mig själv och dela ut till dom som kommer för att vara säker på att någon ger mig en present. Som att dela ut rispåsar.
    Riskastningen ska ju vara en lyckönskan till brudparet. Och det känns lite "nu ska ni önska oss lycka genom att kasta ris på oss".
    Håller med! Jag har varit på rätt många bröllop, och det var först på ett nyligen som brudparet höll med "ris". Då var det hjärtformade sockergryn som doftade vanilj i små organzapåsar, antar att man kan köpa det på någon bröllopsshoppingsida. Men i princip känner jag som Chicita att det blir som att dela ut presenter som gästerna ska ge till en!

    Trots detta hade vi själva köpt in såpbubblor. Vädret var lite svajigt, och om det hade regnat hade vi inte "kommit ut" på kyrktrappen utan på ett litet överglasat inomhustorg, och därinne fick man inte kasta ris, fick vi veta av kyrkan. Så i det fallet hade det funkat bättre med såpbubblor, och det är till skillnad från ris inte något man kan vänta sig att gästerna har hemma i skåpet och tar med sig. Så vi ställde fram såpbubblor för säkerhets skull (jag vet inte exakt hur och när, våra föräldrar skötte allt det där med programutdelning, hälsa välkommen till kyrkan osv, men jag antar att de delades ut efteråt eftersom jag inte såg någon sitta med såpbubblor i kyrkan), men sen var det ganska många som hade ris, någon även rosenblad som de kastade.

    Blandad kompott alltså!
Svar på tråden Tjatigt jag vet men- Vad för ris ska man ha??