• mirre01

    48 per bröllop elegant men under 15000 ????

    jag håller med dig :) min mamma råkar jobba osm kok på ett slott väldigt fint berömt slott med med många goda kunskaper :)


    Amor in aeternum skrev 2012-05-11 20:37:15 följande:
    Oj, nu blev jag lite provocerad av ditt inlägg Förlåt om jag kommer att låta bitskt..

    Men vad menar du egentligen? Bara för att man letar efter extrapriser så betyder det väl inte att man lagar äcklig mat? Du gör väl precis som du vill, men du kan ju inte komma in i en tråd och domdera och tro att du är bättre än människor som fixar maten själva för billigare peng, eller?

    Vi kommer också ha GOD och LYXIG mat, men en nota som känns bättre i plånboken för oss.
    Men vi är inte direkt PK och inte heller umgås vi i såna kretsar där det spelar någon roll.

    Vi kommer också ha svenskt kött och bra råvaror, men vi har en budget och den följer vi. Vi lever ju som sagt ett liv efter dagen D också, känns bättre på att fokusera på resten av livet än bara bröllopsdagen. Vi har det gott ställt och behöver inte heller vända på varenda krona, men kalla mig ekonomisk eller snål då. Vår budget ligger på max. 20.000 och 6000 av dem är för maten, vi bjuder 50 personer.

    Och du, sluta vara så otrevlig, det finns folk här som måste vända på varenda krona och bara för att inte ni behöver det så har du ingen rätt att dissa dom personerna ifråga. De vill också kunna gifta sig och yttra sig här, utan att du ska komma med pekpinnen, din sanning är inte alla andras sanning.
  • mirre01

    jag skapade tråden för ja ville se hur andra lagt upp sina dagar och vad som drog iväg för dem, vi har valt ett billigt bröllop för vi älskar varandra och vädrerar mer att vi make & maka med släkt som bevittnar än att inte kunna gifta oss pga av ekonomin som tyvärr av sjukdomm kommer suga ett par år till,,,


    men jag förstår sago bröllop för tusen lappar och att man vill lägga dem


    och jag förstår även kärleken som kämpar emot ekonomiska hinder och lyckas skramla till bröllopet

  • mirre01

    ja vi har smakat vinerna och de har även våra föräldrar gjort mycket goda viner, och sen om man köper vodka från tyskland skulle den va ful? passar inte den vodkan folk synd för dem då, jag gifter mej för kärleken inte för att folk ska ha exklusivaste vinet eller vodkan,

  • mirre01

    håller med dig, och denna tråd va inte menat att bli som den verkar blivit, :( men för oss är ekonomin en stor del och vi gifter oss heldre än att inte gifta oss för ekonomin till fleratusen kr bröllop inte finns


    Amor in aeternum skrev 2012-05-11 21:22:43 följande:
    Jag för min del tycker inte att det spelar någon roll om någon spendera 10.000 eller 500.000, däremot det som spelar roll är när någon går in i en tråd och verkligen vill vara elak emot en person eller mot konceptet "billigt".

    Det är provocerande åt båda hållen, men de facto är det så att det här är ett forum med många olika koncept, brudar, ekononomiska situationer och livshistorier, det kommer att "bråkas" ibland, men respektera allas idéer istället, applådera istället för att lägga krokben för någon.

    För ja, det finns människor här som sagt som kör budget och önskar att det hade kunnat lägga mer på bröllopet, istället för att göra så att de knappt vågar visa sig på BT, ge råd och tips.

    Sen finns det såna som jag som kör budget för att vi vill det, inte för att vi inte har råd och tycker att livet efter bröllopet är viktigare än göra oss av med våra tillgångar.

    Och sen finns det allt mellan himmel och jord och det ska också naturligtvis respekteras och såna bröllop är minst lika roliga att planera och prata om.

    Men jag gillar som sagt inte när någon är elak.
  • mirre01

    jag det är klart, förstår klart att folk gillar olika och det är otroligt spännande att se hur olika folk gör och tänker :)


    Cosy skrev 2012-05-13 11:13:11 följande:
    Vi har försökt tänka över flera gånger över alla små utgifter för kläderna för 7000 ingår alla kläder även underkläder. min klänning plus hans kostym kostade tillsammans stax över 6000 tillsammasn vilket ger oss 1000kr för underkläder.

    Men det tillkommer mer saker som vi inte tänker på helatiden och då får man dra ner kostnaderna lite till. Så jag försöker utgå från att vi inte har några pengar hela tiden utan försöker hitta lösningar som är gratis eller snudd på gratis.

    Våra inbjudningskort gick på 500kr varav frimärken var 240 och kuvert 40 kr. Bara inbjudningarna (40stycken) kostar 220kr dvs 5,5styck. Då hade vi inte köpt det billigaste pappret ifs utan ville ha något som vi tyckte var finnare som kostade 80kr för 50stycken.

    Men till Ts; priset beror på vad man vill ha. Vill amn göra allt själv och orkar och har turen och möjligheten att förvara fynd samnt att man inte är superkräsen (tror inte att de som lyckas hålla en låg budget är super kräsen med att det vill ha ett speciellt märke, jag kan ha fel)

    Jag tycker ofta att kvalite och pris ofta hänger ihop men inte alltid.
    We did it on DreamHack. Geeky love
  • mirre01

    dem som bor här istan gick ja o delade ut en söndag när solen sken dem andra postade vi för de är lång väga gäster


    mirre01 skrev 2012-05-13 11:44:44 följande:
    jag det är klart, förstår klart att folk gillar olika och det är otroligt spännande att se hur olika folk gör och tänker :)
  • mirre01

    ja för dem som bodde långt borta :)


    Cosy skrev 2012-05-14 14:14:25 följande:
    Så var frimärken och kuvert inräknande i dessa 89 kronor?
    We did it on DreamHack. Geeky love
  • mirre01

    men å andra sidan bvet du ju inte om ja postat 20 eller 2 inbjudningar o de va ju gratis att skriva ut


    Cosy skrev 2012-05-14 19:27:20 följande:
    Det är nästan overkligt biligt isf med tanke på att man kan inte köpa 15frimärken för den summan
    We did it on DreamHack. Geeky love
  • mirre01

    papper hade vi sedan länge skräpade hemma i 160 g som vi fått att ett företag till dotter vår men de e år sedan o bläck kostar inget då vi har laserskrivare !!!!!!


    Dejli skrev 2012-05-14 19:46:10 följande:
    Om man köpt papper och bläck/toner är det ju inte gratis... billigt möjligen om man gör det i sv/v på vanligt kopieringspapper (men det hade iaf inte jag nöjt mig med, eller kallat "elegant" som du hävdar i din rubrik)... Gör man det på jobbet och tar papper och utskrifterna där kostar det iofs inte mig något (då betalar ju någon annan...) men gratis är det aldrig...
  • mirre01

    håller med dig, tyvärr verkar vissa nästan ta illa upp för ja är nöjd och glad över vår mini budget håller ...


    Fannyterez skrev 2012-05-14 19:57:19 följande:
    Klart det inte är gratis, men hon kanske gjorde det på jobbet eller så. Varför sån hets och utfrågning om vad allt kostar?? jag menar det där med frimärken osv... hallå liksom
  • mirre01

    fy sjutton vad fina :) älskar färgen ser fräsch ut :)


    Amor in aeternum skrev 2012-05-14 20:13:12 följande:
    Men vad är det med er människor, varför dömer ni någon som ni inte ens vet vem det är? Varför sticker det så hemskt i ögonen på er som jag antar spenderar mer pengar än TS?

    Vad spelar det för roll om någon har vanligt kopieringspapper eller scrappade kort? Vad gör det dig i slutändan?
    Jag tycker att våra kort blev jättefina, och har fått mycket beröm för dem också, men jag köpte vanliga kort på Åhlens, 2 paket med 10 stycken i varje för 70 spänn och skrev sedan ut innehållet i word på vår skrivare och klistrade in. Som sagt, bara för att det är billigt så behöver det inte vara skräp!


  • mirre01

    jag har inte köpt in något förbruknings materialt till skrivaren aldrig gjort under dem åren jag ägt dem heller, men visst kan väl ränka med bläcket på pennan med jag skrev inbjuningarnas kuvert med då gick nog budgeten upp 5 kr


    Green skrev 2012-05-14 20:18:50 följande:
    Det som irriterar (i det här fallet) är att någon påstår sig fixa allt för en viss summa men sen är inte allting medräknat!

    Fö så behöver man förbrukningsmateriel även till en laserskrivare Tungan ute
  • mirre01

    vi har gjort o köpt det mesta själv bla pyssla trixat o fixat,


    Cosy skrev 2012-05-14 21:29:31 följande:
    Instämmer me föregående talare

    Jag frågar för att jag vill veta hur man lycakt trolla bort alla nollor bakom siffrorna so man kan få ner sin egna siffra. Har problem med det själv att få ner budgeten. Frimärken kanske inte har betydelse för er men för mig räknas varje liten krona om budgetten som vi satt skall hålla. Om någon lyckas få ner en post som jag har till en femtiondel så kanske jag vill veta hur personen gjorde. Jag är inte intresserad när folk säger att de använde sig av saker som de har hemma. det Är inte hela summan som det kostade att göra något. Får du sakerna eller har saker hemma skriv det istället för säg att du köpte saker för en viss summa men den egentligen kostade något annat material mässigt.

    JAg är inte intresserad av om din mosters mans kusins halvbrors dotter är florist och ger dig en bukett. Inte heller om du råkade ha din mors brudkläning. Jag vill veta är hutr folk gör för att ur en krona göra en underbarfest för sina nära och kära utan att hälften av gästerna bidrar med hela festetn.

    JAg vill inte klanka ner på dem som har det så här. Jag vill säga grattis till er som lyckas och har turen att ha folk omkring er som kan hjälpa till och har alla olika egenskaper i er vännkrets.

    Men om man sitter i min sits där du måste köpa allt själv och alla tjänster eller göra det själv. Så vill man veta hur folk lyckas få ner budgeten. Vill inte klanak ner på någon vill bara ha tips eller ta ideer för att lyckas själv. Jag har en önskan om vissa saker som jag gärna vill ha men har vi inte råd i budgeten så kan jag inte få det, men om vi lyckas kapa kostnader så finns det en möjlighet att jag kan få in de där extradetaljerna som jag faktiskt önskar.
    We did it on DreamHack. Geeky love
  • mirre01

    kan upplysa dig om att min brudkläning kostat 345 kr från tradera och hans kläder va betyyydligt dyrare !!!!!!


    Josefin521 skrev 2012-05-14 22:31:10 följande:

    Håller helt med. Var på ett bröllop där brudparet inte visste så mkt om vin/inte dricker vin och hade valt det billigaste som fanns. Det slutade med att allt vin vaskades...inget man vill ska hända på sin stora dag.


    En fråga! Hur kommer det sig att ni lägger så mkt mer pengar på brudens kläder jämfört med brudgummens? Är inte passform/material/utseende lika viktigt för honom? Ni skriver att ni köpt brudgummens kläder från dressman? Har era killar någonsin testat en kostym från en riktig herrekipering och sett skillnaden? Alla män borde kosta på sig/förtjänar en ordentlig kostym inför sin stora dag, de fotona kommer följa efter en hela livet.


     


  • mirre01

    tråden har spårat ut totalt mkt svarsjuka verkar det som och irretation, vi kommer ha en awesome bröllop vi gifter oss av kärleken inte av pengarna som är lagda <3 TRU LOVE <3

  • mirre01

    ska kika om jag jag har några br atips, :)


    Cosy skrev 2012-05-15 08:52:17 följande:
    Jag tror inget annat än att ni kommer ha en bra dag och jag hoppas inte du tog illa upp av mina fråger men jag behöver verkligen hjälp med min egna budgett eftersom det har tillkommit utgifter som inte vart med från början. Även om vi har gått igenom de mesta hjälp guider som finns är det gäller budgett till bröllop
    yavanna81 skrev 2012-05-15 07:17:03 följande:

    Jag tycker också att den här tråden spårat ut och förstår inte varför Mirre ska förhöras om varje liten utgift. Kanske inte hon tog med allt i sin första lista. Jag har inte tagit med allt i i vår budget heller, mest för att det är svårt att minnas och seriöst så är knappast färg till bläckpatroner nått jag tänker på i en bröllopsbudget. Om Mirre och den blivande klarar att fixa ett bröllop för det priset är det väl jättebra.


    Jag tyckte det var kul att se folks budget så jag går tillbaka till att presentera det. Här är vår. Vi är 22 st.


    För att svara på mirres ursprungliga fråga om varför vår budget är högre så är det dels för att vi valt till en del grejer ni inte valt, tex sång på vigsel samt att vi valt en del dyrare alternativ. Utan någon som helst tvekan ligger den stor skillnaden i mat och dryck. Vi har valt ett dyrt alternativ. Men jag hittade inga billiga. Vi ville inte göra maten själv och oavsätt vilken kombination av lokal+ catering + personal vi tittade på så blev det inte billigare än 850 kr per kuvert, delvis för att vi bestämt oss för ganska få gäster och lokalkostnad/personalkostnaden inte blir billigare för det. Sen bor vi i en dyr del av landet. Då bestämde vi oss för att vi likabra kunde köpa en helheltslösning på ett relativt lyxigt ställe. MEN vi har pengarna. Jag förstår att ifall man har en relativt tajt budget är man mindre benägen att göra så.


    Kan bara prata för mig själv. Och jag beumdrar folk som kan hålla en budgett oavsett vad de har satt för siffra på budgeten.

    MEn nu är det så här att jag har bara 40.000kr Och vi har nästan 70 gäster

    Vår budget ser ur så här

    Kläder Totalt 10.000
    För mig Kläning, skor och underkläder ungefär 4000kr
    För fästmanen Kostym plus väst ungefär 3000kr
    Dessa poster redan köpta
    Bukett max 700kr (har presentkort men skriver upp det iaf)
    Frisör 2000kr ( Upsättning samnt att hon sminkar mig med mitt egnda smink)
    Naglar 300kr

    Mat 15.000kr estimerat
    Caterad buffe samnt Godis buffe och tårta dricka.. allt typ av förtärings föremål Vilket ger en kostnad för ungerfär 210kr per person.

    Lokal 3000kr (ingår poslin)

    Trycksaker Estimerat 2000kr
    (inbjudningar, sånghäften, festhäften och tackkort)
    Har märkt att de flesta bara skriver vad inbjudningarna kommer att kosta inte resteande trycksaker men det kanske bara är jag som vill ha flera häften och kort

    Utsmyckningar för lokalen estimerat till 2000
    (dukar bordsdekorationer, servetter, blommor)

    Serverings personal1500-2000
    (3-4 personer)

    En a cappella grupp 2000kr
    (500kr per person vi räknar med ungefär 4stycken)


    Övrigt redan köpt
    Såbubblor 327kr
    Skrivare 1000kr

    Buffert Budgett för oförutbara händelser 5000kr
    Kanske en onödig post men jag tror det är bra om den finns.

    Här Är budgetten 42327kr

    Det jag önskar är en ring som kostar 3800kr, hade inte tänkt ha en ring från början då min förlovningsring är veldig nätt.

    46127kr blir totall summan då håller inte budgetten, den höll inte utan ring heller. Så jag vet inte hur jag ska kapa utgifter så vi kan få budgeten att stämma därför försker jag fråga folk som har en liten nätt budgett hur det lyckas.

    Så för att förtydliga det så vill jag bara ha tips på hur man kappar i budegetn utan att kapa poster
    We did it on DreamHack. Geeky love
  • mirre01

    maten får ja tacka min mor för som räknat ut att det blir ca 45-50 kr per person, och lkommer laga i hopp allt dagen innan, dock är hon kock och kan sin sak, men när ja ser alla anras budget ser man att folk får anvädas sej av mer inhyrt folk än vi och förstår att det drar i väg ekonomiskt

Svar på tråden 48 per bröllop elegant men under 15000 ????