Inlägg från: yavanna81 |Visa alla inlägg
  • yavanna81

    48 per bröllop elegant men under 15000 ????

    Jag tycker också att den här tråden spårat ut och förstår inte varför Mirre ska förhöras om varje liten utgift. Kanske inte hon tog med allt i sin första lista. Jag har inte tagit med allt i i vår budget heller, mest för att det är svårt att minnas och seriöst så är knappast färg till bläckpatroner nått jag tänker på i en bröllopsbudget. Om Mirre och den blivande klarar att fixa ett bröllop för det priset är det väl jättebra.


    Jag tyckte det var kul att se folks budget så jag går tillbaka till att presentera det. Här är vår. Vi är 22 st.


    Mat och dryck: 26 000 kr (På restaurang i slottsmiljö. Vi har valt ett dyrt alternativ här, jag vet.)


    Kläder: Brud 2500 kr, brudgum 2500 kr, tärna (klänning) + bestman (väst) 300 kr (svärmor syr till de två sista så det är bara tyg). (Det här är bara kostym och klänning, ev kommer det till en ny skjorta, nya skor osv, men om vi köper det är det nått vi behöver ändå och dessutom inte så dyrt)


    Ringar: 8000 kr


    Fotograf: 5000 kr


    Sång på vigsel: 2000 kr


    Övernattning: 2000 kr


    Blommor: 1000 kr (har tänkt en ganska måttlig brudbukett + blommor till honom och tärnan)


    Smink och hår: 1000 kr (fixar smink själv men måste köpa lite nytt, får håret kammat av min vanlig frisör, ej uppsättning)


    Presenter: 1000 kr (till tärna, bestman, morgongåva, den sista har vi bestämt ska vara mest symbolisk runt 200 kr)


    Inbjudningar: 200 kr för porto, trycket fixade bestmannen på sitt jobb


    Sånt vi glömt: 5000 kr (en reservpost eftersom vi tror vi glömt nått)


    Totalt 55 800 kr (Jag har kanske glömt nått, döda mig inte )


     


    För att svara på mirres ursprungliga fråga om varför vår budget är högre så är det dels för att vi valt till en del grejer ni inte valt, tex sång på vigsel samt att vi valt en del dyrare alternativ. Utan någon som helst tvekan ligger den stor skillnaden i mat och dryck. Vi har valt ett dyrt alternativ. Men jag hittade inga billiga. Vi ville inte göra maten själv och oavsätt vilken kombination av lokal+ catering + personal vi tittade på så blev det inte billigare än 850 kr per kuvert, delvis för att vi bestämt oss för ganska få gäster och lokalkostnad/personalkostnaden inte blir billigare för det. Sen bor vi i en dyr del av landet. Då bestämde vi oss för att vi likabra kunde köpa en helheltslösning på ett relativt lyxigt ställe. MEN vi har pengarna. Jag förstår att ifall man har en relativt tajt budget är man mindre benägen att göra så.

  • yavanna81

    Sälj brudklänningen efteråt, du kan kanske få igen halva kostnaden. Kanske finns det annat som går att sälja efteråt (dukar?)


    Du har uppenbart funderat på det här med ring men ett allmänt råd är annars att köpa silver, titan, brons eller nått annat billigare.

  • yavanna81

    Jag har tänkt så här:


     


    Man måste ha en vigselförrättare och man måste säga Ja på det kritiska stället och till rätt individ - allt annat är tillval som man kan ha eller låta bli beroende på om man vill och vilka tillvala man väljer påverkar budgeten.


     


    Så mitt råd om man vill hålla nere priset är att fundera på vilka saker man verkligen vill ha och behöver och vilka som känns mindre viktiga. Det är lätt att man får med grejer bara för att det brukar vara så. Någon annan var inne på det i tråden tidigare. Det går tex att ha en enkel klänning eller picknickbröllop med knytkalas eller ett litet antal gäster. (Sen har vi valt rätt mycket av standarsakerna, men inte allt. Det som gjort störst skillnad för oss är att vi dragit ner antalet gäster. )


     


    Jag inser dock att det inte hjälper Cosy som redan kommit rätt långt i planneringen och redan gjort de övervägelserna.


     


    Att önska sig pengar i bröllopsgåva kan också hjälpa på ekonomin, de flesta lägger nog ett par hundralappar, men det är ju lite osäkert.

Svar på tråden 48 per bröllop elegant men under 15000 ????