Inlägg från: Anneli256 |Visa alla inlägg
  • Anneli256

    48 per bröllop elegant men under 15000 ????

    Från början hade vi tänkt oss en budgett på runt 35 000 men det blev inte så eftersom när vi väl satt ner med inbjudningarna så blev vi ung dubbelt så många som vi beräknat från början.


    Vi har verkligen försökt hålla priserna nere... som tex trerätters tillagad av catering 260 kr / person och då ingår tilltugg till gästerna när dom kommer till festlokalen. Samt servetter och ljus och blommor. Dock har vi själv valt att köpa egna ljus och ska dekorera med ballonger istället för blommor och så ska vi ha murgröna.


    Lokal, serveringspersonal, städning och egentligen dukning 4000.. dock har vi valt att duka själv. Vår stora kostnad ligger på maten.


    Men vi har valt liveband 5000


    Ring, bröllopsresa (4 dagar i Rom) massa småsaker som kommer med så hamnar vi på ung 65 000


    Då är ändå spriten inköpt i Tyskland, kollegor /frisörelever /stylistelever/ florsistutbildning/ vän som fixar naglar.. sånt är mycket billigare än om vi hade gjort det till ordinarie pris. Både min och tärnornas klänningar är inköpta från Kina.. bestmans kostym inköpt på dressman a 1200 kr.. men alla dessa bäckar små.. blir fort ganska mycket pengar.


    16 dagar kvar.. knåpar med bordplaceringen :)

  • Anneli256
    Cosy skrev 2012-05-11 09:49:54 följande:
    Vi kommer var a runt 50-70personer och har en budget på 40 000.

    Då har vi köpt kläder tillsammans för 7 000kr
    Maten kommer gå på 14 000(estimerat vi ska försöka trycka ner den)
    Lokalen 3 000

    Alla trycksaker + frimärken 1 500 (där bara frimärkena kommer gå på 500kr)

    Sen tillkommer det en massa annat lullull som serverings personal och underhållning med mera

    Så jag tror vi kommer få svårt att hålla oss kring 40 000kr
    We did it on DreamHack. Geeky love

    Känner igen mig där :) det var ung så vi tänkte.. från början eller som sagt var vi tänkte mindre antal gäster från början. Ett tips.. glöm inte räkna "småkostnaderna " som vi gjorde.. underkläder 700.. kemtvätt av m2b frack 500 dekorationer till lokal 1600 osv osv.. :) Ni kanske har bättre koll på dom än vi hade :)


    Aniara.. det jag reagerade på i ditt inlägg var att du skrev.. "om man vill ha kvalitet och god mat så kostar det." Vår kuvertavgift är inte spec hög.. men hon som lagar maten är oerhört duktig och har ett mycket gott rykte. Är ofta anlitad Men jag vill tro att det är det skrivna språket som får mig att misstolka syftet med meningen.. För det är tråkigt om du tror på att det verkligen är så.. Med en del saker kan det stämma att man får vad man betalar för.. men definitivt inte alltid med mat.. Har ätit på många gourmet restauranger med höga priser.. o det är faktiskt inte alltid som maten varit så "outstanding" som den enligt priset borde vara :)

Svar på tråden 48 per bröllop elegant men under 15000 ????