Inlägg från: Nudax |Visa alla inlägg
  • Nudax

    Kan inte låta bli att bli besviken...

    Jonkne skrev 2012-05-09 18:50:24 följande:
    Vi har absolut inte räknat med att det skulle betala sig...men jag hade trott att runt 500:-/per var rimligt för en 3 rätters med fri bar.
    Men börjar förstå att jag är på tok för generös själv för mitt egna bästa :o(
    Fast... som de andra skriver, det är väl inte en 3-rätters med fri bar de sätter in pengar för? De sätter in en gåva till er - oberoende av vad de kommer att serveras på festen?

    Vi har också ett bröllop där vi bjuder på allt, och har önskat oss bidrag till resan. Men då är det ju med betoning på ÖNSKAT, inget vi räknar med eller kan kräva, och absolut inget som har med vad vi bjuder på eller inte att göra utan just ett önskemål om att OM vi får något så önskar vi att det är pengar för en kommande resa.
  • Nudax

    Skickade mitt inlägg efter att ha läst huvudinlägget men har nu läst igenom hela tråden och vill tillägga att jag förstås också förstår känslan du hade. Själv valde vi faktiskt att låta gästerna sätta in sina pengar till min toastmadames konto. Hon kommer sedan att skriva ned namnen på de som bidragit med en pengagåva och ge oss. Vi kommer alltså att veta vilka som varit med och gett något men har ingen aning om ifall någon gav 50kr och någon annan 1000kr och så kändes det bäst att göra då vi är glada över alla som vill bidra oavsett hur mycket de har möjlighet/lust att göra det med =)

  • Nudax
    Jonkne skrev 2012-05-11 20:48:34 följande:
    Tack, självklart är vi jätte glada att så många kommer att dela vår dag och det är nog klolt att inte se innan vem som lägger vad och i slut ändan inget som vi kommer att bry oss om.....men ibland kommer en spontan kännsla som är svår att styraSkäms
    Men många hög av mig huvudet för min kännslaGråter utan förståelse.
    Jo, det är lätt att göra det som spontan reaktion (så gjorde ju även jag) men när jag tänker efter varvet till skulle det mycket väl kunna bli så att när jag väl får den där listan av min toastmadame och ser vilka som varit med och gett - så kommer jag säkert bli besviken över att vissa inte ens är med på listan, eller t.ex. jämföra summan mot antalet personer för att gissa vad de kan ha gett. Det är nog ett normalt sett att reagera, även om man i slutändan såklart tycker att det är viktigast att de kom och var glada på ens dag. Men det är klart att även vi försökt gissa oss till vad vi skulle kunna tänkas få för att redan nu fundera på om vi har råd att resa någonstans (vi ska såklart lägga till själva med) eller inte och vart. Jag kanske blir lite besviken jag med, det vet jag i sommar sen =)
Svar på tråden Kan inte låta bli att bli besviken...