Inlägg från: Chicita |Visa alla inlägg
  • Chicita

    Kan inte låta bli att bli besviken...

    Vi skrev klart och tydligt (flera gånger till och med i inbjudan och på hemsidan) att vi inte ville ha eller förväntade oss några gåvor annat än att dom kom - och om dom ville, att dom följde våra önskemål i klädväg (medeltidstema).

    Eftersom så många runtomkring oss sa att man ändå ger en present så la vi till att om man absolut ändå (trots att vi inte ville ha något)  ville ge oss en gåva, så var det pengar som kunde gå till festen eller bröllopsresan som vi helst av allt ville ha.

    Jag tror vi fick något av alla ändå. Men långt ifrån alla gav en pengagåva.
    Jag skulle tippa på att dom flesta som gav pengar gav ca 250:- per person, med undantag från några få som gjorde att slutsumman steg något enormt.
    Eftersom vi gjort klart att vi inte ville ha något så räknade jag med att det kanske skulle vara våra föräldrar som gav något eventuellt och om jag skulle gissat på en summa så hade jag nog gissat på max 3-4000:- totalt.
    Men vi fick i slutänden närmare 12000:-

    Jag ville inte veta vem som gav vad, för jag är rädd för att det gör att man ser folk på ett annat sätt sen. Så jag rev upp kuverten när vi stod och väntade på limousinen hem och tog ur pengarna och stoppade i plånboken istället utan att kolla vem som gett vad. Jag anser att oavsett om vi fick ingenting eller en liten bok om kärlek eller 5000:- så var alla som delade vår dag värda ett precis lika stort tack. För utan deras deltagande så hade inte dagen blivit så fantastisk.

    Så att du kollar vem som sätter in vad på kontot känns faktiskt inte bra, det betyder att det finns en stor risk för att du kommer att döma dina vänner och släktingar i efterhand om dom gav mindre än du förväntat dig. Eller höja upp någon på pedistal om det var någon som gav mer än du trott.

    Själv kan jag bli lite obstinat / motvalls käring och ge den som förväntar sig en dyr present något jag har gjort själv. Och åt andra hållet så kan jag ge den som aldrig förväntar sig något en riktigt dyr sak

  • Chicita
    Odium skrev 2012-05-09 21:13:36 följande:
    Hur som helst önskar jag Jokne en fantastisk dag och att du kan släppa din besvikelse, för allas skull.
    Jepp.. jag håller med.
    Jag tror att det här bara var en "säkerhetsventil".

    Besviken kan man bli även om man kanske själv inser att det är en orimlig förväntan som man har.
    Alltså jösses, man kan bli besviken på att man inte fick den rosa bilen om man vinner en bil liksom Tungan ute  men det betyder inte att man är ledsen för att man fick en bil...

    Jonkne är mitt uppe i bröllopsstressen, och då tänker eller reagerar man inte alltid som man brukar. 
  • Chicita
    Jonkne skrev 2012-05-09 22:08:25 följande:
    Tack!! Chicita du är så goo och klok.

    Se bara på dom som skrapar triss i TV och bara vinner 50 000:-  även endel utav dom har svårt att dölja sin besvikelse, även om dom är ganska nöjda när dom kommer hem :o)
     
    Det är klart att jag älskar minna nära och kära och kommer inte  att kolla på kontot igen innan dagen D, som är den
    12 maj.

    Det var en spontan besvikelse som jag kännde att jag ville vädra med någon annan än dom i familjen, för att inte dom sa känna sig obekväma eller i sin tur bli besvikna.
    Hoppas det känns bättre nu i alla fall Solig
Svar på tråden Kan inte låta bli att bli besviken...