• Pluppe

    Fick ni pengar när ni önskade det?

    På vår "önskelista" står

    Det viktiga för oss är er närvaro, det är den största presenten vi kan få, men vill man ge en present får man det.

    - Resecheckar hos VING
    - Bidrag till bröllopsresa

    Tycker INTE det är fel att önska sig pengar! Som vi, vi har bott i 2 egna hem innan vi flyttade ihop för 3 år sedan, vi har dubbelt av ALLT! Vi behöver inte en kökspenal till, (förutom en köksassistent, men skriver vi det går väl alla och köper det haha)..

  • Pluppe

    Jag tycker det är en smart grej det här med att föra över till ett konto men ändå gillar jag inte idén ändå.. Har ingen aning om varför, men på något sätt skulle det kännas fel att skriva ut kontonumret bara sådär till folk, känns lite påtvingat (om jag får se det från mitt håll utan att få en yxa i ryggen).. Men med en bra formulering kanske detta skulle funka? Några förslag?

    Jag känner väl ändå lite det här med att önska sig resecheckar... Hur stor är chansen att ett stort bolag som t.ex. VING går i konka? Känns inte så sannolikt.. Att vi valde just ett specifikt bolag var dessutom för att alla inte skulle gå och köpa på olika så man har lite checkar där och lite checkar där.. Jag vet nästintill till 100 procent att enda gången min blivande man kommer hänga med utomlands är när vi åker på bröllopsresan så det känns inte som man kan göra resor med alla bolag..

  • Pluppe
    FruSSE skrev 2012-06-02 20:02:42 följande:
    Vi skrev i infon att antingen kan de sätta in valfri summa på konto nr ... eller så får de gärna lägga pengarna i ett kuvert, skriva en hälsning och sen lämna detta till värdparet på plats. På så sätt kan vi i lugn och ro läsa hälsningarna och så senare.
    Självklart påpekade vi igen att den största gåvan är att dom är där och firar med oss.  
    Det där var bra skrivet! Vi har ju redan skickat ut inbjudningarna så vi bestämde här nu att man kunde formulera något liknande men att skriva något i stil med "för kontonummer kontakta värdparet" på vår bröllopsblogg..
  • Pluppe
    knyttan skrev 2012-06-02 19:46:57 följande:
    Nej jag håller med, det känns helt fel att skriva ut ett konto nummer bara, och jag har haft mycket ångest över det, men har svårt att se någon annan väg, jag vet att några säkert kommer vilja ge något även om vi som sagt inte förväntar oss några stora summor och då vill man ju ändå göra det så smidigt som möjligt... resecheckar är som sagt inte ett alternativ för oss.
  • Pluppe
    FruSSE skrev 2012-06-02 22:05:01 följande:
    För er som funderar kring det här med konto nr: Vi öppnade ett speciellt konto enbart för ändamålet. Det kan man göra enkelt via sin internetbank :) 
    Det har vi med bestämt oss för att göra nu, bröllopstorget är bra, eller rent utsagt folket är bra på att visa för ovh nackdelar :) Kallar kontot Bröllopsrese-konto :)
  • Pluppe
    augustesen skrev 2012-06-02 21:53:49 följande:
    Jag hade aldrig tanken på att skriva ut kontonummer, tog för givet att man brukade ta med sig ett kuvert. Men så var jag på mitt första bröllop nu i maj och där hade dom skrivit ut kontonr på deras hemsida. Tyckte det var lite konstigt i början och tyckte det kändes lite sniket (don´t ask me why är ju samma sak som kontant).

    Men sen har jag tänkt på det och konstaterat att det är ju mycket enklare :) Folk gör ju ändå allting online så underlättar ju för alla + att vi slipper såsa runt med en massa kontanter vilket jag tycker är lite läskigt.

    Vi hade med oss blommor + kort till brudparet ändå men förde snällt över vårt bidrag till deras konto. Alla nöjda :)
  • Pluppe

    Vi har med gjort en "kuvert-låda", känns lite roligare och smidigare så slarvas förhoppnigsvis inga kuvert bort :)

Svar på tråden Fick ni pengar när ni önskade det?