• augustesen

    Fick ni pengar när ni önskade det?

    Vi kommer önska oss pengar och när några bekanta gifte sig någon vecka sedan gav vi dom pengar.

    Förstår inte varför någon skulle köpa någonting om man specifikt ber om pengar :p Visst har folk frågat om det inte är några saker vi behöver, men nej. Vi kommer få en sak och det är en Assistenten från min mamma och det har hon sagt i flera år :)

    Personligen tycker jag det är både enklare och trevligare att ge pengar..då får brudparet använda det till vad dom vill och slipper få en massa skit :p Men visst är det kul med personliga presenter, men jag vill inte ha några typiska glasskålar!


  • augustesen
    knyttan skrev 2012-06-02 19:46:57 följande:
    Nej jag håller med, det känns helt fel att skriva ut ett konto nummer bara, och jag har haft mycket ångest över det, men har svårt att se någon annan väg, jag vet att några säkert kommer vilja ge något även om vi som sagt inte förväntar oss några stora summor och då vill man ju ändå göra det så smidigt som möjligt... resecheckar är som sagt inte ett alternativ för oss.
    Jag hade aldrig tanken på att skriva ut kontonummer, tog för givet att man brukade ta med sig ett kuvert. Men så var jag på mitt första bröllop nu i maj och där hade dom skrivit ut kontonr på deras hemsida. Tyckte det var lite konstigt i början och tyckte det kändes lite sniket (don´t ask me why är ju samma sak som kontant).

    Men sen har jag tänkt på det och konstaterat att det är ju mycket enklare :) Folk gör ju ändå allting online så underlättar ju för alla + att vi slipper såsa runt med en massa kontanter vilket jag tycker är lite läskigt.

    Vi hade med oss blommor + kort till brudparet ändå men förde snällt över vårt bidrag till deras konto. Alla nöjda :)
Svar på tråden Fick ni pengar när ni önskade det?