• Ellis

  Bara önska sig pengar? Pengar till resa eller insats till hus?

  Vi har (precis som andra vad jag läst) problem med vad vi ska önska oss.. Vi har bott tillsammans i 7 år eller mer beroende på hur man räknar och har samlat på oss allt och lite till av vad materiella saker vi kan tänkas behöva. Vi har redan för mycket porslin, glas, prydnadssaker, elektronikprylar och köksmaskiner. Vi har ingen trädgård och ingen balkong så där finns inte heller något att önska oss..

  Så jag tänkte först att vi kunde önska oss pengar till resa (om nu gästerna går med på det), men jag får inte ta ledigt från jobbet så jag kommer inte vara ledig alls i anslutning till bröllopet och eftersom jag går på ett vikariat och det är svårt att få vikarier till andra tillfällen än under sommaren så lär jag nog inte kunna vara ledig på ett bra tag. Om jag har tur nästa sommar om vikariatet förlängs, annars börjar jag om på ruta ett. Kontentan: det känns dumt att önska oss pengar till en resa som vi inte kan göra på ett bra tag.

  En kompis föreslog att önska oss bidrag till framtida kontantinsats till hus då vi vill flyttta från vår lägenhet till hus. Men det lär också dröja ett tag innan vi kan köpa hus känns det som då jag tror att banken helst vill att båda ska ha tillsvidareanställning och det är lite otryggt när man går på ett vikariat. Så det känns också dumt och kanske inte rätt att önska sig pengar till ett blivande hus..?

 • Svar på tråden Bara önska sig pengar? Pengar till resa eller insats till hus?
 • Ellis

  Tack, ja dikt har jag inte tänkt på!

  Det känns så onödigt att önska sig saker man varken behöver eller vill ha. En resa hade visserligen varit trevligt men jag måste jobba så det går inte just nu.

 • Ellis
  Stike skrev 2012-05-01 23:16:14 följande:
  Föresten, du har väl rätt att ta ledigt även fast ni har svårt att få in vikarier?!
  Njae, jag är vikarien. De sa till oss vikarier att vi inte kan ta ledigt för de har inte ha råd att  ha vikarier för vikarierna. Vilket jag förstår. Och tar man ledigt någon annan gång än under sommaren så innebär det i praktiken att man måste ta igen tiden man inte varit på jobbet före och efter ledigheten i form av arbete som samlats på hög.. Även om det inte ska vara så, men arbetsbelastningen är hög och budgeten stram.

  Det blir många spa weekends med runt 60 gäster hehe =)

  Det blir inte för länge att vänta till nästa sommar med att resa då..? Jag antar att folk vill se att man gör något med gåvorna man fått.
Svar på tråden Bara önska sig pengar? Pengar till resa eller insats till hus?