• MissBr­occoli
    Äldre 1 May 00:08
    88580 visningar
    15 svar
    15
    88580

    Vegetariskt alternativ att ha till potatisgratäng?

    Det går lätt att göra spenatbiffar. Jag brukar inte göra efter recept utan kör på känn men då har jag spenat (fryst hackad), ägg, ströbröd och kryddor . gör små biffar av det och steker. Går att göra innan och sedan värma.


    Går även göra liknande med kokta rivna rödbetor, de kan man fylla med getost. det blir mumma! www.recept.nu/1.274759/josefin_holmgren/varmratter/gronsaker_potatis_andra_rotfrukter/rodbetsjarpar_med_karna_av_chevre


    Man kan även ta en aubergine, skiva på längden i tunna skivor. salta och låt ligga en stund (för att dra ur vätska) sedan steker/grillar man dem i en torr stekpanna och efter det lägger man dem i en marinad med tex fikon & daddel balsamvinäger(går med annan balsamvinäger men den tycker jag är godast), olivolja och lite rökvatten (finns på flaska heter Smokey Water och brukar stå bland kryddor å HP sås i affären) och lite blandade torkade kryddor, salt och peppar. Detta kan man sen äta som kallskuret, som pålägg. VI gör det oftast och äter i libabröd tillsammans med sallad, valötter och vitlökssås.


    vegan.ifokus.se kan du få massa tips och recept på annat att ha på buffén

  • MissBr­occoli
    Äldre 1 May 10:46
    #7

    Glömde skriva att man ska skölja av saltet på auberginen innan man grillar den... de blir nog väldigt salt annars ;P

Svar på tråden Vegetariskt alternativ att ha till potatisgratäng?