Inlägg från: BlåAugustibröllop |Visa alla inlägg
  • BlåAugustibröllop

    Vad är det du absolut inte kan tänka dig att kompromissa med?

    Får man fråga vad ni har för bröllopsbudget?
    Jag ville inte heller kompromissa med klänningen, dock så behöver det inte kosta 15 000. Var på alla ställen i Sthlm -  och där är det dyrt, och på många ställen får man inte ens bra service. (om man jämför)
    Största utbudet av den sortens klänningar jag ville ha fanns faktiskt i en butik i Västerås, och där var priserna väldigt varierande (3000-25000/klänning)
    Till slut dock köpte jag en klänning från en annan butik i Västerås, som jag verkligen kan rekommendera. Det ingår i kostnaden av klänningen att sy in/sy upp och de gör det så nära inpå som 2-3 veckor!!!

    För att svar på din fråga - jag vill inte heller kompromissa med hur det ser ut i lokalen, alltså utsmyckningar och sånt. Jag vill ha en jättemysig, romantiskt atmosfär!

  • BlåAugustibröllop

    Vi ska smycka lokalen själva, men förmodligen beställa bordsdekorationer.
    Sen ska vi beställa stolsöverdrag och dukar från USA (kostar lika mycket som att hyra) i sån där glansig tyg. Dessutom kan man bata hyra vitt.
    Vi ska beställa ett antal andra saker också. (engångskameror,dekorationskristaller, löpare....)
    Sen ska jag väl pyssla lite också - festprogram, placeringsskyltar m.m.

    Ringar är ju självklart en annan sak vi inte kommer komprommissa om, men det är viktigt för min m2b också och dessutom har vi en hel del "skräp"guld (borttappade örhängen, gamla ringar...) som vi ska använda när vi ska beställa ringarna. Vi har nämligen fortfarande inte bestält förlovningsringar. Jag fick en ring när han friade, som är jätte fin (med blå safirhjärta), men han har ingen och vi vill ha matchande.
    Dessutom så har man i "mitt hemland" (har bott i Sverige sen jag var 12, så svårt att veta vad som är mer hemma längre)  - Lettland - ringen på vänster hand, så jag ska ha hans förlovningsring på den handen sen. Det var hans plan till att börja med! Det är ju lite sött, för inte ens jag tänkte så långt!
    Dock har vi haft mycket att göra och det där med "riktiga" förlovningsringar har hamnat långt ner på att-göra-listan.

    Jag skriver ett meddelande till dig ang vilken butik det är. Vet inte hur stränga reglerna är här på BT med "reklam", "hyllning" av någon.

  • BlåAugustibröllop

    Jag tror inte att ni ska ha någon problem att få ihop det! Vi har övernattning för våra gäster och lite andra saker, som vi tyvärr inte kan kompromissa med - för då skulle inte min släkt från Lettland ha råd att komma och ändå tycker jag att vi har inte behövt kompromissa så mycket. Ja, klart det blir inte "perfekt" som i romantiska komedier, men nära. :P
    Gästlistan är runt 60-65 pers, vi räknar med att det kommer ca 55. Vår budget är ungefär den ni har om ni sparar som du sa i ett år, och då betalar vi boende också. Så ni ska nog få ihop det!

  • BlåAugustibröllop

    Vi ska beställa egna ringar från en guldsmed. Vi är inte 100% eniga om designen än, det är också därför det har dragit ut på tiden.
    Det blir väldigt billigt om man har all guld som behövs! Även om man ska ha många stenar (vigselringen vill jag ha en rad av diamanter i, inte hela vägen runt, men på framsidan). De prisförslag vi fått är på mellan 3000-6000 för alla 3 ringar. Liknande "färdiga" ringar gick på ca 25 tusen (7+8+10). Jag vet att guld är dyrt nu, men det känns som att det blir ändå billigare även om man bortser från guldpriset.

  • BlåAugustibröllop

    Men då ingår inte guldet, utan det står vi själva för.

  • BlåAugustibröllop

    Och eftersom vi har en hel del "skräp"guld så tyckte vi att det där var perfekt för oss. Vet inte, det kanske blir "dyrare" i slutändan - de kanske tar mer guld än de behöver. :P Men vi hade så det skulle räcka och då spelar det inte så stor roll för oss. Då betalar vi hellre lägre pris än behåller guldet.

    (Jag eller min mamma kommer nog ändå inte få någon bättre användning för våra opariga örhängen.  ;)  - har dock mer  guld än så, det behövs ganska mycket för 3 ringar!!)

  • BlåAugustibröllop

    Vad roligt att man kan bidra med en idé som kanske får bröllopet att kännas lite mer genomförbart för dig! :)

  • BlåAugustibröllop

    Vi (läs jag) är inte så bra på att kompromissa bort saker. Så då fick vi hitta massa alternativa lösningar! :P Vi har ju ändå inte en "liten" budget (annars hade det inte gått!), men inte heller en så stor, särkilt med tanke på antalet gäster och att vi betalar övernattningen.
    Så kan förstå hur du känner. Min m2b fick välja bort en resa (dyr) som han och hans vänner skulle åka på, men han kom över det! (det lönade sig att tjata lite och visa vad saker kostar - särskilt sånna som är viktiga för han)

    Så, nu ska jag sluta ta över tråden! :P

  • BlåAugustibröllop

    Skicka honom till Egypten eller något annat ställe som är närmare istället? Och billigare!
    Man behöver inte så stark sol för att återhämta sig från vinterdepressionen.

    Man får disskutera ang vad som är viktigt och prioritera! Jag tycker att har man bestämt sig för att gifta sig, så går det före dyra resor eller dyra hobbys. Man får stå över sånt ett tag.

    Dessutom så är det han som vill lägga ut ca 20-30 tusen extra (500 är en "billig" kuvert avgift, gånger 35) i mat och dryck  -  för hans lista är dubbelt så lång. (Om inte annat så kanske du får genom din lista med detta argument)

     
     

  • BlåAugustibröllop

    Jag har förresten skickat ett meddelande till dig med lite länkar till forumtrådar här på BT som handlar om att använda sitt eget guld till ringarna.

Svar på tråden Vad är det du absolut inte kan tänka dig att kompromissa med?