• Dejli
  Äldre 13 Apr 17:36
  1929 visningar
  6 svar
  6
  1929

  Nån som kan sy som kan hjälpa mig med tips? (Sy om brudklänning)

  Jag är bara glad amatör, så jag mina åsikter grundar sig utifrån det (och också utifrån vad jag hade vågat mig på att göra själv...)

  Jag tror det blir svårt att få till din "tårtbit" på ett snyggt sätt... Det ser ut att vara ett mjukt och lite stretchigt tyg i klänningen, och spetsen ser oelastisk ut. Om du är ovan att sy tror jag det blir svårt att få det snyggt, och tygerna kommer få olika fall. Dessutom tror jag risken blir att du bara ser ännu större ut eftersom det ser ut att vara en klänningstyp som ska hänga "rakt ner" med sitt ganska tunga tyg.

  Vad ska du ha under spetsen? Bara fodertyget? Är de tre tygerna i precis samma färg? Annars tror jag det kan se lite knepigt ut med olika nyanser i vitt, och särskilt när fodertyget är så glansigt.

  Jag hade nog dessutom låtit bli att fodra den och köpt en tajt, hudfärgad underklänning istället. Om du köper en som är lite formande så tror jag inte du behöver oroa dig så mkt över att du ser stor ut, som du beskriver.

  Menar inte att helt dissa din idé (och jag kanske har helt fel :P) men jag hade själv inte gett mig på det med den klänningen. Men om det inte är en så väldigt dyr klänning kan det kanske vara värt ett försökt trots allt. Om den ändå har en söm bak, och du är försiktig, så går det kanske att återställa den igen om det inte blir bra.

Svar på tråden Nån som kan sy som kan hjälpa mig med tips? (Sy om brudklänning)